Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Hét hónappal később
#72261

rövidfilm

A film Dosztojevszkij A félkegyelmű című regényének sajátos adaptációja, mely kizárólag a történet első és utolsó jelenetére koncentrál, Rogozsin és Miskin herceg... több»

Rendező: Béres Dániel

Cserfő Jazzland - Jávori Sound Machine
#72262

zenés

Jávori Vilmos (dob) a magyar jazzélet kiemelkedő alakja immár jó harminc éve. Sok formáció tagjaként bemutatta már, hogy Magyarországon a jazzt milyen magas fokon művelik. Ezt a... több»

Rendező: Seregély István

Kastl szelleme
#72263

dokumentum

Bajorországban, Regensburg és Nürnberg között, a festői kis faluban, Kastl bencés kolostorában kedvező feltételek mellett működött 1957 óta a Magyar Gimnázium és Internátus.... több»

Rendező: Ledniczky Márton

Elsa Valle & Rumba Caliente
#72264

zenés

A Magyarországon élő, kubai énekesnő, Elsa Valle neve ismerősen csenghet a kubai latin zene hazai kedvelői számára. Számos magyar formációban csodálhattuk meg Elsa Valle rendkívüli... több»

Rendező: Sebők György

Liszt Ferenc: Szent Erzsébet legendája
#72265

zenés

Magyarországi Szent Erzsébet 1207-ben született Sárospatakon. A tiszteletére szentelt jubileumi év ünnepélyes megnyitóján hangzott el az életének eseményeit hat képben megjelenítő... több»

Our Hearts Beat Like War
#72266

dráma | rövidfilm

A 9 éves Sinai elalszik az anyja munkahelyén, s az elméje kalandos utazásra hívja. több»

Rendező: Elinor Nechemya

Szereplők: Laliv Sivan

Idegen arcok
#72267

játékfilm

Egy fiatalkorú bűnöző, Barta János utógondozását két pszichológusjelölt, Gábor és Irén vállalja. Már a börtönben látogatják, majd időt, energiát, pénzt nem sajnálva... több»

Honnan jöttél, Ádám?
#72268

dokumentum

"Nem bírok elképzelni nagyobb szerencsét, annál, mint beleszületni egy olyan tájba, amely kultúrák határmezsgyéjén fekszik és a kétféle világ érintéséből, ihletéséből... több»

Rendező: Fischer István

C'est la guerre
#72269

Történik a II. világháború idején. Egy házaspár otthonában katonaszökevényt rejteget, a Férj barátját. A Férjnek, aki hadiüzemben dolgozik, hivatalos ügyben el kell mennie azzal a... több»

Magyarok francia földön (Magyarok francia földön)
#72270

dokumentum

"Magyarországon alig sejtik, hogy micsoda világ van most Párizsban. Nem a megragadt, kolonizálódott néhány ezer magyarról beszélünk. De azokról, akik tanulni, erősödni jöttek.... több»

Kellemes karácsonyi ünnepeket!
#72271

kísérleti film

"Vártad má' a nyugatinál a négyeshatost karácsony napján? Karácsonyi jókívánságok, de nem mindenkinek!"

Az Alef labirintusa
#72272

filmetűd

Egy gombakutató az erdőben barangolva egy különös gombát talál. A hirtelen éjszakába borult nappal elől egy elvarázsolt házba csalja egy gyerekdal, hamarosan megjelenik egy régi... több»

Nellike
#72273

NA Nellike  (2006)

dokumentum | életrajzi

Nelli néni 1909-ben született Békéscsabán. Koraszülött volt, az orvos menthetetlennek tartotta, de ő mégis megmaradt és túlélte legtöbb családtagját. Végigélte a két... több»

Rendező: Jung Lídia

Szereplők: Endreffy Kornélia

Fekete karácsony
#72274

dráma

Anna, a kisvárosi tanárfeleség - "bűne" megbocsátását követően - hazatér családjához, ám a fojtott, indulatokkal és sértő tapintattal terhes légkör dacos, kemény ellenállásra... több»

Csavargó
#72275

NA Csavargó  (2008)

dráma | rövidfilm

Tiszta leszel, új ruhát kapsz, tele hassal. A megöregedett tékozló fiú ismét él egy lehetőséggel.

Vendégségben Takács Paulánál
#72276

életrajzi

A század egyik legkiválóbb magyar operaénekese az 1913-ban született Kossuth-díjas Takács Paula, az Operaház örökös tagja. Az idős művésznő otthonában beszél pályájáról.... több»

Rendező: Nagy Katalin

Nagy idők nagy tanúi
#72277

dokumentum

Fekete Pál Az utolsó szó jogán című könyvében megrendítően számol be a békés megyei 56-os perről. A helyszínen mesél nekünk a lelkesítő napokról, s az azt követő iszonyú... több»

Rendező: Makó Andrea

Fényírók
#72279

NA Fényírók  (2008)

dokumentum

2002-ben lett volna 100 esztendős minden idők egyik legjelentősebb magyar operatőre, Eiben István. Az akkor róla készült portréfilmben mások mellett Gaál István is megszólalt,... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Forgotten Girls of Dhaka
#72280

dokumentum

A dokumentumfilm stábja ellátogat a bangladesi városba, hogy bemutassa azoknak a fiatal lányoknak az életét, akiket férjhez adtak, majd a férjük elhagyta őket. több»

Rendező: Claire Tailyour