Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Ebéd
#72261

NA Ebéd  (2005)

dráma | rövidfilm

Együtt egy bolygón. Ketten egy lakásban. Hirtelen minden megváltozik köztük. Még nem látjuk őket, de képről-képre, fokozatosan, kibontakozik a dráma.

Rendező: Sólyom Miklós

Mozart és Salieri
#72262

játékfilm

Puskin drámájához a múlt század végén komponált zenét Rimszkij-Korszakov, klasszikus stílusból építkezve. Mozart és Salieri ellentéte a művészetekben vissza-visszatérő. A... több»

Zenés műszak
#72263

dokumentum

Csepel, gyártelep, 30 popzenekar, 19 óvóhelyen, a négy emelet magasságú ablaktalan, atombiztos bunkerekben és a föld alatti pincékben beköt. Este jönnek, reggel mennek, közte... több»

Rendező: Oláh Lehel

Perújrafelvétel
#72264

játékfilm

Nagyvárad, a Pece-parti Párizs. Ide érkezik a 24 éves Ady Endre, hogy ebben a forrongó, arcát kereső városban, rögtön magára vonja a figyelmet. Szerkesztőségek, éjszakai élet,... több»

Kísérleti fogház
#72265

dokumentum

A baracskai fogházban, ahol zömmel közlekedési balesetek gondatlan okozói vannak elítélve, 1970-ben új, demokratikusabb módszereket vezettek be a foglyokkal való bánásmódban,... több»

Rendező: Zombori Katalin

Gólyamese
#72266

NA Gólyamese  (2005)

dokumentum

A film a nyílt örökbefogadásról szól, amikor az anya nem tudja, vagy nem akarja felnevelni születendő gyermekét, ezért örökbefogadó szülőkre bízza. A várakozás, a felkészülés... több»

Rendező: Dobray György

Illényi Katica Jubileumi Koncert
#72267

dokumentum

Illényi Katica február 17-én ünnepelte születésnapját és pályafutásának 25. évfordulóját. Ezen a napon adott Jubileumi koncertet, amelyben egy egyedülállóan színes életművet... több»

Gyermekfilmek - Július 25
#72268

-Gusztáv: Gusztáv halogat Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A király, aki nem akarta férjhez adni a lányát Rendező: Jankovics Marcell, Toró Annamária-Piros alma szép meséi: Az... több»

Psycho-Pass Movie
#72269

NA Psycho-Pass Movie  (2015)

(2)

akció | animáció | sci-fi

Tsunemori felügyelőt egy szomszédos háború által övezett területre küldik, ahol kísérleteznek egy úgynevezett Sibyl System technológiával. Bíznak benne, hogy ez a rendszer segít... több»

Erdély harangjai
#72270

dokumentum

Az erdélyi templomokban történelmünk jelentős eseményei játszódtak le. Ezeket veszi sorra és eleveníti fel Beke György író.

Rendező: Böjte József

Szereplők: Beke György

Nős tények
#72271

dokumentum

Végre egy természetfilm, mely kizárólag a nőstényekre fókuszál! Gyilkos túlélési stratégiák, lenyűgöző párosodási rítusok, megdöbbentő anyai ösztönök. Ezek a lányok... több»

Idegen világban - portréfilm Hankiss Elemérről (Idegen világban - portréfilm Hankiss Elemérről)
#72272

életrajzi

Hankiss Elemér, az 1970-es és 1980-as évek legismertebb másként gondolkodója, a "Társadalmi csapdák" és a "Diagnózisok" című, ma már kultikus könyvek szerzője. Hankiss Elemérről,... több»

#72273

animáció | rövidfilm

Filmio

Minden nap lényegére egy-egy, a természetből kiragadott képsor figyelmeztet...

#72274

dokumentum

Milyen globális menüt fogyasztunk nap mint nap? Honnan érkezik az ételünk? Mennyire tudatosak a fogyasztók? Mi a helyzet Európában? Mi történik a valaha agrárnagyhatalomként számon... több»

Rendező: Novák Tamás

Kati és a vadmacska
#72275

rövidfilm

Történet egy vadmacskakölyökről, amelyet egy kislány a saját cicái között nevel addig, amíg az felcseperedik. Ekkor szabadon bocsátja a zempléni hegyekben.

Rendező: Kollányi Ágoston

A kassai magyar színjátszás múltja és jelene (A kassai magyar színjátszás múltja és jelene)
#72276

dokumentum

A kassai magyar színjátszás több mint kétszáz éves múltra tekint vissza. A film bemutatja a színház korszakait; amikor még csak németnyelvű előadások voltak, az 1900-as évek... több»

Seanie és Flo
#72277

rövidfilm

Seanie magányos, személyiségzavaros férfi, aki kukákat ürít a kihalt autópályák mentén. Ugyancsak az ő feladata, hogy felszedje az illegálisan lerakott szemetet is. Flo egy harcias... több»

Keralai mozaikok (Keralai mozaikok)
#72278

dokumentum

Kerala az Indiai-óceán partján fekvő állam Indiában. Gaál István a fővárosban, Trivandrumban rendezett filmfesztivál zsűrijének elnökeként járt ott 2001-ben. Minden szabad idejét... több»

Top-Show
#72279

NA Top-Show  (1992)

családi

A kilencvenes évek legendás műsora, mely egy egész országot ültetett a képernyők elé, nem csak a házigazda, Rózsa György személye miatt, hanem mert a hazai csillagok és a... több»

Rendező: Bednai Nándor

Supersong - Special
#72280

zenés

A SuperSong egyedülálló lehetőséget kínál ambíciózus zeneszerző palántáknak és zenerajongóknak, hogy egy csapásra ünnepelt világsztár válhasson belőlük. A 2014-es FIFA... több»