Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Rászedettek
#72141

játékfilm

Három Thurzó-elbeszélés tévéváltozata látható a Nyitott könyv műsorában: Térj vissza győztesen, A földi maradványok, és Az oroszlán torka.

Ortodoxia - Hagymakupolás honfoglalás
#72142

dokumentum

Erdélyben, kiváltképp Székelyföldön 1990 óta gombamód szaporodnak az ortodox imaházak, templomok, kolostorok. Székelyföldet Marosvásárhelytől Csíkszeredán át a Gyimesekig... több»

Rendező: Marossy Géza

Hannah Mangold és Lucy Palm: Tragikus öngyilkosság
#72143

thriller

Hannah Mangold rendőr. Idegösszeomlása után most tér vissza a régi munkahelyére, bár még mindig vannak pánikrohamai. Egy szökött rab a szeme láttára lőtte le a lánya barátnőjét.... több»

The Iron Hammer
#72144

dokumentum | sportfilm | történelmi

Dokumentumfilm Jenny Lang Pingről, a híres kínai röplabdajátékosról. több»

Egy pár tánc Széken - Magyarszováti dalok
#72145

dokumentum | zenés

Szék a Kis-Szamos egyik völgyében zsákfalu. Felszegre, Csipkeszegre és Forrószegre tagozódik. Története a XIX. századig jóformán összefonódott a sóbányászattal, azt követően... több»

Rendező: Lukács Lóránt

Thonet
#72146

NA Thonet  (1988)

dokumentum

Fantázia, lendület, szépség: mindhárom együtt van a Thonet-bútorokban, amelyeket a "meghajlított fa csodájának? neveztek a kortársak a XIX. század elején. Hogyan születtek meg 150... több»

Székesfehérvári Bazilika
#72147

dokumentum

A film eredeti címe: Szent István méltán híres, Székesfehérvári, a Boldogságos Szűz tiszteletére szentelt Bazilikája. Érdekes, változatos módszerekkel rekonstruálják az alkotók... több»

Rendező: Deák Péter

A tánc kottája (A tánc kottája)
#72148

dokumentum

A mozgás, a mozdulat, a tánc írásbeli rögzítésével már régóta kísérletezik az ember, de a XX. századig korszerű jelrendszer nem született. A kinetográfia, a Lábán-féle... több»

Blanca & Pepita
#72149

életrajzi

Egy nyomorgó faluból származó lány, aki alig tud írni és olvasni, alkalmazásba vesz egyik tehetős család matriarchája. Majd egy hatvan évig tartó szoros kapcsolat alakul ki... több»

Rendező: Carlos Graña

Szereplők: Julia Loyola

Cédula a telefonkönyvben
#72150

játékfilm

Farsang utolsó estéje. Az utcákon vidám, ünneplő emberek. A zajos pesti éjszakában egy magányos fiú találkozik egy magányos lánnyal.

Vasárnapozás
#72151

dokumentum

"Ha létezik mennyország, akkor az a negyvenes évek Montevideójával lehet azonos" - mondják a filmben. Ennek az időszaknak a nyomába szegődik egy fiatal, magyar táncos, hogy megismerje a... több»

Rendező: Gabriel Szollosy

Szereplők: Szőllősi András

Egy polgár portréja
#72153

életrajzi

Hermann János zenepedagógus, képzőművész egy kis Budapest környéki faluban kiegyensúlyozottan, derűsen és békében él környezetével, embertársaival. Ennek az életfilozófiának a... több»

Rendező: Hevér Zoltán

Keresem a helyem...
#72154

dokumentum

Dr. Várhegyi István Kolozsvár környékén született egy faluban, a két háború között román nyelvű iskolában tanult. 1940-ben a háború hozta meg számára a nemzetiségi... több»

Rendező: Gál Mária

Nemzedékek
#72155

NA Nemzedékek  (1998)

dokumentum

Beszélgetés Bereményi Gézával és Eperjes Károllyal.

Teremtés az erdei tisztáson
#72156

dokumentum

Nagy ünnepséggel avatták fel a Feltámadó Krisztus bronzszobrát Medjugoréban, a megmagyarázhatatlan jelenések színhelyén. Filmünk a nemzetközi hírű szlovéniai szobrászt és... több»

Rendező: Cselényi László

Goldoni: Az új lakás
#72157

Anzoletto, nagyravágyó és kacér felesége kedvéért, új lakásba költözik, s erején felül költekezik. A régi és az új lakók közötti kapcsolat nem alakul felhőtlenül. Anzolettót... több»

Vallomások
#72158

NA Vallomások  (1994)

dokumentum

A film II. Rákóczi Ferenc emlékiratai alapján mutatja be a fejedelem ifjúkorát, s azt az utat, melynek során a szabadságharc élére állt.

Rendező: Lakatos Iván

#72159

NA Extraction  (2018)

thriller

Anyja halála után Joey Cooper furcsa csomagot talál a lábtörtőjén.  több»

#72160

dráma

Blue Comptonból Atlantába költözik, hogy egyetlen élő családtagjávaé, a fivérével, Ray-jel éljen, akit már tíz éve nem látott. Blue számára kihívást okoz az új város, ahol... több»