Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
A vadászat királyai
#72301

dokumentum

Az oroszlánok előszeretettel vadásznak falkában, s az összehangolt, a csapat erejére építő támadások az esetek döntő többségében eredményesnek bizonyulnak. De ha a falkában való... több»

István, a király
#72302

A már klasszikussá vált mű előadásához méltóbb helyszínt találni sem lehetett volna, hiszen Esztergom Szent István városa. A rockoperát ihletett környezetben, a Bazilika előtti... több»

A természeti világ - Lobo, a farkas, ami megváltoztatta Amerikát
#72303

dokumentum

1893-ban Ernest Thompson belovagolt Új-Mexikóba, hogy megöljön egy portyázó marhagyilkost: egy Lobo nevű farkast. Ami ezután történt, megváltoztatta azt, ahogy az amerikaiak a... több»

#72304

dokumentum | életrajzi

A dokumentumfilm arra keresi a választ, mi a közös azokban az alkotókban, akik akár nem a saját nyelvükön is képesek maradandót alkotni. több»

#72305

akció | dráma | kaland | sci-fi

Amikor egy elit osztag parancsnoka felfedez egy belső összeesküvést, a családját brutális körülmények között lemészárolják. A következő célpont ő maga, elindul hát az... több»

#72306

dokumentum

Eszkimók egy csoportját követjük, amint tavaszi bálnavadászatukra indulnak Alaszka vékonyodó jegén. Az őslakosok akár életüket is kockáztatják az óriás vad elejtésének... több»

A varázserdő
#72307

dokumentum

Peter Rosegger, az egyik leghíresebb osztrák író egy hegyi tanyán nőtt fel. Elbeszéléseiben gyakran mesélt a csodálatos tájról, a tanyát körülvevő erdőről és a benne élő... több»

Kőből ... fényből
#72308

dokumentum

" Kőből ... fényből": Két művész, akik ellentétes alkatukkal, földi-égi matériából merítenek anyagot gondolataikhoz. Nagy Sándor szobrászművész, a Körmendi Galéria kertjében,... több»

Rendező: Sulyok Gabriella

#72309

rövidfilm

A nem túl távoli jövőben az idegenek invázióval fenyegetik az Egyesült Államokat és a Földet. Robinson elnöknek nehéz döntést kell meghoznia: kockáztat a béke érdekében, vagy... több»

Rendező: Al Hallak

Szereplők: Steve Ray, Sonia Debreczeni

A sebes futású folyó – A Dráva élete
#72310

dokumentum

A Dráva folyó partvidékének és a terület élővilágának bemutatása a forrástól a torkolatig. több»

Rendező: Sáfrány József

Ode to a Fuckboi
#72311

rövidfilm

A rövidfilm a női barátság szépségét ecseteli.

Rendező: Harry Lindley

Szereplők: Saabeah Theos, Jamie Korn

Martin Clunes - az atlanti ördögrája nyomában
#72312

dokumentum

A díjakkal is elismert színész, Martin Clunes évek óta a hírnév világától elvonultan él a Maldív-szigeteken, és búvárkodik. Képzett búvárként rabja lett a csendes tengeri... több»

Tíz deka halhatatlanság
#72313

animáció

Pegazus-tragédia mai világunkban: a szárnyas ló csak olcsó kolbásznak kimérve hoz hasznot. A rossz költő, miután eszik belőle, csupa remek dolgot ír.

Magamról röviden csak annyit
#72314

dokumentum

"Nincs több, nincs, mint a bűnözők szeme, (...)/egyedül /ők tudják elkiáltani/a világ minden bánatát, és egyedül/ők tudják elhallgatni Isten titkát/szemközt a lincselő... több»

#72315

dokumentum

A film a közegészségügyi tragédiák megismétlődésének kérdését vizsgálja.

Rendező: Cheng Zhang

Jégapó
#72316

NA Jégapó  (1984)

játékfilm

Ljubuskát addig üldözi irigy nővére, Páva, míg egyszer csak Jégapó birodalmában találja magát. Ott maradhatna örökre, de ő visszavágyik a földi világba. Ahhoz azonban, hogy ez... több»

Alien Shadows
#72317

thriller

A film története szerint Mark és Sarah megérkezik a Bob Hope repülőtérre. Két héttel később kölcsönzött autójukat üresen találják Nevadában a hírhedt 51-es körzetben. Mark és... több»

Operett
#72318

NA Operett  (2002)

dokumentum

Európa színházi életében tökéletes anakronizmus az operett. Prózaiasított opera? Vagy megzenésített próza? Jeles szerzői közt számos magyar akad, elég csak Lehár Ferencet,... több»

Szkizofrénia
#72319

dokumentum

Minden száz ember közül egy szenved szkizofréniában. Szenved az érintett, a család, a közösség, mindaddig, amíg a komplex terápia nem kezdődik el. A kezelés minden esetben egyéni. A... több»

Bálnák nyomában
#72320

dokumentum

A modern technika, ha egy ősi élőlénnyel találkozik… A film a bálnák világát tárja elénk a legmodernebb képalkotó eszközök segítségével. Nehéz eldönteni, hogy a főszerepet... több»

Rendező: Bertrand Loyer

Szereplők: James Faulkner