Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Egy élet e tánc...
#69041

dokumentum

2001. december 1. A Várszínház helyén megszületik a Nemzeti Táncszínház - a magyar tánctársadalom hőn óhajtott vágya teljesült: végre van kőszínháza ennek a gyönyörű... több»

Rendező: Sztanó Hédi

Szereplők: Török Jolán

Ahol a szivárvány véget ér
#69042

dokumentum

1947-49 között, majd 1956 után nagy csoportokban érkeztek magyar menekültek Venezuelába. A körülbelül 5000 fős magyar közösséget a caracasi Magyar Ház igyekszik összefogni. A ház... több»

Rendező: Halmy György

#69043

akció

Kaede, a női nindzsa be akar férkőzni egy szektába, de az varázslat alá vonja őt. több»

#69044

dráma

A film története szerint egy ifjú migráns komoly problémákkal néz szembe St. Louis-ban. A célja, hogy retegett harcművésszé váljon, ám a kolumbiai származása komoly hátrányt jelent. több»

Forradalmi etűd
#69045

dokumentum

Müller Péter író szubjektív emlékei 1956-ról: egy szerelem története, melyben megelevenednek a forradalom eseményei, az író sebesülése, a kórházban töltött napok. S marad a... több»

Rendező: Kárpáthy Mariann

Szereplők: Müller Péter

Budapesti neonok, avagy a szocializmus fénykora
#69046

kísérleti film

Tetten érhető a budapesti neondzsungelban. Ahogy az idő múlik, úgy hunynak ki a hetvenes-nyolcvanas évekből tömegével itt maradt, bájosan tekergő és pusztuló neonok, és adják át... több»

Rendező: Simonyi Balázs

Aegus
#69047

NA Aegus  (2017)

akció

A film története szerint Frank Aegus, a dotcom milliárdos mindent megtesz, hogy felszámolja a gyermekekkel való kereskedést. Évent 13 millió gyermek esik az emberkereskedők áldozatává,... több»

#69048

NA Ashes  (2019)

dráma

Egy édesanya megszökik fiával abuzív férjétől, ám az utcán a prostitúció és féktelen erőszak szörnyűségei várnak rájuk. A történet velejét azonban a női kitartás és az... több»

Hungaricum: a szódavíz
#69049

dokumentum

Jedlik Ányos, a szódavíz előállításához szükséges szerkezet feltalálója az 1840-es évek elején ezt a használati utasítást adja a szikvízhez: "Pohárba töltvén szénsav... több»

Rendező: Szögi László

Dear Daughter
#69050

családi | játékfilm

Én vágtam el a köldökzsinórt. Mikor a karomba vettem, kibuggyantak a könnyeim.Az anyja nem merte megfogni, így hát én fürdettem meg először. Aztán meg? ...lepisilt.És mi volt az... több»

Kentaur - Urban Stigmata
#69051

zenés

Hosszú évek hallgatása után a Kentaur zenekar 2006-ban új lemezzel lépett újra a magyar könnyűzenei élet színpadára. Az Urban Stigmata című album lemezbemutató koncertjére 2006.... több»

Rendező: Sebők György

Ábel
#69052

NA Ábel  (1974)

rövidfilm

A titokzatos öltönyös egy vidéki kocsmában szóba elegyedik egy idős férfival. A beszélgetés - és a vágy - tárgya egy bizonyos Ibolya.

Fény-kép
#69053

NA Fény-kép  (2004)

dokumentum | életrajzi

"Mi a fény? - teszi fel a kérdést a Bauhaus legfiatalabb professzora újra és újra, hogy egyre tökéletesebb rendszerbe foglalja a kérdés szülte újabb kérdésekre adott válaszokat. Mi... több»

Rendező: Radó Gyula

Szereplők: Kocsor Erika, Zalka Imre

#69054

dokumentum

Kicsik és mérgesek. Pár évente váratlanul nagy tömegben bukkanak fel, feje tetére állítva Skandinávia élővilágát. Ismerkedjenek meg a lemminggel a skandináv hegyvidék talán... több»

Metamorfózis
#69055

horror

Három gondtalan amerikai fiatal: Keith (Corey Sevier), az okos és művelt fiatalember, húszas évei közepén járó író, barátja J.J. (Charlie Hollway), a játékos okos-tojás, aki bármit... több»

Zelk Zoltán műsora - Törvényt teremtő mesterek
#69056

rövidfilm

Ferenczy Béni - szobrász, Vajda Lajos és Kondor Béla festőművész. Ők hárman törvényt teremtő mesterek Zelk Zoltán számára. S miközben költők versei hangzanak el, láthatjuk a... több»

Rendező: Huszárik Zoltán

Huncutazás
#69057

NA Huncutazás  (2004)

dokumentum

"Színészként és végzős főiskolai hallgatóként, diplomamunkám megírásához egy olyan témát választottam, amely kötődik szülőföldemhez és az anyaországhoz is. A tíz napig... több»

Hajsza a férfi után
#69058

vígjáték

 Antoine feleségül akarja venni Gisele-t. De mire vannak a barátok? Julien, aki elvből harcol a házasság minden formájával, elmesél neki egy drámai történetet a szerencsétlen facér... több»

A Bang Jensen-ügy
#69059

dokumentum

Bang Jensen dániai ENSZ diplomata rejtélyes halálának körülményei 48 éve tisztázatlanok. Az FBI ugyan lezárta az ügyet, mégis a filmben szereplők elmondása alapján egy másik... több»

Rendező: Surányi András

Miskolci Nemzetközi Operafesztivál 2006.
#69060

zenés

Az opera nagy világszínházai között is az elsők között emlegetjük a Milanói Scalát. Verdi, Puccini operái mellett, a színház nagyszerű kórusa a reneszansz szerzőktől a 20.... több»