Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Cormons és a hagyományok
#70281

dokumentum

A testvérvárosi kapcsolatok általában valamely múltbéli közös eseményhez kapcsolódnak. A települések lakói úgy érzik, fontos és gyümölcsöző, ha két közösség összetartozik,... több»

Rendező: Szitányi László

Néma romok
#70282

NA Néma romok  (1961)

dokumentum

Az egyik vár néma romjai között az ezerarcú élet megnyilvánulásait, a kövek alatt megbúvó, az évszázados fák odvaiban és kérge alatt meghúzódó állatokat látjuk.

Rendőrség
#70283

NA Rendőrség  (1981)

játékfilm

A világ belépett egy olyan korszakba, amikor mindenki elfogadja a hatalmat, nem lázadozik és behódol. Van egy ember, az utolsó ember a börtönben, aki fellázadt ellene. Viszont elérkezett... több»

Jobbágyfelszabadítás
#70284

dokumentum

"Magyarországnak nincsen ideje" - idézik a rendhagyó módon elkészített filmben Gróf Széchenyi Istvánt, a kor lelkes reformerét a film készítői, megokolásként, miféle szándékok is... több»

#70285

játékfilm

Volt idő az Írás szerint, amikor olymértékben elszaporodott a gonoszság a földön, hogy az Úr arra az elhatározásra jutott, a víz erejével megtisztítja teremtményei világát. több»

Mátrai múzsa
#70286

dokumentum

A film a Mátra és a művészet kapcsolatáról szól, megidézve Sík Sándor és Rónay György írók és Kodály Zoltán zeneszerző műveit.

Rendező: Kisfaludy András

#70287

dokumentum

Michel Vaillant és a Le Mans találkozik, és valóra válik egy álom.  több»

Skandináv körút
#70288

road movie

Mielőtt kompon átkelnénk Dániába megállunk a németországi Fulda városában, majd Hamburg és Bröndby érintésével érkezünk a dán fővárosba, Koppenhágába. A kikötő... több»

Rendező: Meronka Péter

Csenki Imre
#70289

NA Csenki Imre  (1994)

életrajzi

A Magyar Állami Népi Együttes egykori karnagya zongoraművésznek készült, de népzenekutató, zeneszerző, a debreceni református kollégium zenetanára lett. 1950-ben létrehozta az ÁNE... több»

Rendező: Komlós András

#70290

NA Nagaravadhu  (2001)

dráma

Sukanya politikai pályára lép, és habár számos megrázkódtatás éri, nem adja fel, hanem határozott tervekkel áll elő. több»

Platea Luporum
#70291

dokumentum

A film elvezet Kolozsvár egy, ma már szimbólummá vált utcájába, az egykori városfal közvetlen közelében húzódó Farkas utcába. A városnak e csöndes szigete, annak minden köve és... több»

Rendező: Xantus Gábor

Paula és Paulina - A befejező film
#70292

dráma

Néhány év telt el azóta, hogy Paulina Martinez férjhez ment Carlos Danielhez. Paulina immáron hivatalosan is a Bracho család tagja. Két imádott mostohagyereke mellett egy sajátot is... több»

Nápoly négy napja
#70293

Miután a lemondott Mussolini utóda, Badoglio tábornok aláírja a békét a szövetségesekkel, a nácik fékevesztett tombolásba kezdenek Nápolyban. A terror ellen azonban fellázadnak a... több»

Rosamunde Pilcher: Wilder Thymian
#70294

romantikus

Az Alcher család legkisebb tagját, Thomast elrabolják. Az elrablója nem más, mint Oliver Dobbs, a kisfiú édesapja, aki eddig nem foglalkozott vele, és most is csak a saját érdekei... több»

#70295

NA Nova Amsterdam  (2016)

(1)

történelmi

A történet 1633-ban kezdődik, és 1645-ben zárul. A hollandok megszállják Brazília északkeleti partvidékét, és a véres és erőszakos cselekmények előterében kibontakozik egy... több»

Untitled Terminator 3
#70296

akció | sci-fi

A múlt megváltozott ugyan is valaki visszaküldött egy terminátort a múltba, hogy megvédje Sarah Connort. A terminátor legyőzése így már gyerekjáték volt, Kyle Reese életben maradt.... több»

Labda, labda (Labda, labda)
#70297

rövidfilm

Alig totyogó kisgyerekek labdáznak egy parkban. Még több labda, még több gyerek a játszótéren, az iskolaudvaron és a Népstadion melletti 400-as pályán edzés közben. Majd focimeccsek... több»

Rude Buay ... The Unstoppable
#70298

akció | krimi | thriller

Élet a drog világában, ahol virágzik a korrupció és a csalás. Mi történik ha a jamaicai születésű DEA ügynököt arra kényszerítik, hogy menjen haza és védje meg országát a... több»

Rendező: Andy Dylan

Szereplők: John Andrews

A művészetek városa - Arpino (A művészetek városa - Arpino)
#70299

dokumentum

Cicero szülővárosa, Arpino, minden évben otthont ad az ókori szónokról elnevezett nemzetközi műfordító versenynek. Ezzel egyidőben számos más kulturális esemény is zajlik a... több»

A közösség
#70300

dokumentum

Bepillantás a XXI. század elején a három közös sorsú, egymást segítő, egymással évődő rendtartó székely falu életébe. A ma is évszázados hagyományok szerint történő... több»