Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
#71261

NA Proxima  (2017)

rövidfilm | sci-fi

Egy férfit egy vibráló fény vezet az éjszakában, s ő követi is azt, noha nem tudja, hová tartanak. több»

Rendező: Mathieu Pradat

Szereplők: Fabrice Adde

A kert
#71262

NA A kert  (1994)

dráma | játékfilm

A magyar labdarúgó válogatott 7:1-re győzi le Anglia együttesét a Népstadionban. Másnap egy budai villa kertjében a rádióból − a hatalmában újra megerősödött − Rákosi... több»

The Brontes
#71263

NA The Brontes  (2017)

életrajzi

1820-at írunk. Miután édesanyjuk korai halála után Haworth-be költöznek, a Bronte nővérek, Charlotte, Branwell, Emily és Anne egyre jobban kezdenek belefeledkezni saját regényeikbe,... több»

#71264

vígjáték

Évekkel azután, hogy mindenkit menesztettek a vállalattól, Antunez nyugdíjba vonulása előtt elhatározza, hogy még egyszer utoljára összehozza a társaságot. több»

#71265

NA Holtpont  (1982)

animáció

Filmio

Történetünkben egy halálraítélt utolsó perceit ismerhetjük meg. több»

Rendező: Rófusz Ferenc

A cella - magister Villon nem adja meg magát
#71266

"...Költő vagyok... Száműzött senkiházi... Isten felkent papja... Dicsőségre született kiválasztott... Félig meggebedt, vert kutya... Szerelem széphangú énekese... Az utca utolsó... több»

The Mossman Legacy
#71267

dokumentum | rövidfilm

George Mossman rövidfilmje.

Rendező: Jim Groom, Don Fearney

Szereplők: Wayne Kinsey

Lights Out
#71268

thriller

Egy vak kínai kislány egy top-secret orvgyilkossági program kellős közepén találja magát. több»

Az építészet Bartókja - Medgyaszay István
#71269

dokumentum

Medgyaszay István művészi meggyőződése volt, hogy az egyetemes értékekhez az egyénin és a nemzetin keresztül vezet az út. Célja az építészetben nem kevesebb volt, mint létrehozni... több»

Rendező: Zajti Gábor

Öröklakás
#71270

dráma

Tomori professzor boldog házasságban él, melyet eddig az sem zavart meg, hogy évek óta gyengéd érzelmek fűzik titkárnőjéhez. A teljes harmónia most veszélybe kerül, mert a professzor... több»

A Franka cirkusz
#71271

krimi

Budapesten vagyunk. A Franka cirkuszt egy rejtélyes gyilkosság tartja lázban. A nyomozás során kiderül, hogy a világ, ami körülveszi a szereplőket, nem valóságos, hanem képzelt... több»

Rendező: Felvidéki Judit

#71272

Beszélgetés a Farrelly fivérekkel, akik sajátos módon értelmezték át a vígjáték műfaját.

Csendesfilm
#71273

NA Csendesfilm  (2006)

dokumentum | életrajzi

Kőnigh Judit néni 82 éves és a mai napig abban a lakásban lakik, ahol a Holokauszt éveiben a borzalmakat átélte.

Rendező: El Eini Sonia

Szereplők: Kőnigh Judit

A vértesi példa
#71274

dokumentum

A rendszerváltást követően különösképp megnőtt a civil szervezetek szerepe - így volt ez a természetvédelem területén is. A film (4 évszakon keresztül) a Pro Vértes... több»

Rendező: Szegezdy János

#71275

akció | thriller

Egy csapatnyi tengerészgyalogost küldenek a kolumbiai dzsungel mélyére egy mentőexpedícióra, ám a vadonban kontrollálhatatlan természetfeletti erőkkel találják magukat szemben. több»

Látogató a végtelenből
#71276

játékfilm

Vacsorához készül a Gazdag család. Már az asztalon az étel, amikor egy nagy csattanás a szomszéd szobában - s ezzel elkezdődnek a képtelenebbnél képtelenebb események...

Egy szavazat
#71277

politikai | rövidfilm

Szavazóhelyiség, 18:55. Idős néni toppan be, beviszi a szavazólapját a fülkébe, ikszel, összehajtja a lapot, de aztán összeesik. Mi a teendő ilyenkor? Kinek lenne jó a szavazata és... több»

Alice Csodaországban
#71278

Alice egy unalmas délutánon meglát egy jólöltözött nyuszit a kertben. A nyuszi után szalad és lezuhan egy mély alagútba. Lent aztán megismerkedik a Kalapossal, a Mormotával, sőt, a... több»

A láp virága
#71279

dráma

A jómódú földbirtokos könnyelmű életet élő fia, Pálfalvy Miklós váltóhamisításba keveredik. A hamis papír leendő apósa, Mihályi bankár kezébe kerül, aki ezzel zsarolja a... több»

Gastroblues
#71280

NA Gastroblues  (2006)

zenés

Immár tizenöt éve rendezik meg Pakson a blues, jazz, rock, gasztronómia és a borbarátok híveinek fesztiválját, hogy találkozzanak egymással, bemutassák tudásukat, vidám hangulatban... több»