Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Széki lassú (Széki lassú)
#72321

dokumentum

1969-es amatőrfilmek felhasználásával a mezőségi Szék folklórja egy család három generációjának életén keresztül.

#72322

dokumentum | életrajzi

Egy "sui generis" társulat utazása a színház és az élet között.

Szabad, mint a madár
#72323

játékfilm

A tragikomédia hőse, George Riley, önjelölt feltaláló otthon barkácsolt találmányainak páncélzatában igyekszik kitörni a látszólag idilli, ám valójában szürke nyárspolgári... több»

Tranzit Berlin - Hontalan zsidók a nulladik órában
#72324

dokumentum

A film a II. világháború utáni történelmünk eddig kevéssé ismert fejezetét meséli el. 1945-48 között -Izrael megalapításáig- hontalan zsidók ezrei özönlöttek Berlinbe, az új... több»

#72325

dokumentum

A 22 éves Kiu elutasítja a hagyományorientált japán társadalmat, és szabad emberként próbál élni.

Rendező: Andreas Hartmann

Triolák
#72326

NA Triolák  (1980)

A Triolák lírai jellegű variációs film. A filmezés eszközeit, a témát, a hangot hármas csoportokba szervezi, három különböző optikát alkalmaz, és a képmezőt is három... több»

Rendező: Maurer Dóra

A kecskeméti arborétum
#72327

dokumentum

Az ország legfiatalabb arborétuma, az ország egyik legmostohább éghajlatú pontján - és mégis az egyik legszebb, legvirulóbb. Az arborétum 3 fő részre tagolódik: gyűjteményes rész,... több»

Mettle of Honor
#72328

akció | kaland

Egy fiatal lány emberrablók kezei közé kerül és egy elhagyatott épületbe viszik, hogy ott várják ki a 100 dolláros váltságdíjat. AZ épületben azonban lakik egy hajléktalan... több»

#72329

vígjáték

Ez a mockumentary, azaz áldokumentumfilm egy kaukázusi férfit mutat be, aki egy fejsérülés következtében azt hiszi, hogy egy szélsőséges jobboldali mozgalomhoz tartozik, az uyoki... több»

A Hunyadiak
#72330

NA A Hunyadiak  (2001)

dokumentum

A 15. század magyar belpolitikai életében családok emelkedtek fel és tűntek el a történelem forgatagában. A Hunyadiak története ezek között különösen érdekes. Hunyadi János és... több»

Rendező: Orbán Ágnes

Bajorország
#72331

road movie

Ahol a magyarok kalandozásai véget érnek, ott kezdődnek útfilmünk első kockái: Ausburgban. A kései gótika és a reneszánsz alkotások mellett fellelhetőek itt a barokk jegyekkel... több»

Rendező: Meronka Péter

Indián
#72332

NA Indián  (2013)

játékfilm | vígjáték

Lantos Tamás (Gémes Antos) egy kiégett, egyslágeres ex-popsztár, akinek egy késő őszi napon elege lesz a nagyvárosi bénázásból és úgy dönt, nyom egy nagy "reset", és újrakezdi az... több»

#72333

A "La Madrina" egy dokumentumfilm egy szeretett dél-bronxi matriarcháról és a Savage Skulls banda egykori "First Lady"-jéről, aki azért küzd, hogy hatalmon maradjon a gyorsan... több»

Rendező: Raquel Cepeda

Esztergomi mise
#72334

zenés

Liszt Ferenc Esztergomi mise cimű művére koreografált táncköltemény a Prímavera balettegyüttes előadásában.

Rendező: Boronkai Ferenc

#72335

dráma

Két barát, akiknek kapcsolata ismeretlen okokból megromlott, egy este alatt újra összejönnek, hogy áthidalják a szakadékot, amely oly régóta elválasztotta őket.  Bár eleinte... több»

Ghymes
#72336

NA Ghymes  (2001)

zenés

A szlovákiai Ghymes együttest ma már aligha kell bemutatni azoknak, akik kedvelik a világzenét: óriási sikerrel lépnek fel Magyarországon és külföldön egyaránt. Titkuk, a... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Van Más Kép-ünk
#72337

dokumentum

Válogatás a Van Más Kép Kísérleti Film- és Videoklip Fesztivál kisfilmjeiből. 2012-ben Szegeden ötödik alkalommal megrendezett Van Más Kép Kísérleti Film- és Videoklip-fesztiválra... több»

Szereplők: Csabai Ferenc

#72338

dokumentum

Egy finn filmrendező a Kolumbia és Venezuela közötti sivatagban keresi a saját nemzeti identitását. Itt kapcsolatba kerül egy olyan törzzsel, amelynek tagjai nem érzik egyik állam... több»

Rendező: Jenni Kivistö

Kitüntetetten (Kitüntetetten)
#72339

dokumentum

"...Akkoriban még lehetett sétálgatni a Parlament előtt, nem kellett kordonon átvetnünk magunkat. 1978-at írtunk, s munkás-paraszt kormányunk minden év április 4-én átadta a... több»

Babonáink eredete
#72340

Egy dokumentumfilm a babonák rejtelmeiről a világ különböző részein: honnan erednek és vajon mit árulnak el rólunk? Legyen szó a kimondott szó lekopogásáról, a szülinapi... több»