Filmek

Legjobb filmek 1901-től 1910-ig

Saját filmes lista készítése
Bikacápák támadása
#72241

dokumentum

A bikacápát a tudósok korábban „csak” a harmadik legveszélyesebb cápafajként tartották számon a fehér cápa és a tigriscápa mögött – a klímaváltozás eredményeként azonban... több»

Fitbox
#72242

NA Fitbox  (2000)

táncfilm

Mindenki tudja, milyen fontos a testmozgás. De aki már próbálta, azt is tudja, milyen nehéz otthon, egyedül elkezdeni. Most azonban végre elért Magyarországra is a megoldás, amelynek... több»

Szereplők: Béres Alexandra

#72243

rövidfilm

Egy furcsa fantasy történet a Tűzgyűrű írójától. több»

A félelem nevében
#72244

dokumentum

Boros Zoltán dokumentumfilmje a Marosvásárhelyi Orvosi Egyetem 1956-os hallgatóit szólaltaja meg, akik évfolyam-találkozóra gyűltek össze az anya-intézményben. A magyar forradalommal... több»

Rendező: Boros Zoltán

Konok kunok (Konok kunok)
#72245

dokumentum

A dokumentumfilm a Nagykunságban élő kunok gondolkodásmódját és hagyományőrzését mutatja be a jelenben. Ilyen pl. a birkapörkölt főzése és fogyasztása, ami régen is és ma is a... több»

Az akvarell bűvöletében - Balogh Gyula
#72246

életrajzi

Balogh Gyula 1975-ben végzett a Képzőművészeti Főiskolán. Egyike volt a Gyulai Művésztelep alapítóinak. Akvarelljein monori környezetét, a műtermét, de leginkább a természetet, a... több»

Rendező: Komlós András

Néhány kérdés Dobai Péterhez
#72247

életrajzi

Grunwalsky Ferenc jeles költőinkről (Kálnoky László, Orbán Ottó) készített verses portréfilmjeinek egy újabb darabja, ezúttal a költő, novellista és filmforgatókönyvíró Dobai... több»

Rendező: Grunwalsky Ferenc

Emberevő szuperkrokodil
#72248

dokumentum

Vadászok egy csapata a saját életét kockáztatva próbál elfogni egy Fülöp-szigeteki falut terrorizáló hatalmas, emberevő krokodilt. Lehet, hogy van egy még nagyobb társa is? több»

Szereplők: Zach McGowan, Rodney To

Székely Ifjak Társasága '56
#72249

dokumentum

1956-ban, a háromszéki Sepsiszengyörgyön néhány gyerek indiánosdi helyett társaságot szervez, vérszerződést köt, fegyverraktárat ás a vártemplom alá, hogy a terjedő forradalmat... több»

...Megszegem Janikának...
#72251

dokumentum | életrajzi

Rostás János élete - a vele történtek és történők, minden, amit átélt, átél és megtapasztal - történelmi példának tekinthető. Mába vezető életútjának filmre vitele... több»

Rendező: Siklósi Szilveszter

Szereplők: Rostás János

#72252

dráma | történelmi

1955-ben öt fiatal mexikói-amerikai ütőhordozó a játék iránti szeretetből elhatározta, hogy megtanul játszani, ezért létrehozták saját golfpályájukat a dél-texasi sivatag közepén. több»

Gyermekfilmek - Augusztus 5
#72253

-Gusztáv: Gusztáv a szakember Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Péter és Pál Rendező: Jankovics Marcell, Nagy Lajos-Száz éve történt: Az ezredév Rendező: Szoboszlay... több»

Nyomozás egy ismeretlen hosszúszárnyú bálna után
#72254

dokumentum

2015-ben Kalifornia partjainál egy hosszúszárnyú bálna landolt egy fiatal pár kajakján. Szerencsére túlélték a "becsapódást". A pár egyik tagja, Tom Mustill dokumentumfilmes a... több»

Gyöngyházszín mozaik
#72255

életrajzi

Kevesen érzik meg untig ismert tárgyakban, helyzetekben a lírai lehetőséget. Lackfi János József Attila-díjas költő mintha csak rögzítené mindazt, amit maga körül lát, és a... több»

Rendező: Vizi Mária

Európai katonák között: a belga haditengerészek
#72256

dokumentum

Díj:1992 - Róma: a Katonai Dokumentumfilm Fesztivál díja

Rendező: Böjte József

#72257

dokumentum

Jankovics Marcell dokumentumfilmjében a nagy államalapítónak, Szent István királynak páratlan életútját követhetjük nyomon; állam- és egyházszervezői munkája mögötti... több»

Pénzhamisítók
#72258

Hitler parancsára 1942 közepén különbözõ koncentrációs táborokból zsidó grafikusokat vezényeltek a sachsenhauseni táborba, ahol a legnagyobb titokban, német õrök... több»

#72259

dráma

A film az emberkereskedelem áldozatává vált Ameena sorsát követi nyomon. A történet valós alapokon nyugszik. több»

Túlélők – egy lány Utoya-szigetről
#72260

dokumentum

A Norvégiában, Utoya-szigetén 2011. július 22-én elkövetett, terrorista lövöldözést túlélt lányról szól ez a történet, aki évekkel később a barátnőjével visszatér a tett... több»