Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
#70341

NA Életkerék  (1994)

dokumentum

Roma kulturális magazin több»

Rendező: Ferenczi Gábor

Trappisták
#70342

NA Trappisták  (1994)

dokumentum

Az ausztriai Engelhartzell kolostorában a hagyományaikat mai napig hűségesen örző trappisták életébe nyerhetünk bepillantást. Megismerhetjük igen szigorú életrendjüket és az... több»

Rendező: Petneki Áron

Különös álom - Tátrai Band koncert
#70343

dokumentum

A Magyar Televízió felvétele a Tátrai Band 1997. december 29-én a Budapest Sportcsarnokban tartott koncertjéről. Elhangzó dalok: Hajnali szél; Ördög és pokol, Különös álom;... több»

#70344

dráma | életrajzi | musical | zenés

Egy életrajzi történet az 1970-es évek egyik legjelentősebb zenei produceréről, a Casablanca Records társalapítójáról, Niel Bogart-ról. több»

#70345

NA Grim Hollow  (2019)

akció | horror | kaland | vígjáték

Mulberry Jones az a fajta bandita, aki gazdagtól, szegénytől és a haláltól egyaránt rabol. Számára önmaga sokkal fontosabb, mint bármelyik más élőlény ezen a világon. több»

Rendező: Seric Drac

#70346

NA Wrath of the Dead  (2017)

(1)

akció | horror

Mikor a pokol felemelkedik, egy ember feladata lesz, hogy harcba szálljon az emberiség megmentéséért. több»

A művészetek városa - Arpino (A művészetek városa - Arpino)
#70347

dokumentum

Cicero szülővárosa, Arpino, minden évben otthont ad az ókori szónokról elnevezett nemzetközi műfordító versenynek. Ezzel egyidőben számos más kulturális esemény is zajlik a... több»

#70348

NA Aranycsapat  (1982)

dokumentum

Filmio | TV-ben (DUNA, csütörtök 01:33)

A film az úgynevezett Aranycsapatról szól, arról a labdarúgó gárdáról, amely az ötvenes évek elején vitathatatlanul a világ legjobb együttese volt és sok dicsőséget szerzett a... több»

Ahonnan elindultam (Ahonnan elindultam)
#70349

életrajzi

Gál Sándor, felvidéki író, jelentős szerepet tölt be a magyar irodalomban. Eddig ötven kötete jelent meg, számos műfajban. A portréfilm 2006-ban készült.

#70350

NA Igézet  (1963)

rövidfilm

Filmio

Kevesen vannak tisztában azzal, hogy Huszárik Elégiáját megelőzően is számors hasonló költői film készült a Balázs Béla Stúdióban Tóth János operatőr közreműködésével.... több»

Vőlegény
#70351

NA Vőlegény  (1982)

dráma

Budapest, a századforduló idején. Szegény Csuszik Zsigát kidobták valami galiba miatt az adóhivatalból. Csuszikné ugyan igyekszik valahogyan fenntartani a tisztes polgárcsalád... több»

A sárkányok földjén
#70352

dokumentum

Egy kis sziget a távoli Indonézia több mint tízezer szigetéből Komodó, mely a fokozottan védett óriás varánuszok élőhelye. Ide látogat el a Nyíregyházi Állatpark... több»

Rendező: Miló Mihály

Békéstarhos - A legendás zeneiskola
#70353

dokumentum

Élményiskola volt - a legtöbben így emlékeznek arra a szellemi műhelyre, melyet annak idején Gulyás György hívott életre, s amely - bár csak szűk évtizedig nevelhette a fiatal... több»

Rendező: Sára Júlia

A martonyi mesekirály
#70354

dokumentum

Palócföld híres mesemondója, Ésik István mutatkozik be filmünkben - beavatva a nézőt egy másik, áhított, lassan elfeledett világ rejtelmeibe.

Rendező: Tari János

Harangszó fél egykor
#70355

1989. június 16. Negyedmillió ember vesz részt a Hősök terén tartott megemlékezésen. Nagy Imre és az 1956-os forradalom utáni megtorlások áldozatainak újratemetésére kerül sor... több»

Együtt
#70356

NA Együtt  (2006)

dráma | rövidfilm

A tizenhét éves orosz fiút, Alexet egy jobb élet reményében csempészik Olaszországba. A szállítmány félúton, egy Budapest külvárosi gyártelepen megpihen egy éjszakára. Alex... több»

A magyar nyereg reneszánsza
#70357

életrajzi

Az Eger melletti Töviskes-völgyben él Tamus Antal népi iparművész, aki újraalkotta honfoglaló őseink fanyergeit, lószerszámait, őt mutatja be portréfilmünk.

Rendező: Faragó Annamária

Faludy szerelmei
#70358

dokumentum | életrajzi

Faludy György mindig szabadon írt érzelmeiről, de nyilvánosság előtt soha nem beszélt a nőkhöz és férfiakhoz fűződő szerelmeiről. Halála előtt négy évvel vallott először... több»

Rendező: Lázs Sándor

Szereplők: Faludy György

Bossa Astoria
#70359

animáció

Két mindenre elszánt plüssnyúl kalandjai a casinók világában.

Rendező: Divinyi Gábor

Hahota
#70360

NA Hahota  (2006)

dokumentum

Ez a rövidfilm néhány töredéket villant fel olyan emberek életéből, akik tudják, hogyan lehet megelőzni és legyűrni aszomorúság minden formáját: nevetnek!

Rendező: Gerő Marcell