Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A szobor
#72281

NA A szobor  (2005)

dokumentum

A film kiváló magyar szobrászok munkáinak bemutatásával ábrázol különféle szobrászati technikákat: kő, fa, és bronzszobor készítési módszereket. Ezenkívül a szobrászok ars... több»

Rendező: Vékás Péter

Kína elfeledett uralkodónője
#72282

dokumentum

Wu császárnőt nevezték már „gyilkosnak”, „zsarnoknak” és „felforgatónak”, szörnyetegnek, aki a gonoszság legmélyebb bugyraiban is otthonosan mozgott. Ez a nézet több, mint... több»

Millenniumi Krónika
#72283

dokumentum

István 1000 karácsonyán kapott koronát II. Szilveszter pápától. Hatalmát Istentől eredőnek tekintette, és már koronázása előtt hozzálátott népének megkereszteléséhez és a... több»

Rendező: Bakos Katalin

#72284

Hat elit mászóból álló álomcsapat vág neki a világ egyik utolsó meghódításra váró sziklamászó terepének, az Antarktisz jégbe fagyott tornyainak. Jimmy Chin és Conrad Anker az... több»

Béres Alexandra - 200% Alakformálás mesterfokon
#72285

táncfilm

Ezt az anyagot Alexandra az évek során szerzett tapasztalataira és a közönséggel való találkozásokkor kapott visszajelzésekre építve alkotta meg. A mindenki által könnyen követhető... több»

Szereplők: Béres Alexandra

Franklin eltűnt hajójának megtalálása
#72286

dokumentum

1845-ben Sir John Franklin expedíciót vezetett az Észak-Amerikát megkerülő, régóta keresett tengeri útvonal, az úgynevezett északnyugati átjáró felfedezésére. Két jól felszerelt... több»

Fizika a küzdőtéren
#72287

rövidfilm

A versenyek mozgásritmusa, a küzdelmek biomechanizmusa négy tételben jelenik meg. A munka, a lendület, a mozgásimpulzus és a forgó mozgás mint a sportfizika alapvető jelenségei... több»

Rendező: Csőke József

A bűvös szék
#72288

rövidfilm

Karinthy Frigyesnek a múlt század húszas éveiben született komédiája egy zseniális feltaláló fricskáján keresztül állítja pellengérre a kor korrupt hivatalnokait, a hűtlen... több»

Rendező: Gertler Viktor

Se kép, se hang
#72289

kísérleti film

"Micsoda, micsoda...! Az, hogy nincs... nincs nő, nincs sírás... nincs lóvé és nincs munkám se, és akkor jön ez az állás, ez az Escort-meló, és marha jó, és rögtön belezúgok az... több»

#72290

dokumentum

Adolf Hitler, a Harmadik Birodalom feje 1943 végétől egy új fegyverben látta a végső győzelem lehetőségét. Egy, a radar számára láthatatlan, körkörösen szálló repülőgépszerű... több»

Rendező: Vitalij Pravdivtse

#72291

dokumentum

Amerika lakói a televíziós kameráknak köszönhetően 1981. március 30-án közvetlen közelről figyelhették végig, amint egy John W. Hinckley nevű 25 éves fiatalember merényletet... több»

Egyvezérszavas védelem
#72292

kísérleti film

"Egy hatalmas semmisítő erőt fogunk aktivizálni, kérek mindenkit a legteljesebb tiszta szándék felindítására."(Igor Buharov-Ivan Buharov)

Írisz
#72293

NA Írisz  (1986)

Egy francia fotográfus magyarországi látogatásának romantikus történetétben képet nyerhetünk az egyetemes emberi jogok születésének és a fotográfiai felfedezésének korszakáról.

Rendező: Sipos István

Szereplők: Patrick Loterman

Utak Furugyon - Magyar tarka
#72294

dokumentum

Furugyra nem vezet út. Aki véletlenül mégis idekeveredik, ittragad.A táj érintetlen szépsége, a filléres házárak, az olcsó élet, a társadalmon kívüliség romantikája elcsábítja.... több»

Rendező: Kamondi Zoltán

A lipicai
#72295

NA A lipicai  (2016)

dokumentum

A lipicai Európa legrégebbi kultúrló fajtája. A filmünk bemutatja, hogy Magyarország milyen fontos szerepet játszik a lipicai lótenyésztésben az 1800-as évektől kezdve egészen... több»

Rendező: Pintér András

A 20. század legnagyobb olajkatasztrófája
#72296

dokumentum

1978. március 16.: Az Amoco Cadiz nevű tankerhajó, gyomrában 220 ezer tonna olajjal, zátonyra fut a franciaországi Bretagne partjai előtt. A balesetet a 20. század egyik legnagyobb... több»

Erkel Ferenc: Hunyadi László
#72297

dráma

Erkel operájának 1978-ban készült felvételén a rendező, Vámos László kettős szereposztásban gondolkodott. A zenei felvételen - Simándy Józseffel az élen - az Operaház... több»

Felhővadászok
#72298

animáció

Kiszáradt kút, hajóroncsok - egy letűnt civilizáció emlékei.

Rendező: Riedl Katalin

Harcos asszonyok – Vikingek
#72299

dokumentum

Soha nem volt tárgyi bizonyíték a női viking harcosok létezésére, de új leletek Svédországban több évszázados feltételezéseket kérdőjeleznek meg a nők szerepéről a viking korban. több»

Gyermekfilmek - Augusztus 2
#72300

-Gusztáv: Gusztáv nyaralója Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Prücsök Rendező: Jankovics Marcell, Horváth Mária-Száz éve történt: Híveim, Magyarok! Rendező: Szoboszlay... több»