Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
A P. Mobil Erdélyben
#72221

road movie

Útifilm a zenekar 1998-as erdélyi turnéjáról: a székelyudvarhelyi, a gyergyószentmiklósi és sepsiszentgyörgyi koncertekről.

V.I.P. Búcsúkoncert
#72222

zenés

Az egykori sztárzenekar búcsúkoncertjét óriási érdeklődés előzte meg. A négy tagú fiú-formáció nemcsak az ének-vokálban és színpadi mozgásban, hanem slágereinek sajátos zenei... több»

Rendező: Bokor Attila

A csodálatos jávorfák
#72223

családi

Két jávorfává varázsolt testvér sínylődik a dologtalan Zöldboszorka titokzatos varázserdejében. Édesanyjuk, a jólelkű Dolgos Vaszilissza, testvéröccsük, az agyafúrt Ivanuska és... több»

Dalmácia gyöngyszemei
#72224

dokumentum

A Dalmácia gyöngyszemei igazi, nyári csemege a tenger, és a szép tájak kedvelőinek. A dalmát táj, a patinás városok alig néhány évvel a háború után már békebeli hangulatot... több»

Rendező: Bárány László

Variációk egy témára
#72225

rövidfilm

Az alkotók szerint három tipikus változata van a háborúk borzalmaihoz való emberi viszonyulásnak. A variációkat három tételben fogalmazzák meg: 1. tárgyilagosan, 2. döbbenten, 3.... több»

Rendező: Szabó István

Marika
#72226

NA Marika  (1937)

romantikus

Orbán Sándor író. Az asszonyok írója. Feleségével már csak a régi szerelem emléke köti össze. Megcsalatásának napján találkozik egy tisztaszemű, a világ hívságairól mit sem... több»

Katinka
#72227

NA Katinka  (1998)

dokumentum

Katinka Faragó, Bergman állandó társa, producere magyar. Nem könnyű olyan filmek producerének lenni, mint Ingmar Bergman alkotásai. Sem a régi világban, sem a maiban nem tartoznak a... több»

Rendező: Murai Gábor

Gyilkosság a 31. emeleten
#72228

játékfilm

Bombamerénylettel fenyegető levél érkezik egy nagy kiadóvállalathoz. A rendőrség ki akarja üríteni az óriási épületet. A kiadó vezetői ezt ellenzik a költségek miatt, de végül... több»

Rendező: Málnay Levente

Mucius
#72229

NA Mucius  (1998)

dokumentum

Az állami gondozott gyermekből jó kereskedővé, íróvá, költővé vált Sebestyén Zoltán (Mucius) élettörténete.

Rendező: Kisfaludy András

Szereplők: Sebestyén Zoltán

Monica
#72230

NA Monica  (2017)

thriller

Egy nő tudatalattijában egy sötét én lakozik, akit Monicának hívnak, és aki igencsak a felszínre akar törni. több»

Szerelem est
#72231

játékfilm

A tévéjáték Szép Ernő, Móricz Zsigmond és Molnár Ferenc egyfelvonásosai alapján készült. Hogyan ismerkedjünk meg a kiszemelt férfival? Hogyan vetessük el magunkat? Hogyan... több»

Farkas Ferenc zeneszerző
#72232

életrajzi

A 20. század világszerte ismert magyar zeneszerzőinek nemzedékeit nevelte Farkas Ferenc, miközben ő maga, a legtermékenyebb és legsokoldalúbb magyar komponista volt. Szimfonikus- és... több»

Rendező: Komlós András

Vízkereszttől szilveszterig (Vízkereszttől szilveszterig)
#72233

dokumentum

Egy naptári év szolgál alapként Fábián Gyula nyolc jegyzetének felsorakoztatására. Ennek segítségével utazhatunk a jelenben és a múlt emlékeiben.

#72234

dráma

Egy globális világjárvány korlátozza az utazási lehetőségeket, így egy nászutas házaspár a Hollywood Roosevelt Hotelben reked, ahol két alkalmazottból álló személyzet fogadja... több»

Arcok, harcok - Beszélgetés Melocco Miklóssal
#72235

dokumentum

Melocco Miklós apja kivégzéséről, a hitről, 1956-ról, társairól és a Szegeden fölállított szobor alakjairól beszél. több»

Rendező: Czigány Zoltán

#72236

NA Alba  (2020)

dráma

Két régi barát ismét találkozik egy partin, s miközben beszélgetnek, felszínre tör a múlt.

Rendező: Daniel Sayer

Szereplők: Marija Škaričić, Jon Foster

Az égigérő fa
#72237

Jánoska, az egyszerű kanászgyerek kimenti az égigérő fa tetején raboskodó királykisasszonyt, ezzel elnyerve annak kezét és természetesen a vele ígért fele királyságot is.

Rendező: Csermák Tibor

Sheepo
#72238

NA Sheepo  (2016)

dokumentum | rövidfilm | sportfilm

A kisfilm azt mutatja be, hogyan versenyeznek a birkanyírók, hogy több birkát tudjanak megnyírni, mint a társaik.

Rendező: Ian Robertson

Szereplők: Archie Paterson

#72239

dráma

A 27 éves Lu Jing sikeres részlegvezető egy cégnél, de a végtelenségig rideg, és a munkatársai is utálják. A ridegsége mögött egy 20 évvel korábbi szexuális zaklatás áll, s a... több»

#72240

dokumentum

A film olyan embereket mutat be, akik éppen azon fáradoznak, hogy valahogyan sikerüljön betörniük a showbiznis-be. Mindannyiuknak remek képesítése van és már éveket töltöttek el... több»