Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Kína elfeledett uralkodónője
#70221

dokumentum

Wu császárnőt nevezték már „gyilkosnak”, „zsarnoknak” és „felforgatónak”, szörnyetegnek, aki a gonoszság legmélyebb bugyraiban is otthonosan mozgott. Ez a nézet több, mint... több»

Magyarok Portugáliában
#70222

dokumentum

A XX. század történelmi viszontagságai többször sodortak hazánkból kisebb-nagyobb számban embereket a világ minden tájára. A műsorban különböző időpontokban a kontinensünk... több»

Rendező: Erdőss Pál

Szélsőséges Kína
#70223

dokumentum

Hogyan lehet életben maradni egy olyan szélsőséges vidéken, mint a tibetiek által szent helyként tisztelt Siguniang-hegy és környéke? Az epizódban erre keres választ Ben Horton, a Nat... több»

Benes-dekrétumok
#70224

dokumentum

"A Benes-dekrétumok érinthetetlenek. Prága téved, ha azt hiszi, hogy vége a vitának." Ez a két idézet cseh és német politikusoktól mutatja, hogy a vita létezik, az álláspontok pedig... több»

Franklin eltűnt hajójának megtalálása
#70225

dokumentum

1845-ben Sir John Franklin expedíciót vezetett az Észak-Amerikát megkerülő, régóta keresett tengeri útvonal, az úgynevezett északnyugati átjáró felfedezésére. Két jól felszerelt... több»

Rádió..., Feketezene..., FM98
#70226

dokumentum | zenés

"Szokták kérdezni anyámtól: Mondja Fazekasné - eredeti néven Fuchsné - miért jöttek maguk haza??? Anyám azt válaszolta: Miért, miért? Hát ezért: haza!"- Pali bácsi - "Minden... több»

Rendező: Magyar N. Attila

Egy szelet kenyérben
#70227

dokumentum

A Pékek fejedelmi rendje minden évben megrendezi a Komáromi erődben a szakma ünnepét. Az ünnepség nem csak az ősi mesterség megbecsülését jelenti, de kiváló alkalom, hogy... több»

Rendező: Tóth Péter Pál

Toronyvigyázó
#70228

dokumentum

Debreczeni László 1928-ban határozta el, hogy a műemlékvédelem lesz az életcélja. Kós Károly és Malonyay Dezső nyomán fordult érdeklődése az erdélyi népi műemlékek felé. Ő... több»

Rendező: Dénes Zoltán

Csendes gyarmatosítók 2. - A hódítás folytatódik
#70229

dokumentum

A hódítás folytatódik, a helyszín továbbra is a Kárpát-medence. A ?Csendes gyarmatosítók? első részében az invazív módon terjedő állatfajokkal foglalkoztunk, most megjelennek a... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Békesség, ámen!
#70230

játékfilm

Szilvia és János a két idősödő ember békességben, szeretetben élnek együtt egy kis faluban. Messziről vezetett idáig mindkettőjük útja, sok-sok buktatóval, kitérővel,... több»

Fagyos oázis
#70231

dokumentum

A tudományos ismeretterjesztő film célja, hogy megmutassa azokat a ma már egyértelmű változásokat, amik a Földünkön tapasztalhatók. Az Antarktiszon végzett kutatások drámai... több»

#70232

vígjáték

Netflix

Kolja és Vaszja az apjukat keresik, aki gyermekkorukban elhagyta őket, miután megtudják, hogy Luxemburgban haldoklik. Kolja hősnek tartja őt, míg Vaszja szerint egy gazember. több»

A Marriage
#70233

NA A Marriage  (2016)

családi | dokumentum | életrajzi

A különböző emlékek konfrontálódásából kikerekedő történet egy esküvő lefolyását meséli el. több»

Rendező: Mônica Simões

Klasszikus mesék - Az esőtündér
#70234

családi

Nagy szárazság sújtja a vidéket, már több nyár óta nem esik eső, a forróság mindent elpusztít. Az egyik falusi asszony, Stine szerint elaludt az esőtündér, ezért lett baj. A gazdag... több»

Viszontlátásra, drága
#70235

játékfilm

Az I. világháborúban az oroszok megszállják Lengyelországot, és az egyik kozák tiszt beszállásolja magát Nela és nagyapja házába. Nela és Nikolaj egymásba szeretnek, de a kozák... több»

Gyaloglás gulágföldön - Sarki-Ural (Gyaloglás gulágföldön - Sarki-Ural)
#70236

dokumentum

A szerző filmsorozatban dolgozta fel azokat az élményeit, melyek útjai során érték az egykor létező szovjet munkatáborok körzeteiben, az Észak-Ural, a Kolima, a Sarki-Ural, az Angara... több»

A nagy postarablás
#70237

vígjáték

A főnök, azaz Balázs apja, Balázs és szeretője, Mari kitűnő ötlettel álltak elő. A vadonatúj lakótelep - ezúttal Káposztásmegyer - postája még nem nyitott ki. De ők... több»

Farkascsapda
#70238

játékfilm

Az erdő közepén él elszigetelten, magányosan egy lány mogorva apjával és nagynénjével. Egyszer csak egy farkasoknak felállított csapdába lép egy férfi, aki felbolygatja a család... több»

Rendező: Bohák György

Zenedoboz
#70239

NA Zenedoboz  (2018)

animáció | rövidfilm

A titokzatos zenedoboz mindig ugyanazt a dallamot játssza, különböző variációkban. Elszigetelten és a félelem légkörében azt hihetjük, hogy más dallam nem is létezik. A fals hangok... több»

Herminamező - Szellemjárás
#70240

dráma | játékfilm

A helyszín Budapest a Városliget, külső pereme, Hermina út. A film egy 1956-ban megtörtént véres esemény köré szerveződik. A hírre, hogy jönnek az oroszok a Nyomorékok Otthonának... több»