Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Sokszínű egység
#70261

dokumentum

A film bemutatja a századforduló nagyhatású művészeti irányzatát, a szecessziót, valamint legnevezetesebb alkotásait és alkotóit Közép-Európa egyes országaiban.

Rendező: Duló Károly

Egy világhírű Kodály iskola születésnapján
#70262

dokumentum

Több mint háromszáz volt diák ünnepelte a 40 éves Lórántffy Ének-zenei Általános Iskola születésnapját a Zeneakadémia Nagytermében. A nagysikerű eseményt idézi fel a műsor az... több»

Rendező: Veszprémi András

#70263

rövidfilm | thriller

Egy házaspár kapcsolata úgy tűnik a végéhez érkezett. Miközben a válásról beszélnek és igyekeznek megfelelően lezárni kettejük közös múltját, évekkel korábban átélt... több»

Sherlock Holmes 3
#70264

akció | kaland | misztikus | thriller

Jude Law és Robert Downey Jr. kilenc évvel a Sherlock Holmes: Árnyjáték után ismét magára ölti minden idők talán legikonikusabb párosának szerepét. több»

Sellő félig habokból (Sellő félig habokból)
#70265

rövidfilm

Egy sellő és egy angyal egymásba szeret Budapesten. Egy napi haladékot kapnak, hogy megtalálják a módját annak, hogy együtt maradhassanak...

1848 -1849 Legendák és valóság
#70266

dokumentum

Vannak történések, és vannak az azokról készült utólagos megfogalmazási kísérletek. Így van ez az egyén esetében, de közösségek életében is. Ezen a módon tarja meg... több»

Rendező: Soós Árpád

Szereplők: Téri Sándor

#70267

NA Combativo  (2020)

akció | kaland

Ahmad Ali iegy magasan képzett terrorista-elhárító egység katonája, aki egyszemélyes hadjáratba kezd, hogy visszafogja fegyveres bűnözők egy csoportjának egyre növekvő erejét és... több»

Nápoly négy napja
#70268

Miután a lemondott Mussolini utóda, Badoglio tábornok aláírja a békét a szövetségesekkel, a nácik fékevesztett tombolásba kezdenek Nápolyban. A terror ellen azonban fellázadnak a... több»

Legenda és valóság – Izland, a titokzatos sziget
#70269

Milyen szerepet játszanak a jötunok, a manók és a tündérek Izland természeti jelenségeiben? Mit mond a varázslatos gejzírek, lávamezők világáról a geológus? Miért nevezik az... több»

Rendező: Bakos Katalin

#70270

NA The Farm  (2021)

thriller

Az igaz történeten alapuló film Amerika egyik legtermékenyebb női sorozatgyilkosának életét dolgozza fel.

Labda, labda (Labda, labda)
#70271

rövidfilm

Alig totyogó kisgyerekek labdáznak egy parkban. Még több labda, még több gyerek a játszótéren, az iskolaudvaron és a Népstadion melletti 400-as pályán edzés közben. Majd focimeccsek... több»

A Németh Gábor project koncertje
#70272

zenés

2006 májusában második lemezbemutató koncertjét tartotta a Németh Gábor project a Petőfi Csarnokban. A műsorban részleteket láthatnak a nagy sikerű előadásból.Közreműködik a... több»

Rendező: Hajdu György

The Siege
#70273

NA The Siege  (2017)

dráma | thriller

Egy csapatnyi pakisztáni fegyveres terrortámadást hajt végre a Taj Mahal Palace Hotelben Indiában. több»

Rendező: Justin Kurzel

A láp és a pagony dalnoka
#70274

dokumentum

Bársony Istvánt /1855-1928/ vadászíróként tartják nyílván az erdő, mező irodalmának kedvelői. Egy régen divatos, ma már alig művelt irodalom rég elfeledett képviselőjét mutatja... több»

#70275

NA Igézet  (1963)

rövidfilm

Filmio

Kevesen vannak tisztában azzal, hogy Huszárik Elégiáját megelőzően is számors hasonló költői film készült a Balázs Béla Stúdióban Tóth János operatőr közreműködésével.... több»

Status Update
#70276

vígjáték

Josh McIntyre cikket akar írni egy meleg fiút ért atrocitásokról, amelyek az új iskolájában történtek. A dolgot egyfajta társadalmi kísérletként fogja fel, s megpróbál minél... több»

Rendező: Gabe Torres

Szereplők: Mikey Murphy

Betájolt öröklét
#70277

dokumentum

A film az UNESCO által világörökségnek nyilvánított pécsi ókeresztény emlékek bemutatását szellemileg is közel kívánja hozni a mai nézőhöz,- és elgondolkodtat arról is, hogy... több»

Rendező: Duló Károly

A Baltikum és Finnország
#70278

road movie

Lengyelországon keresztül közelítjük meg az úgynevezett balti országokat, Litvániát, Lettországot és Litvániát, majd átruccanunk Finnországba, végül pedig Szentpétervárra... több»

Rendező: Meronka Péter

Captain Dad
#70279

vígjáték

A dolgok gyakran nem úgy alakulnak egy karibi nyaraláson, ahogy a család előre eltervezi...

Az Ellenzéki Kerekasztal története
#70280

dokumentum

1989 tavaszán hat ellenzéki párt (Fidesz, Független Kisgazdapárt, MDF, Magyar Néppárt, SZDSZ, Szociáldemokrata Párt) és két szervezet (a Bajcsy-Zsilinszky Baráti Társaság és a... több»

Rendező: Elbert Márta