Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
56 villanás
#72281

játékfilm | történelmi

Ha 1956 októberében 28 éves lennél, mi történne veled?Észrevennéd, hogy hová kell menned, mit kell tenned?Fegyvert is fognál a kezedbe? El tudnád érni, hogy a hirtelen támadt... több»

Magányos cédrus
#72282

filmetűd | rövidfilm

A film végén egy törött ágú cédrust látunk, amely egy viharra asszociáló vizuális fantáziát jelenít meg.

In Memoriam Bacsó Péter
#72283

dokumentum

Az összeállítással a közelmúltban elhunyt Bacsó Péter filmrendezőre emlékeznek barátai és kollégái, Udvaros Dorottya és Kállai Ferenc színművészek, Makk Károly rendező, Andor... több»

M. S. Mester: Passió
#72284

dokumentum

M. S. Mester művészete a középkori magyarországi késő gótikus festészet csúcsa, a történelmi Magyarország legszebb emléke. A mester egész életművéből hét tábla maradt ránk... több»

Rendező: Olasz Ferenc

Jánoskúti Márta - A részletek poétája
#72285

életrajzi

A magyar jelmeztervező iskola kiemelkedő képviselőjeként eddig több száz különböző korban játszódó, eltérő műfajú és stílusú színdarab, játék- és tévéfilm... több»

Rendező: Sára Júlia

#72286

thriller

Sal Di Pasqua adós maradt a maffiának, ezért meg kell ölnie Byron Bravót, a veszélyes bűnözőt. Sal azonban egyre inkább csodálni kezdi a férfit, így a meggyilkolása már nem is... több»

Örökség: Egy halász története
#72287

dokumentum

Mészáros Balázs és családja már több, mint kétszáz éve halászik a Tiszán. Ennek vet véget 2000-ben a folyót megmérgező ciánszennyeződés, ami 130 000 tonna halat öl meg a... több»

Rendező: Hegedüs Péter

Laló – Holló Imre 1944-ben készült rajzaival
#72288

dokumentum | életrajzi

A film hőse ’Laló’, Erdélyi Lajos Marosvásárhelyen született. A XX. század mindkét diktatúráját megélte, mindkettőt megszenvedte, szerencsére mindkettőt túlélte. Laló... több»

Lambretta − Egy olasz álom tündöklése és bukása
#72289

dokumentum

A Vespa mellett a Labretta volt a II. világháború utáni Olaszországban az újra megtalált életöröm szimbóluma. A távolságok csökkennek, az életritmus felgyorsul. Egy-egy kiruccanás... több»

#72290

NA Finding Soraya  (2016)

(1)

dokumentum

Egy afgán születésű nő 20 évet töltött Londonban, majd visszatér a szülőhazájába. Otthon szembesülnie kell azzal a nehéz helyzettel, amelyben az afgán nőknek élniük kell.

Rendező: Najia Khaan

#72291

animáció

Egy tíz éves fiú, Savva elhatározza, hogy segít édesanyjának és a többi falusi embernek megszabadulni az ördögi hiénáktól. A hiénák elől menekülve Savva egy varázslatos... több»

Szemét
#72292

NA Szemét  (2003)

dokumentum

Évente annyi szemetet termelünk Magyarországon, hogy bevásárlókocsikba téve és egymás mögé állítva, kétszer körbe érné a világot. Ráadásul ezek a műanyagok, üvegek, zacskók,... több»

Rendező: É. Szabó Márta

Paktum
#72293

NA Paktum  (2009)

dráma | rövidfilm

Egy titokzatos rúdtáncosnő és egy férfivá váló fiú találkozása egy lepukkant budapesti sztrip bárban meglepő fordulatot hoz, amikor felismerik egymást a “civil” életükből.... több»

#72294

vígjáték

Bernie és Val átver egy erőszakos embert, aki hajtóvadászatot indít, hogy móresre tanítsa őket.

Ünnep
#72295

NA Ünnep  (2009)

játékfilm | rövidfilm

Egy tavaszi hétköznapon egy 12 éves fiút leszólít egy nő a megállóban, hogy segítsen hazavinni a csomagjait. Valahogy nem lehet nemet mondani, pedig milyen kellemetlen. Anya is... több»

Kedvenc kutyáink
#72296

dokumentum

A különkiadás bemutatja a legnépszerűbb kutyafajtákat, feltárja, mitől vannak oda teljesen a britek egy bizonyos típusú kutyáért, és kideríti, hogyan változtak ezek a preferenciák... több»

#72297

horror | misztikus | thriller

Cassie szülei elváltak. A lány egy igazi lázadó típus, édesapja azonban mindent megtesz, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz és új élettársához. A férfi egy kis kiruccanásra viszi... több»

Énekelt versek - Zeneszerző: Sebő Ferenc
#72298

zenés

A tekerőlant az egyszólamú középkori zene hangszere. Sebő Ferenc bemutatja az ezer éves hangszert.Szereplők: Sebő Ferenc (ének, gitár)

Rendező: Kardos Ferenc

Varga János project
#72299

zenés

A legendás East együttes egykori gitárosának második albuma a Wings of revelation. A zenés film ennek a lemeznek a koncertfelvétele.

Rendező: Varga János

Deprivation
#72300

NA Deprivation  (2019)

horror | sci-fi | thriller

A Deprivations egy scifi-horror, melynek történetének alapjául a 70-es évek orosz alvásmegvonás-kísérletei szolgáltak. A Z világháború és a 28 nappal később ötvözete, a helyszín... több»