Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Az újjászülető Nemzeti Múzeum
#72201

dokumentum

A 153 évvel ezelőtt átadott Nemzeti Múzeum épülete története során több alkalommal átesett kisebb-nagyobb rekonstrukción. Ám ezek egyike sem közelítette meg azt az átfogó, az... több»

Rendező: Papp Ferenc

#72202

dokumentum | életrajzi

Miként lesz egy - a szülei által orvosnak szánt - argentin fiatalból a történelem első latin-amerikai pápája? És egy konzervatívnak, megosztónak és túlzottan tekintélyelvűnek... több»

#72203

NA The Journal  (2018)

rövidfilm | thriller

Miután egy tinédzser eltűnik, a barátai nyomozni kezdenek. több»

Határtalan történet
#72204

dokumentum

A film egy erdélyi magyar család fordulatos életútját mutatja be, amely Ceausescu uralma idején kezdődik. A családtagok "göröngyös úton" elhagyják Kolozsvárt, mert egyszerűen... több»

Kutyakötelesség
#72205

animáció

A korabeli plakátok tanúsága szerint a Csuk és Gek szovjet ifjúsági film kísérőfilmje volt. A falusi környezetben játszódó történet főszereplője a barátságos és gyáva Bodri... több»

Rendező: Macskássy Gyula

Árva Tésa
#72206

NA Árva Tésa  (2000)

dokumentum

A Börzsöny és az Ipoly között, az országhatár mentén fekszik Tésa. A történelem viharai nem kímélték az egykori uradalmi birtokot. A falu Trianon után elvesztette természetes... több»

Rendező: Buglya Sándor

#72207

dráma

Vajon mi történik akkor, ha az ember többet ad, mint amennyi van...?!

#72208

dokumentum

A 2018 júliusában, Berlin ikonikus amfiteátrumában, a Waldbühnében rögzítésre kerülő előadásban a tenor világsztár, Jonas Kaufmann Dolca Vita című, nemzetközi bestseller... több»

Rendező: Frank Hof

Szereplők: Jonas Kaufmann

Rost Andrea 30 éve az operaszínpadokon
#72209

életrajzi | zenés

„A sugárzó tehetség nem húz falakat, hanem kinyitja és odaadja magát a közönségnek”… Rost Andrea, az utóbbi évtizedek egyik legjelentősebb szopránénekese, akinek különleges... több»

Eötvös Péter
#72210

életrajzi

A jelenleg Hollandiában élő zeneszerzőt Kodály Zoltán vette föl a budapesti Zeneakadémiára. 16 éves korától már színházi és filmzenéket komponált. Ma számos neves akadémia... több»

Rendező: Sára Balázs

Anzix a búzamezőkről
#72211

dokumentum

Vészits Andreának, Móra Ferenc dédunokájának lírai filmje az író önvallomása, családi levelek, dokumentumok és írástöredékei alapján. "Móra Ferenc és Vészits Andrea filmje" -... több»

Rendező: Vészits Andrea

Herman Ottó 100
#72212

dokumentum

Száz éve annak, hogy Herman Ottó, minden idők legnagyobb magyar természettudósa és polihisztora távozott az élők sorból. A bozontos szakállú, torzonborz természettudós, a... több»

Córdoba eltemetett titkai
#72213

dokumentum

Fabio Amador régész-felfedező egy tudóscsoport társaságában egy egészen különleges helyre látogat: Córdoba utcái alá, ahol a meggyőződése szerint ősi titkok lapulnak. Vajon... több»

Kétlakiak
#72214

NA Kétlakiak  (2000)

dokumentum

Az erdélyi Erdővidék lakóinak heroikus küzdelme a megélhetésért.

Rendező: Vörös T. Balázs

Ajándék a végzettől
#72215

dokumentum

A hasonló című könyv tavaly karácsonyra jelent meg. Többek között Márai Sándor helyszíni tudósításait tartalmazza az 1938-as és 1940-es terület-visszacsatolásokról. Ezeket az... több»

Na, pá!
#72216

NA Na, pá!  (2000)

játékfilm | vígjáték

A film a szerelemről, barátságról és összetartozásról szól: Galip nem múló szerelméről egy kubai nő iránt, akivel húsz esztendeje egyetlen egyszer találkozott Törökországban:... több»

Így indult az élet
#72217

dokumentum

 Négy és fél milliárd évvel ezelőtt a fiatal Föld pokoli hely volt. Forrongó káosz, meteoritok, vulkanikus gázok és villámlások. Ha nincs az ózonréteg, a Föld ma is egy... több»

Bús düledékeiden
#72218

dokumentum

A földrajzi utazáson túl, egyfajta időutazásra indulunk, amelynek során eljutunk Kárpátalja varázslatosan szép tájaira és megismerjük a magyar történelem egyik fontos helyszínét.... több»

Rendező: Vándor Attila

Ausztrália a magasból
#72219

dokumentum

TV-ben (National Geographic, csütörtök 01:33)

Ausztrália egy rendkívüli kontinens, tele különös és egyedülálló helyekkel, jelenségekkel és természeti képződményekkel. A filmben ritka módon a magasból gyönyörködhetünk a... több»

Fizika a küzdőtéren
#72220

rövidfilm

A versenyek mozgásritmusa, a küzdelmek biomechanizmusa négy tételben jelenik meg. A munka, a lendület, a mozgásimpulzus és a forgó mozgás mint a sportfizika alapvető jelenségei... több»

Rendező: Csőke József