Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Sheepo
#72241

NA Sheepo  (2016)

dokumentum | rövidfilm | sportfilm

A kisfilm azt mutatja be, hogyan versenyeznek a birkanyírók, hogy több birkát tudjanak megnyírni, mint a társaik.

Rendező: Ian Robertson

Szereplők: Archie Paterson

#72242

dráma

A 27 éves Lu Jing sikeres részlegvezető egy cégnél, de a végtelenségig rideg, és a munkatársai is utálják. A ridegsége mögött egy 20 évvel korábbi szexuális zaklatás áll, s a... több»

#72243

dokumentum

A film olyan embereket mutat be, akik éppen azon fáradoznak, hogy valahogyan sikerüljön betörniük a showbiznis-be. Mindannyiuknak remek képesítése van és már éveket töltöttek el... több»

Petőfi percei
#72244

játékfilm

"Egy hattyú száll fölöttem magasan, az zengje ezt az édes éneket, ó, lassan szállj és hosszan énekelj, haldokló hattyúm, szép emlékezet". Különleges Petőfi-műsor, Galán Géza... több»

Rendező: Zolnay Pál

Szereplők: Galán Géza

#72245

dokumentum

Azt a 2010-es labdarúgó-világbajnokság óta tudjuk, hogy bizonyos állatkerti polipok kitűnően értenek a meccsek eredményének előrejelzéséhez. De vajon mivel töltik az idejüket a... több»

#72246

NA Itt vagyok  (2011)

dokumentum

A dokumentumfilm a mesterséges megtermékenyítés különböző aspektusait járja körül.

Rendező: Edward Porembny

A vagon
#72247

NA A vagon  (2006)

dokumentum | történelmi

A film a holokauszt egyik legrémesebb szörnyűségét, a deportáltak lágerekbe való szállítását, a marhavagonban töltött napokat dolgozza fel. Az elmúlt több mint fél évszázad... több»

Rendező: Zelki János

#72248

NA Skywards  (2017)

rövidfilm

A rövidfilm a delhi galambröptetés világába kalauzolja el a nézőt.

Rendező: Eva Weber

#72249

NA Vivere  (2016)

dokumentum

A film egy Alzheimer-kórban szenvedő nő és a lánya közötti különleges szeretetet mutatja be.

Pygmalion
#72250

NA Pygmalion  (1982)

játékfilm

Rendező: Ádám Ottó

A meseboltos
#72251

Gazdag Erzsi gyermekversei sokak kedves gyermekkori élményei. Ki ne ismerné a Meseboltos, a Farsangi bál, A kiskakas rézgarasa, A bohóc köszöntője című verseit, vagy éppen az Egy kis... több»

Rendező: Horváth Zoltán

#72252

animáció

Filmio

Az első magyar rajzfilmsorozat ötletadó darabja, amelynek folytatásával a magyar rajzfilmgyártás történetében megszületik a modern gyerekfigura-típus Peti személyében. A központi... több»

Rendező: Macskássy Gyula

Csata
#72253

NA Csata  (1982)

játékfilm

Szabó Magda királydráma trilógiájának második része a Csata, mely egy esztendő eseményeit, a magyar történelem mindmáig legtragikusabb időszakát eleveníti meg. A tatár lerohanta... több»

Bújócska
#72254

NA Bújócska  (2006)

táncfilm

Bartók Béla zenéjére készítette Györgyfalvai Katalin a Bújócska c. táncjáték koreográfiáját, amelyet a Bihari János táncegyüttes előadásában láthatunk.

Rendező: Vincze Zoltán

A herencsényi mesemondó
#72255

dokumentum

2004-ben jelent meg Magyar Zoltán: A herencsényi mesemondó c. könyve. A most következő dokumentumfilmben a könyvben szereplő palócföldi hagyományőrzőt, Szandai Terézt mutatjuk be.

Rendező: Tari János

Egy államférfi nehézségei
#72256

játékfilm

A népbírósági per vádlottja jogi doktor, volt miniszterelnök. Ügyész végzettsége szerint történész, történelem-latin szakos tanár. A felidézett, immár történelmi események, a... több»

Eatmeat
#72257

NA Eatmeat  (2006)

Az ember mindenevő, és mint ilyen, megeszi az állatok húsát. De vajon akkor is megenné, ha a hús életre kelne és kérné, hogy egye meg?

Rendező: Kostil Danila

A Farkasember
#72258

dokumentum

Három évtizede már annak, hogy Werner Freund együtt üvölt, alszik és él a farkasaival. Farkasai vadak, akár a szabad természetben, mivel Freund úr nem akarja, hogy ragadozói... több»

Rendező: Dala István

#72259

dráma | romantikus

A film története szerint egy mániákus és egy depressziós páciens valószínűtlen kapcsolatotba bonyolúdik egy kórházban, aminek következtében mindkettőjük élete örökre... több»

Rendező: Michael Wolfe

#72260

dokumentum

Az 1956-os forradalmat követően Nagy Imre és társai ellen koncepciós per indult, a 10 vádlottból ötöt halálra ítéltek. A teljes folyamat a tárgyalástól az ítéletvégrehajtáson... több»

Rendező: Ember Judit