Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Gáspár
#72301

NA Gáspár  (2001)

dráma

A hatéves Gáspár már három éve él a "kaptárban", egy árvaházban, ahonnan egy jól szituált, gyermektelen házaspár örökbe akarja fogadni, de a fiú megszökik. Amikor visszakerül,... több»

#72302

dokumentum

A chilei Atacama-sivatag a világ legszárazabb és legkietlenebb térségeihez tartozik. Minimális csapadék esik egész évben, ezért a terület kiváló az univerzum vizsgálatára. 66... több»

Járd ki, Zsiga!
#72303

dokumentum

Egy egészen kicsi erdélyi faluból, Lőrincrévéről került Budapestre, a Képzőművészeti Főiskolára. Kitűnő énekes és táncos. Lőrincréve zenéje, táncai és dalai az ő... több»

Rendező: Szomjas György

Fény-képek gyermekeinknek
#72304

dokumentum

A történelem tényei mozdulnak meg ezeken a különös, mozgó fényképeken. A zsidók üldöztetésének kordokumentuma: a sárga csillag felragasztásától a szovjetek... több»

Mai magyar jazz-tükör
#72305

dokumentum

Magyarországon az elmúlt évtizedekben önálló hangvételű, európaszerte elismert nemzeti jazz-művészet bontakozott ki, mely az afro-amerikai eredetű műfaj nemzetközi nyelvét és... több»

Rendező: Sipos István

#72306

dokumentum

Jean-Pierre Maschi története, aki felhívta az emberek figyelmét az "elektromágneses szennyezésre".

Rendező: Jean-Yves Bilien

Szereplők: Jean-Pierre Maschi

Egzotikus ízek nyomában
#72307

valóságshow

A híres holland sztárséf, Rudolph van Veen ezúttal utazással egybekötött gasztronómiai kalandozásra invitál bennünket! több»

Egy különc úr naplója
#72308

animáció

A tónus nélküli, kontrasztos technikával megrajzolt figura, egy kisember, akit az uniformizáltság, az elidegenedés réme apró furfangokra, trükkökre ösztökél - hite szerint a... több»

Rendező: Háy Ágnes

Nevem: Szilveszter
#72309

dokumentum

Hazai és határon túli Szilveszter nevű embereket szólítunk meg. Életükről, pályájukról kérdezzük őket, elmesélnek egy-egy történetet, amelyet a nevük miatt éltek át.

The Way
#72310

NA The Way  (2013)

rövidfilm

Egy veszélyes utazásnak köszönhetően egy tinédzser felnőttként kezdi látni a világot, amelynek segítségével saját életútjában is fontos döntéseket lesz képes meghozni. több»

Sinkovits Imre a mi képernyőnkön
#72311

dokumentum

Válogatás a színművész Duna Televízióban felvett versműsoraiból, színpadi művekből, amelyekben jelentős szerepeket játszott...

Rendező: Cselényi László

A kétségbeesés méltósága
#72312

dokumentum

A rendszerváltás után a politikába belépő első értelmiségi generáció emblematikus figurája volt Csengey Dénes író. És 1991. április 8-án a rendszerváltás első halottja."Nem... több»

Blanca & Pepita
#72313

életrajzi

Egy nyomorgó faluból származó lány, aki alig tud írni és olvasni, alkalmazásba vesz egyik tehetős család matriarchája. Majd egy hatvan évig tartó szoros kapcsolat alakul ki... több»

Rendező: Carlos Graña

Szereplők: Julia Loyola

Veletek vándorolgatok...
#72314

dokumentum

Az Erdélyi Kárpát Egyesületet, népszerű nevén az EKÉ-t 110 éve alapították azzal a céllal, hogy támogassa a turizmust, a környezet- és természetvédelmet, segítse a honismereti... több»

Rendező: Xantus Gábor

A Kazal
#72315

NA A Kazal  (1981)

életrajzi

Tudod, hogy mennyivel nehezebb megnevettetni az embereket, mint megríkatni ? ( Kazal László )

Rendező: Bilicsi Erzsébet

Csillagom, révészem
#72316

életrajzi

Török Erzsi kolozsvári származású népdalénekes pályáját Kodály ösztönzése szerint alakította. A népdalok tiszta és élethű éneklésétől eljutott a műzene előadásáig. A... több»

Rendező: Szabó Szilárd

Variációk egy témára
#72317

rövidfilm

Az alkotók szerint három tipikus változata van a háborúk borzalmaihoz való emberi viszonyulásnak. A variációkat három tételben fogalmazzák meg: 1. tárgyilagosan, 2. döbbenten, 3.... több»

Rendező: Szabó István

Róbert és Róbert
#72318

rövidfilm

Róbert sokat van egyedül: édesanyja meghalt, az apjával pedig alig találkozik. Egy nyomasztó délutánon megismer valakit, aki még nála is magányosabb...- 1982. Babelsberg - elismerő... több»

#72319

NA Jónás  (1998)

animáció

A bibliai történet humoros feldolgozásában Jónás nem csügged sorsa miatt, kényelmesen berendezkedik a hatalmas állat gyomrában, aki magatehetetlenül tűri, hogy zsákmánya tüzet rak,... több»

Rendező: Gyulai Líviusz

XVI. Győri Zenei Nyár `81. - Kovács Kati-show
#72320

zenés

A Magyar Televízió 1981-ben rögzítette a győri Kisfaludy Színházban Kovács Kati és barátai koncertjét. Közreműködik: Universal együttes, Borbás Imre, Fekete István, Koncz Tibor,... több»