Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
#71461

dokumentum

20 évvel ezelőtt a géntechnika bonyolult volt és drága. Speciális labor kellett hozzá. Ám mára forradalmasodott a géntechnológia, amely által másképp' látjuk magunkat és minden... több»

Szabó Magda: Az ajtó
#71462

Valós történet, melyben Szabó Magda életének megrendítően szép epizódja elevenedik meg. Az írónő Szeredás Emerenc alakján keresztül szenvedélyesen, de rendkívül pontos... több»

#71463

NA Soseongri  (2017)

(1)

dokumentum

Egy koreai falu lakossága ráébred, hogy a közelben egy rakéta-elhárító rendszert akar kialakítani a kormányzat. több»

Rendező: Bae-Il Park

Nehéz napok a Cho Oyun
#71464

dokumentum

Az izgalmas expedíciós kalandfilm a világ hatodik legmagasabb csúcsára, a Tibetben található, 8201 méter magas Cho Oyura kalauzolja a nézőket. A rendező-operatőr egyedül nézett... több»

Rendező: Banai Tibor Péter

Bab Berci kalandjai - Bab Berci együtt sír Nuuszi Kuuszival
#71465

animáció

Bab Berci ma nagyon szomorú. Hamar rájön, ezzel a bajával nincs egyedül. Nuuszi Kuuszi, a nagy varázsló a közelben sírdogál, siratja elveszett varázserejét. Bab Berci próbálja... több»

Rendező: Kovács Márton

Fegyver Péter
#71466

dokumentum

Fegyver Péter harminc éves, a Viharsarokban él édesanyjával. Születése óta hallássérült. Egyszerre szívszorító és tiszteletreméltó, ahogyan próbál felülemelkedni halmozottan... több»

Rendező: Kinyó F. Tamás

Trapiti
#71467

NA Trapiti  (2006)

családi

Kavicsvár földjét régen, olyan régen, amikor még a bajusz se pöndörödött, a kutyák farka se kunkorodott, a vad bizurr-mizurr nép lakta. Ennek a jóravaló népnek rengeteg macskája... több»

Sorstalanság werkfilm
#71468

Kertész Imre 2000 júliusában dedikálta Koltai Lajosnak Sorstalanság című regényét. "Szeretettel és várakozással" - ezt írta a kötetbe. "Iszonyatos tanulságokkal járt ez a négy... több»

Rendező: Muhi Klára

A természet miniatűr hősei
#71469

dokumentum

Valamiért hajlamosak vagyunk sokkal több figyelmet szentelni a nagytestű állatoknak, mint az apróbb élőlényeket. Pedig a bolygónkon élő állatok 90%-a olyan pici, hogy elférne az... több»

Ízőrzők: Bálványos
#71470

dokumentum

Bálványos Somogy megyében található kis település. Balatonföldvártól 10 km-re délre fekszik, s már az 1001-ben kelt pannonhalmi alapítólevélben, majd az 1055-ös tihanyiban is... több»

Rendező: Móczár István

10 éves az Oktogon Tánc Centrum
#71471

táncfilm

Kevés magyar táncklub tudna olyan színvonalas és látványos színházi táncprodukciót létrehozni, mint 2006-ban 10. születésnapját ünneplő Oktogon. A Thália Színházban óriási... több»

Rendező: Elek Sándor

Tihany, az Európa-diplomás félsziget (Tihany, az Európa-diplomás félsziget)
#71472

dokumentum

A természeti és kulturális kincsekben gazdag Tihanyi-félsziget egész évben vonzza a látogatókat. A táj megkapóan változatos; az erdők, szőlővel borított dombok és a geológiai... több»

Kísérleti és kisjátékfilm versenyen kívül I.
#71473

szkeccsfilm

Fototerápia (Szirtes András, 36')"vidékek legbelül" (-előadás-) (Szita János, 33')

#71474

zenés

Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operájának előadása.

#71475

dokumentum

Film a hit és az összefogás erejéről.  Egy néprajzkutatónak elege lesz a városi élet zajából és úgy dönt, hogy családjával együtt egy kis csángó faluba költözik.... több»

Rendező: László Gábor

A megszállott
#71476

életrajzi

Túri Török Tibor egy megszállott. Hiszen kinek másnak jutna eszébe múzeumot nyitni manapság? Pedig hármat is létrehozott önerőből Keszthelyen: a Babamúzeumot, a Csigaparlamentet és... több»

Rendező: Cselényi László

Még oda nem ér az idő
#71477

dokumentum | életrajzi

Egy vajdasági faluban egyedül él egy öregasszony. S élete minden bölcsességével, derűjével igyekszik élhető életet élni.A Magyarkanizsa határán lévő tanyavilágot a helybéliek... több»

Rendező: Csubriló Zoltán

Majdnem bomba nők
#71478

romantikus

Egy táncverseny résztvevőnek romantikus, vidám epizódokkal tarkított története. több»

Rendező: Sylvie Ayme

Auschwitz a magasból
#71479

dokumentum

Az auschwitz-i haláltábor egy fontos vegyi üzem közelében feküdt, aminek volt egy furcsa következménye: 1944. április 4-én egy amerikai felderítő repülőgép akaratlanul részletesen... több»

Az építő - Rátóti Zoltán portréja
#71480

életrajzi

Rátóti Zoltán mindazokra emlékezve kalauzol végig bennünket színészi pályája és személyes élete legfontosabb állomásain, akik hatással voltak művészi és emberi karaktere... több»

Rendező: Dér András