Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Tokaj
#70241

NA Tokaj  (2000)

dokumentum

Tokaj, az egykoron sok nemzetiség lakta kisváros, világhírű hely. Borai jelentik a külföldi borkedvelőknek Magyarországot. A történelem során rengeteg író, költő járt itt , és... több»

Rendező: Farkas György

#70242

játékfilm

Max

Egy tűzoltó erkölcsi dilemmába keveredik, amikor azt a tanácsot kapja orvosától, hogy kerülje a stresszt, ha szeretné teherbe ejteni feleségét. több»

Békesség, ámen!
#70243

játékfilm

Szilvia és János a két idősödő ember békességben, szeretetben élnek együtt egy kis faluban. Messziről vezetett idáig mindkettőjük útja, sok-sok buktatóval, kitérővel,... több»

Fischer István helyszínei
#70244

dokumentum | életrajzi

Fischer István Kolozsváron született. Négy évig közgazdásznak tanult Leningrádban, de azután beiratkozott a bukaresti operatőr szakra. Híradózik, majd a Bukaresti TV magyar adásának... több»

Rendező: Seprődi Kiss Attila

Szereplők: Fischer István

Viszontlátásra, drága
#70245

játékfilm

Az I. világháborúban az oroszok megszállják Lengyelországot, és az egyik kozák tiszt beszállásolja magát Nela és nagyapja házába. Nela és Nikolaj egymásba szeretnek, de a kozák... több»

Gulágtörténetek (Gulágtörténetek)
#70246

dokumentum

A dokumentumfilm két, a szovjet munkatáborokat fiatalon megjárt túlélő visszaemlékezésére épül. Az elbeszélők a táborokban átélteket elevenítik fel, miközben a helyszíneken ma... több»

Farkascsapda
#70247

játékfilm

Az erdő közepén él elszigetelten, magányosan egy lány mogorva apjával és nagynénjével. Egyszer csak egy farkasoknak felállított csapdába lép egy férfi, aki felbolygatja a család... több»

Rendező: Bohák György

Az ördögűző – rendezői változat
#70248

horror

A rémmesék e klasszikus darabja a földreszállt Démonról szól, mely senkit sem kímél. Főhadiszállását egy 12 éves lány testében üti fel, onnan kezdi támadásait. Csupán egyetlen... több»

Jaguárok tengerpartja
#70249

dokumentum

Van egy partszakasz Costa Ricában, ahol meglepő dolognak lehetünk szemtanúi: jaguárok vadásznak tengeri teknősökre. Olyan viselkedés ez, melyet eddig nem feltételeztünk nagymacskákról. több»

Hell Miksa: Magyarország a honfoglalás korában
#70250

dokumentum

A selmecbányai születésű Hell Miksa Anonymus krónikájának földrajzi nevei alapján szerkesztette meg hazánk honfoglalás kori térképét, amely első alkalommal 1772-ben csak néhány... több»

Rendező: Zsupos Zoltán

#70251

játékfilm

Szőnyi Lóránd író szerelmes a feleségébe, és jóllehet, egy éve az asszony elhagyta, nem hajlandó elválni tőle. A feleség persze válni szeretne az éhenkórász írótól, mert a... több»

A kőbaltás ember - Érdi medvevadászok
#70252

dokumentum

Az ismeretterjesztő filmben az érdi Fundoklia-völgyben talált régészeti kincseknek és leleteknek ismertetésére fókuszál. Az 1969-ben fellelt, a neandervölgyi ember nyomait bizonyító... több»

Rendező: Gauder Áron

Akik visszatértek
#70253

dokumentum

Beszélgetés a Doni Bajtársak Szövetsége és a Volt hadifoglyok Országos Szövetsége B-A-Z megyei tagjaival. Megszólalók: Orczy Sándor, Tarcai Béla, Tóth Béla, Szabó Ferenc, Feledy... több»

Az Árpád-vonal
#70254

dokumentum

Az Árpád-vonal a második világháború idején a Keleti-Kárpátokban több száz kilométer hosszan kiépített magyar védelmi vonal. Kárpátalja 1939-es visszafoglalása és az 1940-es... több»

Khar-Us Nuur program
#70255

dokumentum

A Khar-Us Nuur Nemzeti Park Belső-Mongóliában, az Altáj-fennsíktól keletre, a Góbi-sivatag peremén található. Ezen a szélsőségesen száraz vidéken békében élnek jurtáikban a... több»

MüpArt - Rúzsa Magdi
#70256

zenés

2006-ban vált ismertté. Azóta számtalan díjat és elismerést zsebelt be. Sorra jelennek meg koncert- és stúdióalbumai. A tőle megszokottól eltérően, ez alkalommal vonósokkal,... több»

Az igazi halál
#70257

játékfilm

A tv-film Örkény István Rózsakiállítás c. művéből készült. Mi történik az emberrel, ha halálát is kénytelen áruba bocsájtani? Az abszurd üzletben kitűnő színészek egész... több»

A sötétség titkai – Hús és vér
#70258

horror

Kimberly, az agorafóbiában szenvedő tinédzser, anyja megoldatlan gyilkossága óta nem hagyta el a házat. A Hálaadás előestéjén azonban kezdi úgy érezni, nincs otthon biztonságban... több»

Melletted
#70259

NA Melletted  (2005)

dráma | rövidfilm

András és Kitti fiatal pár, akik az esküvőjükre készülnek. Napjaikat az erre való készülődés tölti ki. Aztán történik valami, és minden megváltozik.

Titkok a kaptárból
#70260

dokumentum

Veszélyben a méhek! A világ méh populációit hatalmas veszteségek érték az elmúlt évtizedekben. Ezeknek az apró rovaroknak rendkívül fontos szerepük van a növények... több»