Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Mint a méhecskék
#72281

dokumentum

Gina és élettársa 14 éve együtt él. A szociális étkezdén még szakadt, táskarádiós férfiként tűnnek fel, telezsúfolt lakásukban, az éjszakára készülve, a szemünk előtt... több»

Rendező: Fógel Katalin

Bab Berci kalandjai - Bab Berci együtt sír Nuuszi Kuuszival
#72282

animáció

Bab Berci ma nagyon szomorú. Hamar rájön, ezzel a bajával nincs egyedül. Nuuszi Kuuszi, a nagy varázsló a közelben sírdogál, siratja elveszett varázserejét. Bab Berci próbálja... több»

Rendező: Kovács Márton

Élő történelem - Domonkos Miksa
#72283

dokumentum | történelmi

A korszak legnevesebb történészei által is alátámasztott hihetetlen, de igaz történet apáról és fiáról, akik a XX. századi magyar történelem legnehezebb időszakában álltak ki az... több»

Rendező: Fonyó Gergely

Korallország
#72284

dokumentum

A film Darwin naplójának gondolataival járja be a Maldiv-szigeteket, légi és vízalatti felvételeken mutatja be a korall szirtek és szigetek keletkezését, élővilágát.

Rendező: Kollányi Ágoston

Tibet, a száműzött ország
#72285

dokumentum

Tibet a hó országa. Nyugatról nézve megközelíthetetlen, mesebeli tartomány a világ tetején. 1959-ben a kínai megszállás elől menekülve a Dalai Láma 80.000 sorstársával együtt... több»

Rémálmok nyomában
#72286

életrajzi

Randolp Louis Braham Désen született s a harmincas években apja bölcs tanácsára, ragyogó intellektuális képességei ellenére kitanulta a műbútorasztalos szakmát. Soha nem gondolt rá,... több»

Rendező: Fischer István

Szereplők: Louis Braham

A természet miniatűr hősei
#72287

dokumentum

Valamiért hajlamosak vagyunk sokkal több figyelmet szentelni a nagytestű állatoknak, mint az apróbb élőlényeket. Pedig a bolygónkon élő állatok 90%-a olyan pici, hogy elférne az... több»

Almási, avagy a másik gyilkos
#72288

dráma | krimi | vígjáték

Almási nyomozótiszt egy gázolás tettese utáni hajszában más bűnügyekre bukkan. A nyomok Ausztriába vezetnek… több»

Ízőrzők: Domoszló
#72289

dokumentum

Domoszló a Mátra déli lankáin fekvő település, Eger és Gyöngyös között. Az itt élő asszonyok kedvelt ételeik közül bemutatják a kapucnyik, a krumpliganca, a vakcsirke, az... több»

Rendező: Móczár István

Világos falak
#72290

dokumentum

A film a fiatal, magyar, tehetséges építészmérnök, Losonczi Áron világra szóló találmányának történetét mutatja be három részben.

Rendező: Fonyó Gergely

Tiszta film
#72291

NA Tiszta film  (2004)

dokumentum

Szabó István új filmjét, a kanadai, amerikai és magyar koprodukcióban készülő Csodálatos vagy Júlia! (Being Julia) a hazai mozik novemberben mutatják be. Az Anette Bening és Jeremy... több»

Rendező: Baróti Éva

Szereplők: Szabó István

KRAPANJ
#72292

NA KRAPANJ  (2008)

kísérleti film

Krapanj az Adria legapróbb, mindössze 1,5 négyzetkilométer nagyságú lakott szigete. A szigeten autóforgalom nincs, megközelítése csak hajóval, csónakkal lehetséges. Legmagasabb pontja... több»

40 éve volt Tokió
#72293

dokumentum

Az 1964-es olimpiáról szóló dokumentumfilmben az akkori érmesek elevenítik fel az eseményeket. Megszólal versenyző, sportriporter, sportvezető és együtt emlékeznek vissza a negyven... több»

#72294

dokumentum

Film a hit és az összefogás erejéről.  Egy néprajzkutatónak elege lesz a városi élet zajából és úgy dönt, hogy családjával együtt egy kis csángó faluba költözik.... több»

Rendező: László Gábor

A jászol bölcsője
#72295

dokumentum

Az egész világon elterjedt szokás, hogy karácsony estéjén a bibliai eseményeket megörökítő jászolt (vagy betlehemet) állítanak a templomokban, vagy a falvakban és kisvárosok... több»

Macskásember 0, avagy az orosz montázsiskola hatása egy magyar macskára
#72296

filmetűd | rövidfilm

Mi történik, ha egy magyar macska elalszik, miközben Eizenstein Patyomkin páncélos című filmjét nézi?

A gyár
#72297

NA A gyár  (1999)

kísérleti film

"Aki szereti a textilt, annak az az élete..." - mondja a film egyik szereplője. Én a magam részéről Otthonka-párti vagyok. E ruhadarab nagy valószínűséggel a hazai textilipar... több»

Rendező: Domonkos János

Álomhotel - Fokváros
#72298

romantikus

A romantikus sorozat Fokvárosban folytatódik. több»

Rendező: Otto Retzer

Az építő - Rátóti Zoltán portréja
#72299

életrajzi

Rátóti Zoltán mindazokra emlékezve kalauzol végig bennünket színészi pályája és személyes élete legfontosabb állomásain, akik hatással voltak művészi és emberi karaktere... több»

Rendező: Dér András

Örök megújulás
#72300

dokumentum

A világ különböző tájain található növény- és állatvilág bemutatásán keresztül képet kapunk a szaporodás és az ivadékgondozás egyes mozzanatairól.

Rendező: Kollányi Ágoston