Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Magyar Dezső - Dezső Magyar
#72261

dokumentum | életrajzi

A New York-i Modern Művészetek Múzeumában van egy magyar film, a címe: Büntetőexpedíció. Rendezője a most 60 éves Magyar Dezső, a '68 táján induló filmes nemzedék markáns alakja -... több»

Rendező: Dér András

A Perfect Day for Banana Leaves
#72262

dokumentum

A libanoni határ közelében banánok nőnek, amelyeket a gázai övezetbe szállítanak.

Rendező: Yavin Rubinstein

Ébredj a Nappal!
#72263

dokumentum

A Waldorf pedagógia elemeivel ismerkedhetünk meg a filmben, a Solymári Fészek Waldorf iskola nyolcadikos tanulóinak és osztálytanítójuknak Karkus Ottónak a segítségével. "Kell a... több»

Rendező: Oroszlány Péter

Rimaszombat - Rimavska Sobota (Rimaszombat - Rimavska Sobota)
#72264

dokumentum

A város, amely egykoron Gömör vármegye székhelye volt, hét település összevonásából keletkezett. Ezt a hét települést német bányászok alapították, még a magyar honfoglalás... több»

Húsvéti készülődés Délvidéken... a Felvidéken
#72265

dokumentum

A Sabbatum sanctum, azaz a Fiúisten szent szombatja már a feltámadás várakozásában telik. A felvidékiek és délvidékiek várakozását, készülődését mutatjuk be.

Ma a csend ajándék
#72266

dokumentum

Az IMAGO MUNDI zenekart 2003-ban Veress Gábor gitáros-zeneszerző és Pénzes Matild énekesnő alapította. Az együttes sajátos zenéje az akusztikus megszólalást a modern hangzásokkal... több»

Rendező: Sebők György

Magyar Világörökségek
#72267

dokumentum

Magyarország több hivatalosan is listára helyezett Világörökség helyszínnel büszkélkedhet. A legutóbb lajstromozott pécsi ókeresztény sírkamrák mellett a Hortobágy, a... több»

Kiskarácsony, nagykarácsony...
#72268

dokumentum

Székelyudvarhelyen él egy öt gyermekes házaspár: Hegyi Sándor tiszteletes és felesége, Anikó. Sok minden mellett - öregotthont építenek, nagycsaládosokat és rászorulókat... több»

#72269

dokumentum

Köztudott tény, hogy az életet adó édesvízkészlet eloszlása a Földön egyenetlen. És a klímaváltozással párhuzamosan egyre inkább rájövünk valós értékére. Nem csoda, hogy a... több»

Magyar gondolat – szabad gondolat
#72270

dokumentum

Kossuth Lajos nemcsak a miénk, magyaroké. Amikor a zsarnokok túlereje eltiporta szabadságharcunkat, száműzetésbe ment, hogy szabadon hirdethesse minden nép jogát a szabadságra és a... több»

Mami, blue
#72271

NA Mami, blue  (2002)

dokumentum | életrajzi

Edina magára marad. Nemcsak akkor, amikor férje halálhíréről értesül, már sokkal korábban: amikor megtudja, hogy kétéves kisfia, Karcsika autista. Az asszony drámája a hétköznapok... több»

„Harangok zúgnak bennem”
#72272

dokumentum

Egy óra Csoóri Sándorral. Csoóri Sándor a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és kétszeres József Attila-díjas magyar költő, esszéíró, prózaíró,... több»

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál
#72273

dokumentum

"Madách költeménye bibliája a Nemzeti Színháznak, amelyet örökké forgat, amelyből mindig tanul, amelyet sohasem fog teljesen kitanulni" - írja 1923-ban Hevesi Sándor a Nyugat... több»

Rendező: Mispál Attila

Lágy eső
#72274

NA Lágy eső  (2012)

rövidfilm

Dani egy nevelőotthonban nevelkedett serdülő fiú, aki egy elmaradt kistelepülésén él egy családnál, ahova nemrégiben került. Beleszeret osztálytársnőjébe, de képtelen szerelmét... több»

Plázaláz
#72275

NA Plázaláz  (2002)

táncfilm

Öt ember teszi mindennapi köreit egy térben. Függetlenek egymástól, mégis elválaszthatatlanok, hiszen helyük a"plázában" korlátozott. A pályájuk keresztezi egymást. Tartós... több»

Rendező: Mándy Ildikó

Bús szívből énekelni - Szécsi Pál emlékműsor
#72276

dokumentum

Szécsi Pál halálának tizedik évfordulóján adtak koncertet barátai a Pesti Vigadóban. A felcsendülő daloknak nem csak előadója, hanem sokszor szövegírója is volt a fiatalon... több»

Rendező: Csenterics Ágnes

Simó Sándor
#72277

dokumentum

Ez nem portré. Ez csak szelíd emlékezés egy kollégára, aki nemrég még velünk volt, és akinek hiánya néhányunk - talán nem is kevesek - számára még elevenen érzékelhető. Voltak,... több»

Riksa láz
#72278

NA Riksa láz  (2012)

dokumentum

Az európai belvárosokat az utóbbi években ellepték a riksa-taxik. A távol-keleti közlekedési eszköz, elektromos rásegítéssel felszerelt modern változatát a helybéliek és a... több»

Túlélők
#72279

NA Túlélők  (2002)

dokumentum

Hogyan élték meg az elmúlt 12 év drasztikus változásait az egykori "Vörös Csepelen" a szocializmus mintaüzemének egykori dolgozói és családjaik, a szakmunkástól a volt KISZ- és... több»

A vörösiszap-katasztrófa
#72280

dokumentum

Magyarország történetének egyik legnagyobb környezeti katasztrófája a szemünk előtt történt, mégis rengeteg kérdés övezi még mindig. Az OzoneNetwork TV a kolontári... több»