Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72321

NA Del Bosque  (1970)

dráma

Ximena apja elveszti az állását és látszólag nem is keres magának új munkát. A lány emiatt otthagyja az iskolát, hogy tudja a családját támogatni, de szép lassan hatalmi harc alakul... több»

Egy letűnt világ tanúja
#72322

dokumentum

Bornemisza István egy nagymúltú nemesi család leszármazottjaként a szlovákiai Poprádon él. Jogásznak tanult, de élete nagy részét erdészként élte le. Szenvedélye a fogathajtás... több»

Rendező: Tomori Nagy Imre

Öszödik Pecsét
#72323

dokumentum | rövidfilm

"Ugyanúgy indult ez a nap is, mint a többi nap Belorussziában. A tavasz első sugarai átmelegítették az ünnepi készülődés hangulatát. 1953. február 21-ét írunk. Egy belorussziai... több»

The Hulkster
#72324

dráma | életrajzi | sportfilm

A 4 Oscar-jelölt Todd Phillips életrajzi filmje a legnedás pankrátorról, Hulk Hoganről Chris Hemsworth főszereplésével. több»

Rendező: Todd Phillips

Szereplők: Chris Hemsworth

Hétmérföldes - Csizmafilm
#72325

dokumentum

A harctereket, fényes bálokat, poros falusi utcákat, szántóföldeket látott földön járó csizmák történetével és készítési technikájával találkozunk. Szólások és népi... több»

Rendező: Magyar Tamás

Ariadné fonala
#72326

animáció

Adott az ókori történet alaphelyzete: a labirintus, a Minótaurusz, Thészeusz, Ariadné, és persze a fonal. Indulhat a keresés!

Rendező: Bertóti Attila

Szereplők: Sütő András

#72327

dráma

Móricz Zsigmond önéletrajzi ihletésű története a 20-as években játszódik. Dús Péter szobrászművész feleségül veszi az ünnepelt színésznőt és nászútra mennek. Az út során... több»

Talán egy kissé túlságosan kimért és feszes a történet, így nagyon sok türelem kell már eleve ahhoz, hogy megérje kivárni, amíg egyáltalán valami kibontakozik a cselekményből. De a legnagyobb problémám a filmmel mégsem ez, hanem talán az, hogy az alakítások valami... több»
Segély és műhold - Egy nap Boldogkőújfalun
#72328

dokumentum

Kilenc éve az elektronikus média sztárja volt Matísz Klári, aki tizenegy évesen lett anya. Hogyan él ma férjével, négy gyermekével, s milyen az élet tágabb környezetében, a csendes... több»

Rendező: Elek Ottó

A nürnbergi kísérő perek
#72329

dokumentum

A nürnbergi per az első olyan per volt, amelyben a szövetséges hatalmak a Harmadik Birodalom politikai, katonai és gazdasági vezetői felett ítélkeztek a második világháború alatt... több»

1848 a magyar képzőművészetben
#72330

dokumentum

Magyarországon a 19. század a polgári nemzetállam kialakulásának időszaka. Az egész társadalmat érintő változások gyújtópontjában az 1848-49-es forradalom- és szabadságharc... több»

Rendező: Makó Andrea

Juhász Ferenc - Gyémántmorzsalék
#72331

dokumentum

Juhász Ferenc Kossuth-díjas költő 75. születésnapjára készült a portréfilm. A születésnap jó alkalom volt arra, hogy a vele való beszélgetés felidézze az elmúlt évtizedeket, a... több»

Rendező: Dettre Gábor

Csiribiri
#72332

NA Csiribiri  (2009)

játékfilm | zenés

Halász Judit mûfajt teremtett: magyar költők megzenésített verseit énekli gyerekeknek évtizedek óta, kirobbanó sikerrel. Ezek a felnőttek körében is "slágerré" lett dalok... több»

Zsákfalu
#72333

NA Zsákfalu  (2007)

dokumentum

"Perőcsényben egyesek szerint megállt az idő. Mások szerint valósággal elrohant. Ilyen különbözőek vagyunk. Egy csendes, langyos esőnek azonban mindenki örül." Ilyen szelíden... több»

Rendező: Buglya Sándor

Arc
#72334

NA Arc  (1970)

dráma

A börtönből szökött fiú cél és feladat nélkül kószál Budapest utcáin a II. világháború utolsó napjaiban. Körözik, arcát jól ismerik, ezért régi elvtársai elbújtatják... több»

Levelek Törökországból
#72335

dokumentum

Gergely András és Szörényi László beszélgetése Egerben, az ott őrzött eredeti kézirat alapján Mikes Kelemen törökországi leveleiről.

Rendező: Kovács Béla

Gyökereket és szárnyakat
#72336

dokumentum

Korszakalkotó változást hozhatnak az Alzheimer tünetű betegségek és a rák gyógyításában a Santa Barbarában élő Dr. Dániel Ernő kutatásai, aki 1960-ban 13 évesen, szüleivel... több»

#72337

NA Bed Bugs  (2016)

dráma | romantikus | rövidfilm | vígjáték

Egy nő visszaemlékszik egy elmúlt kapcsolatára, amikor kidob egy koszos matracot.

Bill
#72338

NA Bill  (2015)

családi

Mi történt valójában Shakespeare 'elveszett évei' alatt? A reménytelen lantos, Bill Shakespeare elhagyja otthonát, hogy követhesse álmait. több»

Nincs mese
#72339

NA Nincs mese  (2003)

játékfilm | szatíra

A mesebeli legkisebb fiú, Tóbiás útra kell, hogy szerencsét próbáljon. A városba érve nagy felfordulásba csöppen: a nagy Király kihirdeti, hogy annak adja lányát és a fele... több»

Jeles asszonyok a Jászságban
#72340

dokumentum

A film hat, a Jászság különböző településein élő asszonyt mutat be, akikben egy közös vonás van: szakmájukban vagy az élet egyéb területein már eddig is szép sikereket értek... több»

Rendező: Darázs Melinda