Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
#72141

NA Blank  (2022)

dráma | sci-fi | thriller

Egy kétségbeesett író feliratkozik egy teljesen mesterséges intelligenciával működtetett elvonulásra, hogy orvosolja írói válságát, rövidesen azonban egy váratlan szoftverhiba lép... több»

Happening
#72142

NA Happening  (2003)

dokumentum

60-as évek egy budai pincében. Jól ismert költők és írók társaságában, akik csirketollat szórnak egymásra. Az első magyar happening: az Államvédelmi Hatóság szerint CIA... több»

Rendező: Velti László

A Magya-rock halottai – Radics Béla
#72143

dokumentum | zenés

Az eredeti Radics zenék érintetlenül hagyása mellett, az emlékkoncert képeit szinkronizáltuk a hangra.

Szűken Szépen
#72144

dráma | rövidfilm

"Amikor szétesik a család, amikor a szex sem igazi már, amikor a panelház mélyén elnyel a fürdőkád, és csak az ösztön és a félelem tartja fönn a megszokást, akkor hogyan is... több»

Rendező: Cserhalmi Sára

Szemetestrilógia
#72145

játékfilm

Három felvonás, mely három különböző történetben meséli el az utcaseprők életét: I. Betanítás - Hogyan tanítja be az idős utcaseprő a hozzá beosztott utódját az utcaseprés... több»

Rendező: Gaál Albert

Nem okos világ ez a mai
#72146

dokumentum

Arckép Mikszáth Kálmánról. A film kerete egy fiktív interjú, amely Mikszáth Kálmánt, a sikeres írót, hírlapírót, képviselőt eleveníti meg. Kiderül: Mikszáth szellemi... több»

#72147

rövidfilm | vígjáték

Egy férfi reggel az éjszakai parti maradványainak eltüntetésével foglalatoskodik.

Kicsit vissza kell már fognom magam...
#72148

dokumentum | életrajzi

Irén néni 1915-ben született Budapesten. A legapróbb részletekig emlékszik vissza a XX. század minden meghatározó eseményére, és a mai napon is tökéletes szellemi frissességgel,... több»

Rendező: Király Eszter

Szereplők: Gerle Györgyné

Egyéjszakás
#72149

rövidfilm | thriller

Egysnittes film egy budapesti fiatal váratlan fordulatokban gazdag éjszakájáról.

A fekete kolostor
#72150

játékfilm

Kuncz Aladárt az I. világháború kitörése Franciaországban érte, s ellenséges állam honpolgáraként társaival együtt öt évig gyötrődött különböző francia... több»

...Húsz évvel később...
#72151

zenés

"Volt egyszer Miskolcon egy acélvárosi zenekar, amely 1988-ban az országos Ki Mit Tud?-döntőig jutott, ami elhozhatta volna számára a sikert, ha történetesen dixieland muzsikát játszik... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Inváziós növényfajok Indonéziában
#72152

dokumentum

A film azt mutatja be, milyen természeti és gazdasági károkat okoznak a Jáva szigetén elszaporodott invazív növényfajok, és miként próbálnak tenni ez ellen a tudósok és a... több»

Menedék a vadonban - Galapagosz, az idegenek támadása
#72153

dokumentum

A turisták számára egy galapagosi utazás nemcsak a gyönyörű természet, hanem az állatok szelídsége miatt is felejthetetlen élmény marad. Sehol máshol a világon nem lehet ennyire... több»

Rendező: Felix Heidinger

Házi paradicsom
#72154

dokumentum | romantikus

A mélyen vallásos Mubarak és a nagyon is markáns egyéniségű Zsuzsa kapcsolatát alaposan próbára teszi az elfogadás, az alkalmazkodás és a kommunikáció buktatói. A házasságuk... több»

Madárijesztő
#72155

rövidfilm

Díj:1987 - UNICA 87: Jeunesse-kategória I. díj

Rendező: Bollók Csaba

Otthon a székelyeknél Szabó Gyulával
#72156

dokumentum

Fél óra közös barangolás az erdélyi íróval, Szabó Gyulával, a Gondos atyafiság és a Sátán labdái című regények szerzőjével. Hogyan mosódik össze a mindennapi élet s az... több»

Rendező: Maksay Ágnes

Köszönöm, jól
#72157

rövidfilm

Intim betekintés egy család életébe, ahol teljesen destruálódnak az emberi kapcsolatok, s mindez a gazdasági válság idején.

Klasszikus mesék - Az aranyfonál
#72158

családi

Egy kis és szegény királyságban, valahol a nagy erdő közepében élt egy özvegy molnár két gyermekével. Marie, a lánya szép hajadon volt, gyönyörűen énekelt, és szorgalmának nem... több»

Schéner Mihály műhelyében
#72159

dokumentum

Dokumentumfilmünk a képzőművészet világhírű nagymesterét, a 80 éves Schéner Mihályt munka közben mutatja be. Festményektől zsúfolt otthonában áttekinthetjük a Kossuth-díjas... több»

Rendező: Sipos István

Ösztön
#72160

NA Ösztön  (2009)

dokumentum

Az Ösztön c. film főhősének, az állami intézetben nevelkedett Jánosnak papírforma szerint nem egy sikeres élet jár. De mi van akkor, ha valakit nem érdekel a papírforma?A... több»

Rendező: Fekete Zsuzsa