Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Szimulánsok
#71201

Egy kiskatona lelki válsága, melyet egy be nem teljesedő szerelem és a szülői kényszer idéz elő... Az újonc végső kétségbeesésében barátnője – egy pszichológusnak készülő... több»

A szabadság asszonyai
#71202

dokumentum

Március 15. jelkép, magába foglalja az eseményeket, az eszményeket és az érzelmeket is. Az érzelmeket említvén nem feledkezhetünk meg azokról a nevezetes nőalakokról sem, akik a... több»

Kína elfeledett uralkodónője
#71203

dokumentum

Wu császárnőt nevezték már „gyilkosnak”, „zsarnoknak” és „felforgatónak”, szörnyetegnek, aki a gonoszság legmélyebb bugyraiban is otthonosan mozgott. Ez a nézet több, mint... több»

Magyar utas
#71204

NA Magyar utas  (2000)

dokumentum

Ünnepek tájékán megtelnek a vonatok, repülők, autópályák és a határon túlra induló buszok. Özönlenek haza a határon túl élő magyarok. Hol van az otthon? Igaz-e az a kijelentés,... több»

Rendező: Farkas György

Becsöngettek
#71205

dokumentum

A mai magyar oktatás helyzetét elemző igényes, nézőbarát dokumentum-filmsorozat.

Rendező: Pálos György

Franklin eltűnt hajójának megtalálása
#71206

dokumentum

1845-ben Sir John Franklin expedíciót vezetett az Észak-Amerikát megkerülő, régóta keresett tengeri útvonal, az úgynevezett északnyugati átjáró felfedezésére. Két jól felszerelt... több»

A meghallgatás
#71207

dokumentum

"Jeles András vizsgafilmje egy évvel Gazdag Gyula Válogatása előtt készült. Mint amaz, Jeles filmje is táncdalénekes-jelöltek próbaszereplését ábrázolja. Gazdag direktebb... több»

Rendező: Jeles András

Rácsos egyetem
#71208

dokumentum

Középkorú férfiak, egy gépészmérnök, egy történész, egy fröccsöntő egy országgyűlési képviselő, egy klinikai pszichológus, egy építésvezető valamint egy nyugalmazott... több»

Rendező: Kinyó F. Tamás

Dubai csodálatos állatvilága
#71209

dokumentum

A modern Dubai kincset rejteget - fantasztikus élővilága elválaszthatatlan kapcsolatban áll a sivataggal, a tengerrel és az emberek történelmével és hagyományaival. több»

Egy fiú Mérkről
#71210

életrajzi

Egy kelet-magyarországi faluból Mérkről gyermekfejjel kadetiskolába, onnan a frontra, majd szibériai hadifogolytáborba vezet Danku Ferenc útja. Közel a 80-hoz valósítja meg ifjúkori... több»

Férfi és nő
#71211

játékfilm

"Férfi és nő sohasem érthetik meg egymást, mert mindegyik mást akar. A nő a férfit, a férfi a nőt." Ezt az alapfelvetést követve válogatták egy csokorba Karinthy Frigyes műveit,... több»

Rendező: Bán Róbert

Tokaj
#71212

NA Tokaj  (2000)

dokumentum

Tokaj, az egykoron sok nemzetiség lakta kisváros, világhírű hely. Borai jelentik a külföldi borkedvelőknek Magyarországot. A történelem során rengeteg író, költő járt itt , és... több»

Rendező: Farkas György

Csendes gyarmatosítók 2. - A hódítás folytatódik
#71213

dokumentum

A hódítás folytatódik, a helyszín továbbra is a Kárpát-medence. A ?Csendes gyarmatosítók? első részében az invazív módon terjedő állatfajokkal foglalkoztunk, most megjelennek a... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Marosi Miklós - Széchenyi-díjas építész
#71214

életrajzi

A mindig új kihívásokat kereső építész megvalósult tervei, nagyszabású épületei bemutatásán túl hitet tesz a magyar építészek kivételes örökségének a továbbadása és... több»

Rendező: Duló Károly

#71215

dráma | történelmi

1955-ben öt fiatal mexikói-amerikai ütőhordozó a játék iránti szeretetből elhatározta, hogy megtanul játszani, ezért létrehozták saját golfpályájukat a dél-texasi sivatag közepén. több»

Fischer István helyszínei
#71216

dokumentum | életrajzi

Fischer István Kolozsváron született. Négy évig közgazdásznak tanult Leningrádban, de azután beiratkozott a bukaresti operatőr szakra. Híradózik, majd a Bukaresti TV magyar adásának... több»

Rendező: Seprődi Kiss Attila

Szereplők: Fischer István

A Marriage
#71217

NA A Marriage  (2016)

családi | dokumentum | életrajzi

A különböző emlékek konfrontálódásából kikerekedő történet egy esküvő lefolyását meséli el. több»

Rendező: Mônica Simões

Mennyire vagyunk őszinték?
#71218

dokumentum

A csalás az emberi természet szerves része, és becslések szerint mindannyian naponta akár kilencszer hazudunk. De mi lenne, ha létrehoznánk egy világot, amiben nem tudnánk hazudni? Egy... több»

Tíz év múlva
#71219

játékfilm

Marek Margit 1968 körül számos amatőrfilmben játszott főszerepet, egy nemzedék szimbóluma lett. A hatvannyolcas ifjúság önkifejezési kísérletének meghiúsulása után azonban... több»

Gulágtörténetek (Gulágtörténetek)
#71220

dokumentum

A dokumentumfilm két, a szovjet munkatáborokat fiatalon megjárt túlélő visszaemlékezésére épül. Az elbeszélők a táborokban átélteket elevenítik fel, miközben a helyszíneken ma... több»