Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Örkény lexikon
#72301

játékfilm

Az író talán legsajátabb műfajának az egyperces novelláknak az alapján készült a tv-film. Abban bízom - mondja a rendező, - hogy Örkény stílusa lehetővé teszi, hogy ezekben a kis... több»

#72302

NA Battlement  (2015)

rövidfilm

Az emberiség történelmének hajnalán a földet szárnyas fenevadak szállták meg, ők voltak a sárkányok, akik egész városokat döntöttek romba, ám természetfeletti erővel rendelkező... több»

Rendező: Al Hallak

Szereplők: E.R. Ruiz

Különböző helyek
#72303

dokumentum

A film készítői a Velencei Filmfesztiválon arra a kérdésre kerestek választ, milyen lehetőségei vannak a filmnek a képi nyelv változásával.

Rendező: Fésős András

Mediawave koncertek 2004. - La PVC Salsa Band
#72304

zenés

A La PVC egy nagyon népszerű salsa együttes Puerto Ricóban, a kortárs etnozene reprezentánsa. Muzsikájuk első hallásra nagyon hasonlít a vérpezsdítő kubai zenére, de vannak helyi... több»

Rendező: Silló Sándor

Egy ember tragédiája
#72305

dokumentum

Németh Antal (1903-1968) nevét ma alig ismeri valaki a színházi körökön kívül. Pedig korszakalkotó zseni vol: rendező és színházi teoretikus. 32 évesen nevezték ki a Nemzeti... több»

A hallgatag hölgy
#72306

játékfilm

Morose rigolyás, öreg, gonoszkodó nagybácsi, aki elhatározza, hogy keres egy asszonyt és feleségül veszi, nehogy unokaöccse örökölje vagyonát. Cobuck, a fiatal unokatestvér azonban... több»

Szűzijáték
#72307

vígjáték

Ha egy mai lány a második randi után nem nyújt valami kézzelfoghatót kiválasztottjának, könnyen azon kaphatja magát, hogy a retiküljében tartogatott óvszernek lejár a szavatossága.... több»

Oroszlán és ökör
#72308

dokumentum

A világ egyik leghíresebb egyeteme, a Padovai Universitas több ezer magyar diákot oktatott az évszázadok során. Olyan személyiségek kaptak itt szellemi útmutatást, mint például Janus... több»

Rendező: Cselényi László

Gyaloglás gulágföldön - Kazahsztán
#72309

dokumentum | road movie

Mivel már két évtizede filmezem a volt Szovjetunió területét, ezért fel tudtam kutatni az eldugott gulágtáborok nyomait. Az 5. részben Szak István visszaemlékezése nyomán,... több»

Rendező: Szalkai Zoltán

Napló VI-VIII.
#72310

VI. Népművelők és gyöngyhalászok, VII. Mozart temetése, VIII. Japán meniszkusz.

Rendező: Szirtes András

Tibetben a lélek
#72311

dokumentum

A "Tibetben a lélek" nem útikalauz. Tibetről, történetéről és a buddhizmusról annyit mond el, amennyi ennek a világnak a megértéséhez szükséges. Az alkotó szubjektív belső... több»

Rendező: Tolvaly Ferenc

Snagovi gyerekek
#72312

dokumentum

Azok a gyerekek, akik szüleikkel együtt 1956. november 4-én a Nagy Imre csoport tagjaiként családostól a Jugoszláv Követségre mentek, majd akiket innen a romániai Snagovba internáltak,... több»

Szelíd kérlelhetetlenség
#72313

dokumentum

Lénárd Ödön piarista szerzetes tizennyolc és fél évet ült börtönben a Kádár-rendszerben, de amikor szabadlábon volt, akkor is megfigyelték, lehallgatták. A személyes üldöztetés... több»

Nyugi, rohanok
#72314

A szobafestő Norbi megbízhatatlan figura, akinek összesen egy napja van tartozása megadására. több»

Rendező: Wrochna Marcell

Jókai Mór városai: Komárom, Pápa, Balatonfüred
#72315

dokumentum

Komárom, Pápa és Balatonfüred... három város, amelyhez Jókai Mórt szoros szálak fűzték és amely városok rendszeresen szerepelnek írásaiban. Praznovszky Mihály irodalomtörténész... több»

Rendező: Nagy Katalin

Szereplők: Praznovszky Mihály

48
#72316

NA 48  (2006)

kísérleti film

A film egy férfi futását követi, közben röviden felvillantva menekülése előzményeit.

Undorgrund
#72317

NA Undorgrund  (2004)

kísérleti film

A film egy délután története. A két főszereplő a nagyanyjával élő Isu és haverja, Zoli. Mindketten húszas éveik elején járnak, kisstílű megélhetési bűnözők. A történet egy... több»

Korhadó múlt, porladó jövő? - Bükkábrányi ősciprusok
#72318

dokumentum

Egy júliusi napon a bükkábrányi lignitbánya meddő homokrétegében sokmillió éves fatörzset fedeztek fel a munkások. A markolókanalak 4 méteres, lábonálló fatörzseket bontottak ki,... több»

#72319

NA D.H.A.R.M.A. 9  (2017)

(3)

akció

Egy titkos szervezet harcművészeti készségekkel bíró fiatalokat képez ki a bűnözők elleni harcra.

My Little Pony: Equestria Girls _ Tükörvarázs
#72320

animáció

Ebben a részben Sunset Shimmer visszatér Equestriába, miután a mágikus naplója betelik. Magával hozza Starlight Gillmert is az élők világába. Eközben Juniper Montage egy mágikus... több»