Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
#72401

horror | musical | vígjáték

Egy nőnek elege lesz erőszakos férjéből, és megöli őt. Azonban elégedetlen azzal, ahogyan a férfi meghal, ezért egy feltámasztó klinika segítségével újra életri kelteti a... több»

A mester tanítványai
#72402

dokumentum

A Párhuzamos töredékek című film forgatására érkezett rendező a forgatás előtti estét Hattula Moholy-Nagy (a művész lánya) és Andreas L. Hugh (a művész unokája) társaságában... több»

Rendező: Dessewffy Zsuzsa

A klímaváltozás
#72403

dokumentum

A klímaváltozás tagadhatatlan tény. Szigetek tűnnek el, partvonalak rövidülnek meg. Az újságíró Sophie Massieu a globális felmelegedés valódi okát keresi. Franciaország... több»

Csajkovszkij: Csipkerózsika
#72404

zenés

Csajkovszkij klasszikus balettje a Brit Királyi Operaház előadásában. több»

Rendező: Marius Petipa

Szereplők: Marianela Nuñez

Mostohák
#72405

NA Mostohák  (2000)

dokumentum

Harminchárom hivatásos nevelőszülőnél kétszázhetven gyerek nevelkedett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagy békességben, egészen addig, míg az önkormányzatoknak előírt... több»

Rendező: Csillag Ádám

Brigád Blues
#72406

dokumentum

Dokumentumfilm egy szocialista brigádról, amely állami gondozott gyerekeket patronált a hetvenes-nyolcvanas években. Ezek a fiatalok ma már megkeseredett felnőttek, akik csalódottan... több»

Kedd, szerda, csütörtök
#72407

játékfilm

A történet 1944 utolsó napjaiban játszódik. A film föszereplöi emberek, akiket külömbözö helyzetek kényszeritenek tettekre, vagy passzivitásra. Lelkiismeretüket vizsgálják,... több»

Rendező: Hajdufy Miklós

Podolin - Podolinec (Podolin - Podolinec)
#72408

dokumentum

A lőcsei hegyek lábánál, Késmárktól nem messze fekszik a hangulatos kisváros, Podolin, amelynek neve elsősorban Krúdy Gyula műveiből ismert. A városkát bemutató ismeretterjesztő... több»

Dramaturg: Visky András
#72409

dokumentum

Visky András dramaturg, író, költő, esszéista, 1990 óta a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagja. A portréfilm egy karizmatikus személyiség életpályájának tükrében mutat rá a... több»

Rendező: Komár István

Józan babák
#72410

dokumentum

Magyarországon nincs olyan egészségügyi- és szociális szolgáltatás, amely arra szakosodott, hogy gyermekvárás közben vagy szülés utáni szerhasználó nőkkel foglalkozik. Nincs... több»

Gondviselés
#72411

dráma

A szakképzetlen ezermestert, Fehér Andrást a család normális megélhetése érdekében elkövetett sorozatos munkahelyi lopásért, ugyanakkor feleségét, Évát pedig önvédelemből... több»

Tabányi Mihály
#72412

Tabányi Mihály a 40-es, 50-es évek legnépszerűbb harmonikaművésze volt, aki zenekarával beutazta az egész világot. A filmben pályájának, életének legfontosabb helyszíneit kerestük... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Vízhatás
#72413

NA Vízhatás  (2016)

vígjáték

Samir, a negyvenes darukezelő Párizs külvárosában, Montreuilben él. A hórihorgas fickó első látásra beleszeret Agathe-ba. Megtudja, hogy a nő úszást oktat a helyi uszodában. Bár a... több»

Ibsen: A nép ellensége
#72414

játékfilm

Ibsen drámájának hőse, Stockmann doktor felfedezi, hogy a városát felvirágoztató gyógyforrások vize mérgezett. A lakosság, élén a polgármesterrel, aki mellesleg Stockmann bátyja,... több»

Fejezetek a Hiradó történetéből
#72415

dokumentum

A dokumentum összeállítás az elmúlt 50 év híradózásának történetét mutatja be műsorvezetők, szerkesztők, operatőrök, tudósítók, gyártásvezetők szemén keresztül.

Csonka vágányon
#72416

dokumentum

Az I. világháborús összeomlás után az utódállamok, meg sem várva a békeszerződést, semmibe véve a belgrádi katonai egyezményt megkezdték területfoglalásukat. Elűzték a magyar... több»

Rendező: Dékány István

American Prophet
#72417

dráma | rövidfilm

Thomas Gumbletont váratlanul detroiti katolikus püspökké nevezik ki, és egy olyan korszakban kell irányítania a rá bízott közösséget, amikor az forrongásban és változásban van.

Gyermekfilmek - Július 30
#72418

-Száz éve történt: Földön, vízen, levegőben Rendező: Szoboszlay Péter-Gusztáv: Gusztáv kitesz magáért Rendező: Nepp József

A szeretõ
#72419

NA A szeretõ  (1992)

A tizenöt éves lányt egy kompon látja meg a gazdag kínai fiatalember. Autóján magával viszi Saigonba, az internátusba. A kislány meglepõ könnyedséggel rá- áll, hogy a szeretõje... több»

Mozdulj, hogy Joe járhasson
#72420

dokumentum

Lisa és Mike Horsley festőművész házaspár angliai otthonát, karrierjét, műtermét feladva Magyarországra költözött, hogy súlyosan mozgássérült gyermeküket ? az ötéves Joe-t ? a... több»