Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Ízőrzők: Pánd
#72341

dokumentum

Mivel Pándra a meggyfavirágzás idején látogatunk, receptjeink a meggy bűvöletében készülnek. Először egy meggykrém leves készül, majd egy ismert fogás, a meggymártás, némileg... több»

Vaddisznók – A nagy visszatérés
#72342

dokumentum

Az Ázsiából származó vaddisznó a közép-európai erdők egyik legnagyobb testű emlőse. Úgy tűnt, hogy a kihalás veszélye fenyegeti, de az utóbbi időben újra terjeszkedik... több»

Ellopták a vitaminomat
#72343

animáció

Két tolvaj, a durva boxkesztyű és a finom ötujjas kesztyű merényletre készül: el akarják lopni a kisfiú almáját. Zseblámpa-éjjeliőr és egyéb szerkentyű-rendőrök erednek a... több»

Rendező: Foky Ottó

Lívia Sylva
#72344

életrajzi

Hogyan lett Herczeg Liliből Kolozsvárról Lívia Sylva, a new-yorki felső tízezer tagja? Hogyan szabadult meg a haláltáborból, hogyan lett sikeres üzletasszony, majd az ENSZ képviselője.... több»

Rendező: É. Szabó Márta

Vidéki vasárnap
#72345

A 76 éves festõ, Ladmiral visszavonultan él vidéki házában. 1912 késõ nyarának egyik vasárnapján az állomáson fogadja fiát, Gonzague-ot, aki rendszeresen felkeresi õt... több»

A nagy dinópark
#72346

animáció

Lapátföldön vidámparkot építenek a gyerekeknek. Bob és csapata lelkesen dolgozik a tervek alapján. Munka közben azon is gondolkodnak, hogy mi legyen a park témája. Szerencsére... több»

Magyarosaurus – Báró Nopcsa Ferenc nyomában
#72347

dokumentum

Báró Nopcsa Ferenc egy volt a nagy magyar kalandorok (Julianus, Kőrösi Csoma, Vámbéry Ármin, Benyovszky Móric) között, de bátran mondhatjuk, hogy talán a legutolsó. Akkor élt,... több»

#72348

dokumentum

Valamikor a Kárpát-medence alföldjeit lenyűgözően változatos élet borította. Sűrű erdők, járhatatlan mocsarak és zöldellő rétek borították a mai pusztát. A ma már ritka... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Offenbach: Hoffmann meséi
#72349

Stella, az énekesnő találkára hívja Hoffmannt, a költőt, de levelét megszerzi Hoffmann régi ellensége, Lindorf tanácsos, aki - különböző személyek képében megjelenve - már eddig... több»

Peer Krisztián
#72350

életrajzi

Peer Krisztián /1974/ még nincs harminc éves, s húsz éves korában már megjelent első veseskötete. A Költői percek új adásában tehát valóban fiatal költővel ismerkedhetünk meg.... több»

Rendező: Mérei Anna

#72351

akció | animáció | rövidfilm

Animációs film Tokióról, hat hónappal a fukusimai erőmű balesete után.

Rendező: Jordan Baseman

Szolgálunk és...
#72352

dokumentum

A Híradó és Dokumentumfilm Stúdió mint "állam-adta" műhely megszűnése után az alkotók légüres térbe kerültek. Többen összefogtak, együtt keresve a boldogulás útját, mások... több»

Rudolf Steiner öröksége
#72353

dokumentum

Rudolf Steiner(1861-1925) osztrák polihisztor, filozófus, író, tanár, a spirituális mozgalom, az antropozófia megalkotója. Szellemtudományának hatása az egész világon igen sok... több»

Rendező: Jonathan Stedall

Utolsó mentsvár - Falak nélkül
#72354

dokumentum

A pedagógia napjainkban még nem képes sem pontosan azonosítani, sem pedig kezelni a tanulási zavarokat. A gyerekek 7%-a a diszlexia, a diszgráfia és a diszkalkulia tüneteivel él (nem... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Álom és szerelem: Inga Lindström: Mindent a szerelemért
#72355

dráma | romantikus

Így van ez a szerelemmel is. Az ember holtáig tanul! Meggyőződik erről Anna Ekberg is, a rádiós talkshow műsorvezetője is. A műsor témája a szerelem. Anna a magasabb osztálybeli... több»

Sakk, Kempelen úr!
#72356

játékfilm

Első járókelő: "Kempelen? Ja, az a sakkozógépes! Igen, most már emlékszem. Szerkesztett egy sakkozógépet. Egy olyan török ült ott, pipával a szájában, aztán az sakkozott."... több»

The Bends
#72357

NA The Bends  (2018)

akció | thriller

Cole-nak, az egyikori tengerészgyalogosnak sötét hivatása van. Az óceán mélyére merülve elsüllyedt csempészárukat hoz a felszínre, hogy visszafizessen egy adósságot, mely mélyen... több»

II. Richárd
#72358

dráma

Két komplementer személyiség, kétféle karakter küzd a koronáért: a költői lelkületű II. Richárd és a racionális Bolingbroke, aki később IV. Henrik néven szerzi meg az angol... több»

Ahogy tetszik
#72359

dokumentum

A főszereplő a budapesti kollégiumban visszaemlékezik életére.

Rendező: Kalamár György

Kolma
#72360

NA Kolma  (2018)

dráma | fantasy | thriller

Egy újraházasodott özvegy kap az élettől egy újabb esélyt: újraélheti első szerelmének gyönyörűségeit, mielőtt meghal. több»

Szereplők: Daisy Ridley