Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
A vékony emberek titka
#72081

dokumentum

A kísérletben a 37 éves Yemit és a 41 éves Anne Mariet követjük, akik úgy tűnik, hogy azt esznek, amit akarnak, nem tornáznak rendszeresen, és mégsem híznak sohasem. több»

Szoba kilátással
#72082

játékfilm

Buda legszebb negyedében áll egy kétszintes villaház. Helén s Jenő lakásmegoldást keres. Útban a gyerek. Újsághírdetés nyomán találnak rá a házra. A lakója, Szeréna néni... több»

Hosszúnyak, hosszúfül
#72083

dokumentum

Thaiföld északi részén, a burmai határ mellett van néhány menekült falu, amelyekben rezervátumszerűen - jobbára a turizmusból - él a panangok törzse. Asszonyaik hosszú karikákkal... több»

Rendező: Mester József

Ma a csend ajándék
#72084

dokumentum

Az IMAGO MUNDI zenekart 2003-ban Veress Gábor gitáros-zeneszerző és Pénzes Matild énekesnő alapította. Az együttes sajátos zenéje az akusztikus megszólalást a modern hangzásokkal... több»

Rendező: Sebők György

Veszett idők - C-Losing Time
#72085

filmetűd | játékfilm

Egy Dunacitynek nevezett városban, 2017-ben a Dohányzók társadalma, élén a Miniszterelnöki Orvosdoktorral sajátos diktatúrát alakít ki, amelyben a nemdohányzók másodrendű... több»

Katie Fforde: Testvéri szeretet
#72086

romantikus

Lauren fotósként dolgozik, és szinte mindent elvállal, hogy fizetni tudja a lakbért. Egy nap szörnyű hír éri, édesapja, akivel már több éve nem beszéltek, halálos balesetet... több»

Kerti ünnep
#72087

dokumentum

A 100 éves Gödöllői Művésztelepre a közösség egykori tagjainak leszármazottai emlékeznek, a felújított Nagy Sándor műteremház kertjében. A művésztelep tagjainak hitvallását, a... több»

Rendező: Dékány István

#72088

dokumentum

Köztudott tény, hogy az életet adó édesvízkészlet eloszlása a Földön egyenetlen. És a klímaváltozással párhuzamosan egyre inkább rájövünk valós értékére. Nem csoda, hogy a... több»

Európa utolsó nomádjai(Universum / Európa utolsó nomádjai)
#72089

dokumentum

Néha a természet mint egy kincsestérkép tár elénk titkos utakat, rejtett helyeket, melyek érdekes történetekről mesélnek. Ezek az utak egy eddig szinte ismeretlen Európába vezetnek,... több»

Magyar sors Felsőpulyán
#72090

dokumentum

A film olyan határon túl élő magyarokról szól, akik úgy érzik, az anyaország elfeledkezett róluk. A trianoni döntéssel, az ország nyugati részéről leválasztott terület - az... több»

Rendező: Pehi László

„Harangok zúgnak bennem”
#72091

dokumentum

Egy óra Csoóri Sándorral. Csoóri Sándor a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, esszéíró, prózaíró,... több»

580 méter – Kárai Sándor „Keszeg” bányásznaplója
#72092

dokumentum

2014 végével bezárt az utolsó magyarországi mélyművelésű szénbánya, a Márkushegyi Bányaüzem. Ugyanakkor ezzel szinte egy időben, húsz év szünet után három szakiskolában... több»

Köznapi legenda
#72093

Áment bácsi több évtizedes különélés után el akar válni a feleségétől, hogy élettársát, felnőtt gyermekeinek anyját végre elvehesse feleségül. Már folyik a válóper, amikor... több»

Mindenem a zongora (Mindenem a zongora)
#72094

dokumentum

"Úgy gondoltam, ha álom, akkor legyen nagy" - mondja a Kiskőrösön született, ma New Yorkban élő zongoraművész, Szokody Anikó. Azt tanácsolja a zenével foglalkozó fiataloknak, hogy... több»

Mennyei seregek
#72095

dráma

Zrínyi Miklós a vadászaton egy szárnyaszegett Angyalt talál. Isteni üzenetnek véli, várába viszi és ápolja. Egymás után érkeznek Zrínyi udvarába a főurak és a főpapok, csak hogy... több»

Lágy eső
#72096

NA Lágy eső  (2012)

rövidfilm

Dani egy nevelőotthonban nevelkedett serdülő fiú, aki egy elmaradt kistelepülésén él egy családnál, ahova nemrégiben került. Beleszeret osztálytársnőjébe, de képtelen szerelmét... több»

Titkok éjszakája
#72097

játékfilm

Éles női sikoly veri fel a vállallati üdülő éjszakai csendjét. Flórika azért sikoltott, mert egy ismeretlen férfi behatolt a szobájába és szerelmet igyekezett kierőszakolni tőle. A... több»

Pirosvirágú narancskék
#72098

animáció

A film szabad asszociáció néhány talált fotóra, utazás, ahol egymást nem ismerő emberek találkoznak, hogy megsúgjanak néhány apró titkot az életükből.

Rendező: Molnár Jacqueline

Riksa láz
#72099

NA Riksa láz  (2012)

dokumentum

Az európai belvárosokat az utóbbi években ellepték a riksa-taxik. A távol-keleti közlekedési eszköz, elektromos rásegítéssel felszerelt modern változatát a helybéliek és a... több»

#72100

dráma | vígjáték

Egy férfi – hogy a börtönt elkerülje – kénytelen örökbe fogadni három gyereket, ám még nem sejti, hogy ezzel mekkora katasztrófát zúdít magára. több»

Rendező: Léo Joannon

Szereplők: Bourvil, Jean Lefebvre