Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Álomból valóság
#69021

dokumentum

Két ember, két hivatás, két életút. Szabó Marcell hangszerekből készít bútorokat, Kassai Lajos a honfoglaláskori magyar lovasíjászat harcművészetét űzi. Két nem mindennapi... több»

Rendező: Petőcz Tamás

Tűzvonalban - A pók hálójában
#69022

akció | játékfilm

A "Tűzvonalban" című televíziós bűnügyi sorozat - mely bemutatja a rendőrség harcát a szervezett bűnözés ellen - egy epizódja.Bordás váratlan látogatót kap Denise személyében.... több»

Jókai Komároma
#69023

dokumentum

Komárom a XIX. század elején, tehát Jókai Mór születésekor élte fénykorát. S hogy a kis Jókai Móric bölcsője éppen e városban ringott, minden rá emlékeztet Komáromban. Az... több»

Rendező: Tanos Miklós

Fitotron metodika
#69024

dokumentum

Dokumentumfilm a mesterséges növénynevelő berendezésekről.

Rendező: Hárs Mihály

Keleti szél
#69025

dokumentum | életrajzi

Miqueu (Michel) zenész. Provence-ben él egy kis faluban feleségével, Nikével, aki magyar. A fia Baltazár 24 éves, hegedűs.Michel meghívást kap, hogy csináljon egy koncertet Budapesten,... több»

#69026

dokumentum

A dokumentumfilm az internet sötét oldalát mutatja meg a 2016 nyarán Münchenben történt ámokfutás egyéves évfordulója kapcsán. több»

Rendező: Andreas G. Wagner

Szereplők: Vasilios Mavroudis

Dél-Lengyelország és Krakkó
#69027

road movie

"Lengyel, magyar két jóbarát...", tartja az ismert mondás. Mi magyarok mindig is vonzódtunk ehhez a néphez, ehhez a vidékhez, már csak a történelmünk miatt is. Krakkó, amelynek... több»

Rendező: Meronka Péter

Most, minden nap
#69028

kísérleti film

Szófiában kétmillió ember él.Három éve nem találkoztam velük.Most kellett keresnem valakit.Mert most voltam ott.Értettem mindent és mindenkit.Már nem kellett beszélni.Az idő... több»

Rendező: Ruszev Szilvia

Utolér
#69029

NA Utolér  (2010)

dráma | játékfilm

Mindenkinek van múltja.És mindenki magával cipeli.Néhány óra – ennyi is elég, hogy örökre megváltozzon az életed. Három hétköznapi tragédia zajlik le ez idő alatt egy mai... több»

Méhlegelők
#69030

dokumentum

Magyarországon a méhcsaládok száma napjainkban meghaladja az 1 milliót. A méhsűrűség az évek során drasztikusan megemelkedett, a világon az egyik legnagyobb. Ugyanakkor a mézet és... több»

Szereplők: Papp János

Csipkerózsika
#69031

Ebben a zenés feldolgozásban Csipkerózsikát cirkuszi bohócok, artisták ébresztik fel mesterséges álmából. Közben kiderül, hogy egy krumpliorrú bohócból királyfi is lehet...

Rendező: Sándor János

Élő holtágak
#69032

dokumentum

Európa második leghosszabb folyója a Duna, s partját követő holttere páratlan élővilágnak nyújtott otthont. A folyó szabályozása után e rendkívül gazdag élővilágnak már csak... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Szabados György köszöntése
#69033

zenés

A felvétel a Szabados György hatvanadik születésnapja alkalmából rendezett koncerten készült a Magyar Rádió Márványtermében.

Visszhangzó dinók
#69034

dokumentum

Paleontológusok egy új generációja rendkívüli dinoszaurusz-felfedezéseket tesz a kanadai Albertában és Brit Columbiában, és megmutatják, hogy a dinók mit taníthatnak nekünk a... több»

Hanna grófnő
#69035

dokumentum

"Az ember azért él, hogy valamit tegyen" - summáz Mikes Hanna, a hajdani grófkisaszony 2001-ben, Washingtonból Zabolára látogatva, 89 esztendejének minden méltóságával, humorával.... több»

Rendező: Sztanó Hédi

#69036

horror

A Tabbot család 1925 óta rémísztgeti műsorával a vendégeket, akiket étellel, máglyával, kosztümökkel, jövendöléssel, színpadi előadással, játékokkal és zenével várnak. A... több»

Zólyom
#69037

NA Zólyom  (1999)

dokumentum

A Garam és a Szalatna találkozásánál fekvő város történetét mondja el a film a bronzkortól napjainkig. Fontos kultúrtörténeti momentum, hogy 1554-ben itt, Zólyom várában... több»

Rendező: Nagy Imre

Ízőrzők: Óbánya
#69038

dokumentum

A zömmel sváb nemzetiségű lakosai miatt "magyar Svájcként" is emlegetett Óbánya két domb közt fekvő kis község a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben. Jellegzetes sváb ételeket... több»

Rendező: Móczár István

Don Carp Baits
#69039

dokumentum

TV-ben (Fishing & Hunting, csütörtök 01:33)

Egy igazi horgászparadicsomot mutatunk be Önöknek Bicskén. Lenyűgöző természet, méretes halak. több»

Interoperett Gálaest
#69040

zenés

Közvetítés a Pesti Vigadóból több»