Filmek

Legjobb filmek 1951-től 1960-ig

Saját filmes lista készítése
Great East Hits
#70201

dokumentum

Önarckép - mint egy slágerlista egy zenecsatornán.

Rendező: Schneider Tibor

Magna Hungaria
#70202

dokumentum

A háromrészes dokumentumfilm a millecentenárium évében készült. Vladár Sándor vezetésével néhány lelkes fiatal lovas emléktúrát tett Baskíriától Magyarországig.

Rendező: Mihályfy László

Rio
#70203

NA Rio  (2018)

misztikus | thriller

Egy pénzügyi riporter Rio de Janeiroba repül meglátogatni egy gazdag barátját, ám akarata ellenére belekeveredik valamibe, ami végül barátja halálához vezet. több»

#70204

dráma | krimi | thriller

Egy fiatal belgrádi bandatag veszélybe sodorja a családját, amikor magára haragít egy maffiafőnököt.

Punta Grande
#70205

dráma

Lilian, Fred és lányuk, Luzi Argentínába mennek szabadságra. Rájuk esteledik, így a Punta Grande nevű hotelben szállnak meg éjszakára. A német tulajdonos barátságtalanul fogadja... több»

Greta
#70206

dráma

Amikor egy fiatal lány, aki nemrég költözött Manhattanbe, elveszett pénztárcáját visszajuttatja egy idős özvegy asszonynak, valószínűtleg barátság szövődik kettejük között.... több»

#70207

dráma

Guo és Su még a hatvanas években találkoznak újra. Noha a gyerekkorukat együtt töltötték, egy szörnyű baleset elválasztotta őket egymástól, és bár az elmúlt évek során teljesen... több»

Ultrareneszánsz
#70208

dokumentum

Ultrának lenni életforma. "A csapat mindenekelőtt." Szerelem, család csak ez után. Fontos még, hogy fehér a bőrszínük és idegenekkel nem "vegyülnek". A film ezt a világot mutatja be:... több»

Rendező: Dér András

Asklé, egyujjas
#70209

dokumentum

A megrázó - ugyanakkor nagyon humánus - dokumentumfilm a talán legkiszolgáltatottabb réteg, a szellemi fogyatékosok életét, a magyarországi gondozást, velük való foglalkozást mutatja... több»

Rendező: Elbert Márta

Segítség
#70210

NA Segítség  (1991)

animáció

A 39 részes gegparádé egyenként 35 másodperces epizódjaiból néhány:Tenger, Superman, Favágó, Lék, Ejtőernyő, Ostrom, Börtön, Hold, Ősember, Pillangó, Hálózsák.

Tajvan - emberközelben
#70211

dokumentum

Bemutatjuk a rendkívüli gazdasági fejlődést bejárt egzotikus kis kínai szigetország, Tajvan útját az egykori szegénységből a mai jóléti társadalomig. Felvillantjuk e prosperitás... több»

A megbocsátás ereje - Andrew Brunson
#70212

dokumentum

Andrew Brunson amerikai misszionáriust huszonöt éves törökországi szolgálat után a török hatóságok koholt vádakkal bebörtönözték. A tiszteletes kiszabadulásáról szól a film,... több»

#70213

NA Gunner  (2024)

akció

A Halálos iramban alkotójának legújabb akciófilmje, amelyben egy családapa megpróbálja megmenteni fiait, Luke-ot és Travis-t egy veszélyes drogbandától. több»

#70214

dokumentum

Egy olyan irodalmi ismeretterjesztő sorozatot készítettek az alkotók, amiben ismert magyar írók beszélnek a fociról, és mindeközben animációs formában megelevenedik a képernyőn... több»

Rendező: Novák Tamás

Szereplők: Simon Kornél

Dolgok eredete - Művészet és mágia
#70215

rövidfilm

Huszárik Zoltán egy négyrészes sorozatot forgatott a televízió "hőskorában". A Dolgok eredete alcímei: Maszkok, álarcok; Ékszerek; Pénz és kereskedelem, valamint Művészet és... több»

Rendező: Huszárik Zoltán

Petra: Kőbe vésett történelem
#70216

dokumentum

A Holt-tenger és az Akabai-öböl között, sivatagos környezetben található Petra telis-tele van rejtéllyel. Ezek közül a legfontosabb: Hogyan tudták a 2000 évvel ezelőtti mérnökök... több»

#70217

dokumentum

Hidegháborús intrika, szigorúan titkos dokumentumok, valamint John F. Kennedy amerikai és Josip Tito jugoszláv elnök közötti titkos egyezség - mindez csak a jéghegy csúcsa a... több»

Rendező: Žiga Virc

K.O.
#70218

NA K.O.  (1977)

játékfilm

Két bokszoló együtt indult a pályán. Az egyikből olimpiai bajnok lett, a másik, Csungi egy vidéki egyesületben játszik. Az örök második számára most eljött a lehetőség, hogy... több»

Ajándék
#70219

NA Ajándék  (2018)

játékfilm

Modern ballada egy öregemberről és az unokájáról. Erdély távoli szegletében, egy faluvégi kicsi házban magányos idős ember, sorsába beletörődve leszámolni készül az életével.... több»

A Házsongárd arcai
#70220

dokumentum

A Házsongárdi temető a középkori Kolozsvár várfalaitól délre fekvő Házsongárd nevű domboldalon elterülő temetőkert. A sok évszázados erdélyi magyar kultúra nagyjainak... több»