Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Gyóni Géza
#69061

életrajzi

Gyóni Géza költő életének felidézése mellett verseivel emlékezünk rá. több»

#69062

rövidfilm

A film bizonyos titokzatos völgyekről és a közöttük lévő térről szól.

Rendező: Lauren Cook

Kalah
#69063

NA Kalah  (1980)

A Kalah régi arab matematikai játék, ketten játszhatják 72 kővel. A film egy döntetlenül végződött játszma lépéseinek "lejegyzése": minden kőnek egy hang és egy szín felel meg.

Rendező: Maurer Dóra

#69064

dráma

Rei egy fiatal lány, aki arról ábrándozik, hogy varázsló lesz. Találkozik egy gyerekkori barátjával, és az ő segítségével eljut egy zenés bárba, ahol úgy dönt, hogy ő lesz "a... több»

A mázlista
#69065

NA A mázlista  (2001)

rövidfilm

Tegnapelőtt elmentem, szereztem kaját.Csak nem tudom megenni.Ha levenném a maszkot, az ideggáz két másodperc alatt végezne velem.Esténként unatkoztam, úgyhogy hazamentem.Az... több»

Darvas Iván portréfilm
#69066

életrajzi

Álljunk meg egy pillanatra rohanó világunkban és merüljünk el Darvas Iván mindig elegáns szavai nyomán a történelmi és a személyes közelmúlt és régmúlt eseményeiben. Abban a... több»

Rendező: Bohó Róbert

Mantivities
#69067

NA Mantivities  (2015)

vígjáték

Egy baráti társaság összejön, hogy felébresszék önmagukban kamaszkori énjüket. több»

#69068

horror

Alicia és a férje, Jason furcsa dolgokat kezdenek tapasztalni maguk körül. Nem tudják, mi okozhatja ezeket a jelenségeket, kísértetek vannak-e jelen, vagy valami családi átok sújtja-e... több»

A magyar kereszténység ezer éve
#69069

dokumentum

Rendkívül sok tárgyi és szellemi érték keletkezett az elmúlt évezred folyamán, amelyek biztos fedezetként rendelkezésére állnak a ma felnövekvő nemzedékeknek. Hazánk... több»

Rendező: Hevér Zoltán

Bohócdoktorok
#69070

dokumentum

A bohócdoktorok hatásköre a "vidámság-terápia". Azon fáradoznak, hogy a kórházi létre kényszerített gyermekek számára elviselhetőbbé tegyék a hétköznapokat. Kórteremről... több»

Kispárizs
#69071

NA Kispárizs  (2013)

rövidfilm

1986, Ibusár. Géprongy érkezik a vagongyárba: használt ruhák, Nyugatról. A falusi asszonyok az éj leple alatt nekiesnek a ruhákkal teli konténernek, hogy megmerítkezzenek a csillogó... több»

Light Wounds
#69072

dráma

Miután egy katona hazatér szüleihez a háborúból,  újabb nagy küzdelem előtt áll. Egy igaz történet egy családról, melyet nagy nehézség elé állít az élet, amikor kiderül, hogy... több»

Ellobbanó mécsvilág
#69073

dokumentum

A lassú elhalásra ítélt alföldi tanyasi iskolákat mutatja be a dokumentumfilm.

Rendező: Bancsik György

#69074

NA Lo  (2016)

animáció | rövidfilm

A rövidfilm bemutatja, mit tehetünk, ha meg kell védenünk a házunkat.

Rendező: Ted Wiggin

Herend
#69075

NA Herend  (2001)

dokumentum

150 évvel ezelőtt a Londoni Világkiállításon Viktória királynőnek annyira megtetszett egy akkor még alig ismert porcelánműhely munkája, hogy azonnal rendelt a Windsori-kastélyba... több»

Ízőrzők: Csór
#69076

dokumentum

Ismerik a csóriak Mátyás-király legendáját? A Székesfehérvár kapujában fekvő település máig megőrizte a történetet, amelyet címerükben is megörökítettek. A falumúzeumban... több»

Rendező: Móczár István

Kádár János nyugdíjba megy
#69077

dokumentum | életrajzi

1972-ben Kádár János, az MSZMP első titkára nyugdíjazását kérte a Központi Bizottságtól. A nyugdíjazásra végül nem került sor, de vajon mi lehetett az ügy hátterében?

Rendező: Méry Zsuzsa

#69078

animáció

Filmio

Ezt a kollázsfilmet, amely szakít az animáció minden hagyományos eszközével, Tolsztoj Háború és béke című klasszikus regénye inspirálta, és amely Napóleon oroszországi... több»

#69079

A Baltimore-i Művészeti Iskola egykori növendékei mesélnek az életútjukról. több»

Mozart: Cosi fan tutte
#69080

zenés

A történet két idősíkon játszódik. Egyrészt a 20. század végén Budapesten, másrészt Nápolyban, a 18. században. Két fiatal pár közös randevúra készül. A lányok csinosítják... több»