Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Sz@jber-történet
#72161

dokumentum

István, a kőműves nem hagy feledésbe menni egyetlen mosolyt sem, mindet megörökíti áruhitelre vásárolt videokamerájával. Jenő, a céllövöldés nem görbíti el a puskák csövét.... több»

Ki vagyok én neked
#72162

dokumentum

A film néhány olyan ember élettörténetét vázolja fel, akiknek a szűkebb családjában Alzheimer-kóros beteg él, akinek a gondozását - munkájukon, családjuk ellátásán túl - fel... több»

Mozgó Kép - Romamozi
#72163

dokumentum

1997. Október 31-én a cigánysággal kapcsolatos műsorfolyamot sugárzott a Duna Televízió. E jeles nap tematikájához igazodva készített összeállítást a Mozgó Kép, bemutatva, hogyan... több»

Világba hulló árvaság voltunk...
#72164

dokumentum

A dokumentumfilm a trianoni döntés történelmi hátterét kívánja bemutatni, a Felvidék napi sajtójának és korabeli filmfelvételeknek segítségével. Fel akarja idézni a felvidéki... több»

#72165

NA M.M.P.R.  (1970)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Egy emberfeletti erővel rendelkező különleges különítmény tagjainak össze kell fogniuk, hogy megállítsák Lord Zeddet, mielőtt a zsarnok átvenné az uralmat az emberiség és a világ... több»

Dankó Pista és utódai
#72166

dokumentum

Az ismeretterjesztő film Dankó Pista és utódainak pályafutásán keresztül mutatja be az egykor fénykorát élő cigányzene útjait. A legszebb dallamok csendülnek föl híres prímások,... több»

Rendező: Keserű Judit

Méhek tánca
#72167

játékfilm

A pályáját filozófiatanárként kezdő, jelenleg biztosítási ügynökként dolgozó Kiskovács Mihályt rövid idő alatt számos intenzív élmény éri. Megtudja, hogy a munkahelyéről... több»

Szülők
#72168

NA Szülők  (2016)

dráma

A középkorú dán pár fia kirepül a családi fészekből, elköltözik otthonról. Kjeld és Vibeke elbizonytalanodnak a saját további életükkel kapcsolatban. Esben távollétében... több»

Történetek a magyar filmről VII.
#72169

életrajzi

"Kell valahol egy fényképnek lenni mirólunk..." (Portréfilm Makk Károlyról)

Rendező: ifj. Nádasy László

Szereplők: Makk Károly

Mad Max: The Wasteland
#72170

akció | kaland | sci-fi

George Miller nagy sikerű, Mad Max: A harag útja című filmjének folytatása. több»

Rendező: George Miller

Szereplők: Tom Hardy

Ezt kell beoszd mára, bébi!
#72171

rövidfilm

Tévé, cigi, pia, csajok. Enélkül nem lehet élni - képzeli Bence. Réka jó csaj, Bence álmaiban ő Tapolca dirty ladyje, aki a Nirvánában táncol. Bence szereti. Csak maga sem tudja... több»

Pilinszky János - Gyerekek és katonák
#72172

játékfilm

"És reggel úgy ébredtünk a háborúra mint magára a rendre, mintha a torkolattüzekkel az örök béke közeledne a világra. Személyében az ismeretlen vált ismerőssé, a veszély... több»

#72173

játékfilm

A szatirikus mű a kiegyezés utáni évtizedek különös, helyüket nem találó vagy parazitává váló figuráit vonultatja fel - kegyetlen iróniával fedi fel a jólét, a... több»

Hadifogoly műkincseink
#72174

dokumentum

A második világháború idején Magyarországról elhurcolt műkincsek jelentős része Oroszországba került. Többségüknek nyoma veszett, de sok gyűjtemény, illetve műalkotás sorsa... több»

Rendező: Erdélyi Péter

A Magya-rock halottai – Radics Béla
#72175

dokumentum | zenés

Az eredeti Radics zenék érintetlenül hagyása mellett, az emlékkoncert képeit szinkronizáltuk a hangra.

Szűken Szépen
#72176

dráma | rövidfilm

"Amikor szétesik a család, amikor a szex sem igazi már, amikor a panelház mélyén elnyel a fürdőkád, és csak az ösztön és a félelem tartja fönn a megszokást, akkor hogyan is... több»

Rendező: Cserhalmi Sára

A kínok kútja, az alázat útja... – Szentandrássy István képei
#72177

dokumentum

Ezzel az 1997-ben készült portréfilmmel emlékezünk a nemrégiben elhunyt Kossuth-díjas festőművészről. több»

Rendező: Nagy T. Katalin

Ki volt George Orwell?
#72178

dokumentum

Ki a valóságshow-k atyja? Kinek a fejéből pattant ki a "nagy testvér", a Big Brother? Ki álmodta meg a készüléket, amely egyszerre sugároz képet és figyeli a képernyő előtt ülőt,... több»

Rendező: Wonke Rezső

Egyéjszakás
#72179

rövidfilm | thriller

Egysnittes film egy budapesti fiatal váratlan fordulatokban gazdag éjszakájáról.

Mese az öt kis kínairól
#72180

A klasszikus kínai népmese szerint élt hajdan öt testvér. Mindegyiknek volt valamilyen különleges tulajdonsága az első ki tudta inni a tengert, a második értett az állatok nyelvén, a... több»