Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Keresztút
#69161

NA Keresztút  (1998)

dokumentum

Fülöp Viktor a magyarországi balettművészet egyik legkiemelkedőbb egyénisége volt. Végigtáncolta a klasszikus balettirodalom legreprezentánsabb figuráit, a komikus nőszereptől... több»

Rendező: Dér András

Napút (Napút)
#69162

dokumentum

Tudunk-e élni szeretteink halálával, s tudunk-e élni egyáltalán szülötteink életével? Aki gyermeket szül, nevel, szeret, nem felejtheti ugyanezt a szeretetet, ugyanezeket az... több»

A végzet neve: krokodil
#69163

dokumentum

Embereket ért krokodilattakokról számtalan hihetetlennek tűnő legendát hallottunk már, így felmerül a kérdés: miként zajlik egy ilyen támadás a valóságban? Az egyszerre informatív... több»

Törőcsik Mari Cannes-ban
#69164

dokumentum

A félévszázados jubileumát ünneplő Cannes-i Filmfesztivál díszvendége volt 1997 tavaszán Törőcsik Mari. Az utazás, az egymást követő rendezvényeken való részvétel számtalan... több»

Rendező: Maár Gyula

Hajszál és csengettyű
#69165

rövidfilm

Történet egy hajléktalanról és egy jómódú családról a karácsonyra készülődő Budapesten.

...és a Mika?
#69166

dokumentum

"És a Mika most hol lehet? A mennyországban, a palotai temetőben fekszik. Ott fekszik, már megették a kukacok őtet." Vágó Mika élt tizennégy évet. A ló volt az istene, vesztét is az... több»

Rendező: Gábor Péter

A fogadalom
#69167

NA A fogadalom  (1962)

Egy vallásos paraszt szamara meggyógyulásáért könyörög Istenhez, és fogadalmat tesz arra, hogy egy 30 mérföldnyi távolságban lévõ fakeresztet a bahiai templomba cipel. Miután... több»

#69168

NA Extraction  (2018)

thriller

Anyja halála után Joey Cooper furcsa csomagot talál a lábtörtőjén.  több»

Columbo: Béke poraira
#69169

krimi

Erik Prince, a filmipar egykori neves személyisége rendkívül jövedelmező halottasház-láncolatot épített ki, méghozzá igen rövid idő alatt. Egykori felesége, Verity rájön a kapzsi... több»

#69170

NA Ana  (2023)

dráma | thriller

Egy fiatal nő története, aki depresszióval küzd.

#69171

dráma

Blue Comptonból Atlantába költözik, hogy egyetlen élő családtagjávaé, a fivérével, Ray-jel éljen, akit már tíz éve nem látott. Blue számára kihívást okoz az új város, ahol... több»

#69172

vígjáték

Amikor egy webkamerás munkával foglalkozó lányt meggyilkolnak, Franz Eberhofernek kell az ügyben nyomoznia. És ha ez még nem lenne elég, számos más problémával is meg kell küzdenie.

Ki van a tojásban?
#69173

vígjáték

Apjuk és anyjuk mesét néz a tévében: Zeke, az agilis fiatal meteorológus kideríti a Szélervé Meteorológiai Kutatóintézetről, hogy kizárólag titkos baromfiexportra szakosodott. Sőt,... több»

#69174

NA Téli sport  (1973)

játékfilm

Vass Olga banktisztviselő tüdőbaját a tátrai elökelő hotelban gyógyítja. A költségekre nővére teremt elő pénzt, de hat hétnél tovább nem maradhat a szanatóriumnak is beillő... több»

#69175

dokumentum

Azt a 2010-es labdarúgó-világbajnokság óta tudjuk, hogy bizonyos állatkerti polipok kitűnően értenek a meccsek eredményének előrejelzéséhez. De vajon mivel töltik az idejüket a... több»

#69176

NA Itt vagyok  (2011)

dokumentum

A dokumentumfilm a mesterséges megtermékenyítés különböző aspektusait járja körül.

Rendező: Edward Porembny

Who Shot The Sheriff?
#69177

krimi | misztikus | thriller

Wesley Haynes-t, egy korábban elítélt kábítószer-kereskedőt, azzal vádolják, hogy megölte a seriffet és annak helyettesét. Mégis, a ballisztikus bizonyítékok azt mutatják, hogy... több»

Rendező: John Andrews

Szereplők: Buju Banton

A Rátonyi
#69178

NA A Rátonyi  (1982)

életrajzi

" Ha valaki úgy érzi, hogy árnyékban van - az élete során - akkor az egyben azt jelzi, hogy van helye a nap alatt, mert árnyékban csak az lehet, aki már látta a napot? " ( Rátonyi Róbert)

Rendező: Bilicsi Erzsébet

A vagon
#69179

NA A vagon  (2006)

dokumentum | történelmi

A film a holokauszt egyik legrémesebb szörnyűségét, a deportáltak lágerekbe való szállítását, a marhavagonban töltött napokat dolgozza fel. Az elmúlt több mint fél évszázad... több»

Rendező: Zelki János

Sonntags
#69180

NA Sonntags  (2014)

családi | dráma | rövidfilm

Amióta a szülei elváltak, Mike csupán felváltva töltheti az idejét előbb az édesanyjával, majd az édesapjával. Ám az egyik hétvégére a fiú ravasz tervvel áll elő. Apja... több»