Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Majd belejössz Pistám...
#69141

játékfilm

Miután az ötvenes éveiben járó Balázs Istvánt kinevezik igazgatónak, a férfi minden igyekezete ellenére egyre komolyabb nehézségekkel találja magát szemben.  több»

Rendező: Félix László

Özönvíz
#69142

NA Özönvíz  (2002)

dokumentum | történelmi

Thassy Jenő második Magyarországon megjelent tényregénye az ostromtól 1946 decemberéig történt eseményeket dolgozza fel. Előbb a Budapesti Rendőrségen szolgál barátjával Görgey... több»

Rendező: Kisfaludy András

Noszlopy Gáspár - Kalandor vagy nemzeti hős?
#69143

dokumentum

Az ötven perces dokumentumfilmben Jósfay György beszélget dr. Andrássy Antal tudományos kutatóval, dr. Bona Gábor hadtörténésszel és Zákonyi Ferenc szakíróval a magyar történelem... több»

Rendező: Jósfay György

Szegény Tisza, miért is bántjátok?
#69144

dokumentum

A Tisza több mint ezer éve része a magyar életnek. A határokat változtatták, de a folyó változatlanul szolgálja a környéken élőket. A dokumentumfilm arra keresi a választ, hogy ki... több»

Rendező: Cselényi László

#69145

dokumentum

A magyar dokumentumfilm a hazánkban végzett dinoszaurusz-kutatások és expedíciók anyagát, menetét és fontosságát ecseteli. A Bakonyban talált, ritkaságszámba menő kövületek és... több»

Tompa Gábor rendező
#69146

életrajzi

Tompa Gábor, a Kolozsvári Magyar Színház főrendező-igazgatója Európa szerte elismert és foglalkoztatott rendező. A több díjjal kitüntetett művész nemzetközi sikersorozata A kopasz... több»

Rendező: Sára Balázs

Szereplők: Tompa Gábor

Fény és mosoly
#69147

dokumentum

Szergej apja híres újságíró, akit mindenhol ismernek. A fiú leérettségizett, és nem akarja, hogy az apja kapcsolatai alapján keressen neki munkahelyet. Egy rádiókat gyártó cégnél... több»

Rendező: Csányi Miklós

Zsebzsötem
#69148

NA Zsebzsötem  (2002)

rövidfilm

Az 50. Országos Független Film Fesztivál fődíját nyerte a film 2003-ban.

#69149

NA Bergman  (2017)

dráma | misztikus | rövidfilm

Egy összezavarodott ember válaszokat keres. több»

Thrilla in Manila
#69150

dráma | életrajzi | sportfilm | történelmi

A film Muhammad Ali és Joe Frazier harmadik és egyben utolsó öszecsapását dolgozza fel, amelyre 1975-ben került sor. A meccs tétje a nehézsúlyú világbajnoki cím. Az összecsapásra a... több»

Rendező: Ang Lee

Szereplők: Mike Gassaway

A milliárdos
#69151

dokumentum

Ki Pintér József? A kilencvenes évek médiasztárja, aki a rendszerváltás idején lett nagyvállalkozó. "Szocialista-kapitalista", akinek vállalkozásait Németh Miklós és Göncz Árpád... több»

Rendező: Wilt Pál

#69152

NA Abruptio  (2019)

horror

Egy gonosz faj manipulálja az embereket, amivel az a céljuk, hogy zűrzavart okozzanak. Les Hackel rájön erre, de sietnie kell, mert a nyakába már beültettek egy robbanószert, és már... több»

Emberekkel történt
#69153

dokumentum

A Fehéri Tamás által rendezett magyar film eredeti dokumentumok felhasználásával mutatja be a magyarországi antiszemita folyamat jelenségeit és hátterét 1919-től 1944-ig, befejezve a... több»

Rendező: Fehéri Tamás

#69154

sci-fi | thriller

A film története szerint Nostradamus egyik rejtélyes leszármazottja hihetetlen szellemi adománnyal rendelkezik, így hát hősünk arra vállalkozik, hogy befejezi a legendás mester művét. több»

Pompadour bikiniben
#69155

Vajon melyik az igazi? Az operett vagy a musical? Ezen vitatkozik nagyapa és unoka, idősebb és fiatalabb generáció.

#69156

NA Alter Ego  (2021)

krimi | misztikus | thriller

Egy paranoiás, visszahúzódó, zseniális író egy félreeső házban tölt egy estét, és várja, hogy teremtménye eljöjjön érte és elpusztítsa. több»

Jóbarátok
#69157

NA Jóbarátok  (1996)

dokumentum

Két középiskolás fiú barátsága bizarr politikai felhangokkal.

Rendező: Fischer Gábor

#69158

akció | sci-fi

Tudósok tucatjai hosszú éveket töltöttek azzal, hogy feltalálják azt az utazási lehetőséget, amelynek segítségével percek alatt célba érhetünk. A kutatás végre befejeződik, ám... több»

Szereplők: Alex Hale

Mikulás és a varázsdob
#69159

animáció

Élt egyszer egy kisfiú, Rascal a távoli Lappföldön, s megtudta, hogy influenzás a Mikulás. Gyorsan tollat fogott, s levelet írt neki, hogy majd ő segít a bajon. A papiros azonban,... több»

#69160

vígjáték

A Felson családnak egy dobása van, ha szeretné megmenteni malmát a bezárástól - egy elegáns vacsorán kell meggyőzniük a gazdag bankárt, hogy adjon nekik kölcsönt. Ám a sorsnak más... több»