Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Einstein – Az orangutánok birodalmában
#72361

dokumentum

Jó 20 órás autózás után éri el a stáb az őserdő közepén található kutatóbázist. Helyi munkatársak és svájci egyetemisták várják őket a Camp Suaq-ban. Caroline Schuppli... több»

Lisszabon II.
#72362

dokumentum

Ahol a Tejo folyam beletorkollik az Atlanti-óceánba, Lisszabontól nyugatra Estorilban él Ilona Bowden, ahogy a magyarok ismerik: a kormányzó-helyettes, Horthy István özvegye. Az Ilona... több»

Rendező: Erdőss Pál

Banovich Tamás
#72363

dokumentum | életrajzi

Erdélyből áttelepült szülők gyermeke, a szegény rokon, aki fejedelmi asztalnál vendég. Egész életére megőrzi a főúri hangulatot; a tárgyak, az ízlés, a viselkedés iránti... több»

Rendező: Sipos András

A Namib-sivatag oroszlánjai
#72364

dokumentum

Öt fiatal oroszlán története, melyeket nehéz feladat elé állított a természet: meg kell alapozniuk királyságukat a kietlen Namíb-sivatagban, ahol állandó éhezés, szomjazás és... több»

Extázis 7-től 10-ig
#72365

dokumentum

Volt idő, amikor a magyar fiatalság az Illés, a Metró, az Olympia, az Omega és Tolcsvayék számaiért rajongott, de a magyar beatmozgalomnak nemcsak lelkes hívei, hanem elszánt ellenzői... több»

Rendező: Kovács András

Paszport
#72366

NA Paszport  (2000)

játékfilm

Kelet-Magyarországon, egy kis nyírségi faluban Jóska hazafelé tart a kocsmából. Mari, Jóska vénlány nővére, öccse tudta nélkül, de az ő nevében szerelmesleveleket küldözget az... több»

A Bakony szikláin, hegymászás mindenkinek
#72367

dokumentum

A Bakony egy igazán magyaros középhegységünk. Lankás vonulatai vad szurdokvölgyeket rejtenek - egy felfedezésre váró zárkózott szépség. Ám azt kevesen tudják, hogy e... több»

IKEA: a színfalak mögött (Az Ikea belülről)
#72368

dokumentum

Az IKEA kétségkívül egyike a világ legsikeresebb, legrejtélyesebb és legkönnyebben felismerhető brandjeinek: csupán a tavalyi évben 900 millió ember látogatott el áruházaiba 49... több»

Drága barátaim
#72369

játékfilm

A film megtörtént eseményekre épül. Egy baráti társaság egy évét meséli el, mely átlagos, mégis felejthetetlen: a boldog szerelemtôl a tragédiáig szinte minden megtörténik. Semmi... több»

#72370

kaland

Miután egy erős szél elrepíti a bájos Dórát és majmát Wizzle birodalmába, apró hőseink egy varázslatos mesekönyv hasábjain találják magukat.  Csak azon az áron térhetnek vissza... több»

Rendező: Allan Jacobsen

Katonatörténet
#72371

dokumentum

A film egy személyes történet, amelyben a főszereplő, a Berlinben élő egyetemista lány nagyapja hadifogolynaplója nyomán elindul, hogy felkutassa a II. világháborúban nyugati... több»

Téltemetés
#72372

dráma | rövidfilm

Főhősünk, a népi hagyományokon és hiedelmeken felnőtt Jezabel kétes üzelmeket folytató cégnél vállal munkát. Az internetes céget két játékos kedvű zseni vezeti, akik sakkozva... több»

Diktatúrák és zsarnokok
#72373

dokumentum

Egy ország erős kezű vezetőjévé, sőt zsarnokává válni nem egyszerű feladat, ám ha a gazdaság romokban áll és az emberek stabilitásra vágynak, optimálisak a feltételek egy... több»

Békesség, ámen!
#72374

játékfilm

Szilvia és János a két idősödő ember békességben, szeretetben élnek együtt egy kis faluban. Messziről vezetett idáig mindkettőjük útja, sok-sok buktatóval, kitérővel,... több»

Életem - utazásaim
#72375

dokumentum

Dr. Balázs Dénes világjáró geográfus már gyerekként fényképezőgéppel járta a környéket, első expedíciója pedig egy kerékpártúra volt. Hivatalnokként kezdett dolgozni, majd... több»

Rendező: Cséke Zsolt

#72376

dráma | rövidfilm

Két együtt ebédelő férfi egy komoly témát vitat meg...   több»

Virágkoszorús fakereszt
#72377

dokumentum

Évszázadok óta hagyomány, hogy a magyar nemzet legnagyobb búcsújárásán, a csíksomlyói búcsú zarándokainak sorában, a gyergyóalfalvi keresztalja halad az élen és ők az elsők,... több»

Rendező: Zsigmond Attila

Viszontlátásra, drága
#72378

játékfilm

Az I. világháborúban az oroszok megszállják Lengyelországot, és az egyik kozák tiszt beszállásolja magát Nela és nagyapja házába. Nela és Nikolaj egymásba szeretnek, de a kozák... több»

Gyermekfilmek - Július 19
#72379

-Gusztáv: Gusztáv és a hosszú élet Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A medve és a macska Rendező: Horváth Mária-Piros alma szép meséi: Nem szeretem leves Rendező: Höel... több»

#72380

életrajzi

Zenés portré Ilosfalvy Róbertről A világhírű Kossuth-díjas tenorista mesél pályája kezdeteiről, kedvenc szerepeiről, felelevenítve az operairodalom legszebb áriáit Verditől... több»