Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Lignitkeringő
#70301

dokumentum

Alpokalján, Szombathely közvetlen közelében külszíni fejtésű lignitbányát és hőerőművet szeretne létesíteni a Nógrád KFt. Egyenlőre csak kutatási engedélyt kérnek, de a... több»

Rendező: Váradi Gábor

Három haza vonzásában
#70302

életrajzi

Bundics-Abdallah Erzsébet kalandos úton, Budapestről jutott el Kairóba, majd később - egy időre - Guatemalába. A második világháború után menekült át Ausztriába, ott végezte el az... több»

Epizódok M. F. tanár úr életéből
#70303

dokumentum

Mérei Ferencről, a magyar pszichológia egyik megteremtőjéről szól a film, aki a történelmi viharok forgatagai között is mindig ember tudott maradni.

Rendező: Forgács Péter

Kémek a porfészekben - Rimner Gábor története
#70304

dokumentum

"A mindennapi szóhasználat a kémkedés fogalmán olyan tevékenységet ért, amely a titkos adatok kifürkészésére irányul. Az imperialista hírszerző szervek megbízásai alapján a... több»

Az álomhajó - San Francisco
#70305

romantikus

Az uticél most San Francisco és a börtönsziget: Alcatraz. A hajó fedélzetén utazik Beatrice keresztfia, Daniel is. Véletlenül tanúja lesz egy beszélgetésnek, amelyből úgy tűnik,... több»

Pandamentők
#70306

dokumentum

A WWF elmúlt több, mint 50 éve alatt számos olyan párbeszéd született, mely különféle fajok megmentésére volt hívatott. Az óriáspanda története is egy ilyen sikertörténet,... több»

Réunion
#70307

NA Réunion  (2003)

dokumentum

Réunion szigete az Indiai-óceán gyöngyszeme. Hajdani felfedezői a portugál hajósok az Édenkert másának írták le a legkisebb magyar megyénél is apróbb szigetet. Réunion ma... több»

Rendező: Mező Szilveszter

Nihil Sine DEO - Semmit Isten nélkül
#70308

dokumentum

A film méltó emléket szeretne állítani a brutális bűncselekmény áldozatául esett élsportolónak, Marian Cozmának. A szörnyű tragédia következménye szerencsére nem az... több»

#70309

fantasy | rövidfilm

Egy titokzatos férfi az emlékek és a valóságon túli képek közötti kapcsolatokra keresi a választ.

A cremonai hegedűs
#70310

zenés

Az itáliai Cremona városában az 1750-es évben kihirdetik, hogy aranylánccal jutalmazzák azt, aki a legjobb hegedűt készíti. Ferrari hangszerkészítő mester ezt megtoldja azzal, hogy... több»

Az elvarázsolt orr
#70311

családi

Eredeti hang digitálisan Artúr király udvarában nagy ünnepségre készülnek, Diana hercegnőt szeretnék férjhez adni. Őfelsége, amióta elveszítette szeretett királynéját, kissé... több»

Szürke kincsünk
#70312

dokumentum

A magyar szürkemarha, hazánk őshonos fajtája nemcsak az állattenyésztésben, hanem az ország kultúrtörténetében is meghatározó szerepű. Az állatorvosok szerint ez a... több»

Rendező: Szabados Tamás

Szalmaszál
#70313

NA Szalmaszál  (2009)

dokumentum

Az Országos Fejlesztési Alap támogatásával készült ismeretterjesztő film azt mutatja be ,miért érdekeltek a munkáltatók saját dolgozóik képzésében. Nyelvtanulás,számítógép... több»

Avanti ragazzi di Buda
#70314

dokumentum

Avanti ragazzi di Buda/Előre budai srácok. Egy római labdarúgócsapat törzsszurkolói a magyar ötvenhatról énekelnek. Majdnem harminc éve. Dokumentumfilmünk Olaszországba invitál, és... több»

Vége
#70315

NA Vége  (2003)

dráma | rövidfilm

Egy fiatal lány, Eszter kalandjai egy balatoni házban. Mi történik azután, amikor vége lesz valami fontosnak? Hogyan próbál túllépni az ember? Sodródás, amiben egy amerikás magyar és... több»

100 tagú cigányzenekar
#70316

zenés

A lemezen található dalok:1. Csárdásegyveleg 2. Berki: Nótafantázia3. Berki: Változatok egy Szentirmay-dallamra 4. Lendvai Csócsi: Nóta és csárdás 5. Berki: Nóta és két csárdás 6.... több»

Nadiya ünnepi kedvencei
#70317

Nadiya ünnepi kedvencei emlékezetessé teszik a nagy napot, akár asztal közepére helyezett tálról van szó, amelyből mindenki egyszerre kanalazhat, akár falatkákról vagy... több»

Néha bizony verekedni kell
#70318

dokumentum

Egy tipikus francia gazdaság mindennapjaiba pillantva szó esik a tágabb francia mezőgazdaság problémáiról, nehézségeiről.

Titokzatos óriáskalmárok
#70319

dokumentum

A becslések szerint akár tízméteresre is megnövő óriáskalmár a földkerekség egyik legrejtélyesebb állata. A felkutatására és megpillantására irányuló kísérletek az esetek... több»

Rendező: Joanna Sarsby

Szereplők: Jonathan Pryce

Csalódások és győzelmek tavasza
#70320

dokumentum

A Csalódások és győzelmek című történelmi dokumentumfilm az 1848-49-es szabadságharc győzedelmes időszakáról mesél. A tavaszi hadjárat kezdetén Windischgraetz és Jellasics... több»

Rendező: Lakatos Iván