Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
#72181

horror | romantikus | rövidfilm | thriller

A történetben egy fiatal pár szélsőséges és erőszakos kapcsolatának lehet szemtanúja a néző.

Mélypont
#72182

NA Mélypont  (2003)

dráma | rövidfilm

Egy 12 éves lány elveszti szem elől barátnőjét hazafelé jövet a vidámparkból, egy metróállomáson. A film a MAFSZ-pályázat fődíját nyerte.

Rendező: Perrin György

Szereplők: Jazsó Rita, Perrin Júlia

Házi paradicsom
#72183

dokumentum | romantikus

A mélyen vallásos Mubarak és a nagyon is markáns egyéniségű Zsuzsa kapcsolatát alaposan próbára teszi az elfogadás, az alkalmazkodás és a kommunikáció buktatói. A házasságuk... több»

Katona József: Bánk bán
#72184

játékfilm

A Bánk bán című dráma tévéfilm adaptációja.

Gyöngy a sárban
#72185

dokumentum

Egy táj állapota hűen tükrözi, hogy a benne élő emberek, milyen viszonyban vannak egymással és Istennel. A sárközi táj egykori virágzását, majd tragikus romlását,... több»

Nyers világ
#72186

játékfilm

Ádám reklámszakember, épp a mentálhigiéné reklámkampányán dolgozik, de rövid úton egy drogüzlet kellős közepén találja magát. A dolgok összezavarodnak, Ádámnak és... több»

Köszönöm, jól
#72187

rövidfilm

Intim betekintés egy család életébe, ahol teljesen destruálódnak az emberi kapcsolatok, s mindez a gazdasági válság idején.

Klasszikus mesék - Az aranyfonál
#72188

családi

Egy kis és szegény királyságban, valahol a nagy erdő közepében élt egy özvegy molnár két gyermekével. Marie, a lánya szép hajadon volt, gyönyörűen énekelt, és szorgalmának nem... több»

#72189

rövidfilm

Rémi fiatal férfi, jogot tanul. Az egyik este részegen kóborol az utcán, és összeismerkedik Lisával.

Sass Sylvia
#72190

NA Sass Sylvia  (2003)

életrajzi

Németh László írja naplójában: "Minden ember repülni vágyik, s mindenki azzal repül, amivel tud. Az én szárnyam a betű volt..." Sass Sylviát az ének röpíti már évtizedek óta. A... több»

Rendező: Sára Balázs

Ösztön
#72191

NA Ösztön  (2009)

dokumentum

Az Ösztön c. film főhősének, az állami intézetben nevelkedett Jánosnak papírforma szerint nem egy sikeres élet jár. De mi van akkor, ha valakit nem érdekel a papírforma?A... több»

Rendező: Fekete Zsuzsa

Baltazárok
#72192

NA Baltazárok  (1987)

játékfilm

A Baltazárok összegyűlnek apjuk, az öreg professzor 70. születésnapjára. Mindenkinek megvan a maga mindennapi nyűge-baja, amivel sokan nem vergődnek zöldágra. Baltazár Gedeon... több»

Millau Viadukt: Híd a fellegekben
#72193

dokumentum

A 21. század egyik legnagyobb építészeti remeke, a Millau-i völgyhíd megépítése jól példázza, hogyan tudjuk leküzdeni a természet kihívásait, ha embereket vagy helyeket szeretnénk... több»

Tetemrehívás
#72194

rövidfilm

A múlt század elején Erdélyben, Kolozsváron sikeres filmgyártás virágzott. A Janovics Jenő vezette európai hírű stúdiót azonban még a kiteljesedése előtt elmosta az első... több»

Telki - A futballvilág közepe
#72195

dokumentum

A film bemutatja a Magyar Labdarúgó Szövetség világszínvonalú komplexumát, a honi futball legnagyobb beruházásaként Telkiben épült edzőközpontot, olyan nagyságokat szólaltatva... több»

A fehérballonos
#72196

dokumentum

1956.október 25-én délelőtt a Parlament előtt lövetett sortűz drámai történetét, a 20. századi Magyarország legnagyobb tömeggyilkosságát klasszikus dokumentarista eszközökkel,... több»

Csörgősipka
#72197

A Csörgősipka című televíziós sorozatban Gabnai Katalin, a drámajátékok ismerője, rendezője és szakértője adja át tudását a báb- és gyerekjátékok rendezéséről mindazoknak,... több»

Virágvasárnap Bagdadban
#72198

dokumentum

2003 áprilisában a forgatócsoport az első nemzetközi segélyszállítmányt kísérte el Irakba. Útjuk során az ötmilliós metropoliszban, Bagdadban egy keresztény kaldeus gyülekezetre... több»

Rendező: Róbert László

Csalétek
#72199

NA Csalétek  (2016)

dokumentum

A Csalétek című film alapvetően új módon közelíti meg a Helicon LIFE+ projekt keretében feltárt természetvédelmi kérdéseket. A parlagi sasok mérgezését és megmentését egy... több»

Rendező: Gauder Áron

#72200

animáció | családi

A sebességfüggő, féktelen csapatok ezúttal két vadonatúj világban, a Víz és a Metro birodalmában döngetnek. A szupergyors pályák hajmeresztő kanyarjain vakmerő sebességgel... több»

Rendező: Andrew Duncan