Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Így írtok ti
#69101

játékfilm

"Így írtok ti Mr. Karinthy. Európai írónak megvan a véleménye a csődbe menő európai irodalomról, és az amerikairól is, aki megveszi."

A fogadalom
#69102

NA A fogadalom  (1962)

Egy vallásos paraszt szamara meggyógyulásáért könyörög Istenhez, és fogadalmat tesz arra, hogy egy 30 mérföldnyi távolságban lévõ fakeresztet a bahiai templomba cipel. Miután... több»

Grizzly-birodalom
#69103

dokumentum

Az Alaszkai-félsziget vad partvidékén egy Thor nevű medvebocs küzd a túlélésért. Nincs könnyű helyzetben, mert a zord klímán kívül a többi vadállat is veszélyt jelent rá, s az... több»

Szereplők: Bill Graves

Ki van a tojásban?
#69104

vígjáték

Apjuk és anyjuk mesét néz a tévében: Zeke, az agilis fiatal meteorológus kideríti a Szélervé Meteorológiai Kutatóintézetről, hogy kizárólag titkos baromfiexportra szakosodott. Sőt,... több»

#69105

NA Téli sport  (1973)

játékfilm

Vass Olga banktisztviselő tüdőbaját a tátrai elökelő hotelban gyógyítja. A költségekre nővére teremt elő pénzt, de hat hétnél tovább nem maradhat a szanatóriumnak is beillő... több»

Herminamezö árnyai: Tisza István miniszterelnök meggyilkolásáról
#69106

dokumentum

Tisza István miniszterelnök meggyilkolásáról. 1918. október 31-én a herminamezei Róheim-villában meggyilkolták gróf Tiszta Istvánt, a Magyar Királyság kétszeres miniszterelnökét.... több»

#69107

krimi | sci-fi

A nem túl távoli jövőben a társadalom összeomlott. A világ veszélyes hellyé vált, de legfőképp azoknak a zsaruknak, akik a bostoni C-11-es körzetben kell szolgálatot teljesíteniük.  több»

Attila kincsei
#69108

dokumentum

Attila, a csereháti aprófalu harangozója elhatározza, hogy újraépít egy kis fakápolnát az erdő mélyén, egy vitatott és elfelejtett Mária-jelenés egykori kultuszhelyén. A... több»

Rendező: Szabó Elemér

Igaz-e?
#69109

NA Igaz-e?  (1963)

rövidfilm

"Igaz-e, hogy a mi szerelmünk vég nélküli, határtalan, s gondolataim ma reggel oly kuszák, mint a hajam?"

Rendező: Rózsa János

Akartam volna mutatni
#69110

dokumentum | életrajzi

Idős, örökké szép, törékeny nő... Alig kivehetőek a vonásai a zsúfolt, sötét előszobában. Több generáció emlékei, munkái között él, kis "ösvényeken" bolyong a kincsek... több»

Claudius twistel - Márkus László
#69111

életrajzi

Színpadi pódium, szinkronstúdió, Filmgyári stúdió _ mindenütt jól érezte magát, otthonosan mozgott tecnikák és kollégák között egyaránt. Erről tanúskodik már ez az 1963.-ban... több»

Bogányi Gergely Chopin-műveket zongorázik
#69112

zenés

2001-ben Bogányi Gergely országos turné keretében eljátszotta Chopin összes zongoraművét, melyet 2002-ben Finnországban is eljátszott. 2002. decemberében a Finn Köztársaság elnök... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Szereplők: Bogányi Gergely

Hagyjátok Robinsont!
#69113

játékfilm

Robinson matróz. Amikor egyszer annyira szomjas lesz, hogy megissza társai kétheti rumkészletét, azok büntetésül csónakba ültetik és leeresztik a vízre. A tenger egy szép szigetre... több»

Esernyő és varrógép véletlen találkozása a boncasztalon
#69114

kísérleti film

A film egy szürrealista önportré mely egy különös találkozással kezdődik, és a szürrealizmus legfőbb célját, az emberi szabadságot szem előtt tartva különböző asszociációkat... több»

Rendező: Boros Ferenc

Szereplők: Mácsi Orsolya, Boros Ferenc

A sárga busz
#69115

animáció

A sárga busz egy helyiérdekű járat, amely egy napon titokzatosan eltűnik. A falubeliek közül többen látni véltek egy vezető nélküli buszt száguldani az úton. Az eset kapcsán... több»

Rendező: Pálfy Szabolcs

#69116

dokumentum

2005-ben egy spanyol kisváros életét felkavarja egy 77 éves férfinak a fiatal feleség és bátyja általi meggyilkolása.

Falurombolás?
#69117

dokumentum

A film a kisposták bezárása ürügyén hívja fel a nézők figyelmét a kistelepülések tudatos elsorvasztása elleni cselekvésre, az alkotmányosság keretei között.

Beszélgetések a természetről
#69118

dokumentum

A kétrészes film hazánk legfiatalabb, 1996-ban alapított Duna-Dráva Nemzeti Parkját mutatja be. Magába foglalja például Gemencet, Európa legutolsó összefüggő ártéri területét,... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Acid Eater
#69119

NA Acid Eater  (2017)

A filmben bemutatkozik egy új szuprehős, Acid Man, amelyet Kaustav Sinha alkotott. több»

Hegyen-völgyön Karintia
#69120

dokumentum

A film Karintia tartomány egyik jellegzetes táját, a Gail-folyó völgyét mutatja be. A természeti szépségek mellett felvillantja a vidék történelmének néhány fontos pillanatát,... több»