Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
Mozart: Esz-dúr sinfonia concertante, KV 364.
#72401

zenés

Születésének 250. évfordulóján, Mozart összes hegedűversenyét eljátszotta hangversenyen Kelemen Barnabás. A hét versenymű és kettősverseny ünnepi "összkiadása" a Duna... több»

Ecotopia
#72402

NA Ecotopia  (1995)

animáció

Szürrealisztikus ökológiai vízió egy elidegenedett, kiüresedett civilizáció szorongató légköréről, amelyben egy hajdani, természetbeli, idillikus lét csak álom.

Láng Edit - ”…a híd szerepében…”
#72403

dokumentum | életrajzi

Láng Edit 26 éves fiatal lány, mélyen elkötelezett hívő keresztény, aki azon fáradozik, hogy minél jobban betöltse a békéltető szerepét zsidók és keresztények között. A film... több»

Rendező: Mátis Lilla

Szereplők: Láng Edit, Mátis Lilla

Bevezetés az Általános Nyelvészetbe
#72404

dráma | rövidfilm

Egy nyelvész segítségül hívja szülei történetét, hogy bebizonyítsa, mennyire végesek a tudomány határai. Választ adnak-e a tudományok az élet problémáira, érintik-e egyáltalán... több»

Rendező: Szeiler Péter

Pásztó műemlékei
#72405

dokumentum

A Mátra és a Cserhát övezte Pásztó történelmi városrészében elhelyezkedő műemlékeket mutatja be a film. Az országszerte híres Oskolamester házát, a ciszterci kolostorépületet a... több»

Rendező: Shah Timor

Sóvidék
#72406

NA Sóvidék  (1995)

dokumentum

A Sóvidék Parajd, Szováta környéke és Korond patak völgye. A filmből megtudhatjuk, hogyan keletkezett itt, Erdély közepén a só, és hogyan alakultak kis belőle az e tájra jellemző... több»

Rendező: Jeli Ferenc

Mediawave koncertek 2004. - Dél-alföldi Szaxofonegyüttes
#72407

zenés

Az együttes évek következetes munkájával az egyik legrangosabb és legkarakteresebb magyar zenei alapú muzsikát játszó csapatává vált. Rendkívül pergő és sodró zenéjüket néha... több»

Rendező: Silló Sándor

Edda koncert
#72408

zenés

Az Edda 2007 karácsonyán a Papp László Budapest Sportarénában fergeteges koncerttel ajándékozta meg a rajongóit. A zenekar töretlen sikerrel játssza dalait, melyek közül a... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Freskó
#72409

NA Freskó  (1983)

rövidfilm

Az amatőrfilmesként, animációs filmek trükkoperatőreként indult rendező egy évtizeden át (1976 és 1986 között) több kísérleti rövidfilmet rendezett és fényképezett a Balázs... több»

Rendező: Tímár Péter

Sztálinvárosi kantáta
#72410

dokumentum | életrajzi

Horváth Péter negyvenéves, a Dunaújvárosi Vegyeskar kórusvezetője. Péter egy nap felkérést kap, hogy állítson színpadra egy elveszettnek hitt kórusművet, amely a kommunista időkben... több»

Rendező: Szollosy Gabriel

Pillantás a tabuk mögé
#72411

dokumentum

Ez a film a háború és a fokozódó függőség ellen irányul, amibe az emberiséget világszerte a globális hatalmi "elit" szorítja. Az "új világrendről" és építőmestereiről van... több»

Cserekapus
#72412

NA Cserekapus  (2017)

játékfilm

Márton, a harmadosztályú foci csapat cserekapusa arról álmodik, hogy profi karriert futhat be. Ennek a szenvedélyének hódol heti kétszer, mikor munka után, nem rögtön a családhoz... több»

III. Coop Rally
#72413

dokumentum

A film arra vállalkozik, hogy a minőségi magyar termékeket az érdeklődés középpontjába állítsa. Bemutatja a magyar termelői és vállalkozói réteget, akik hangsúlyozzák, hogy a... több»

Rendező: Gyulai György

#72414

dráma

Masato mentálisan gyengébb másoknál, amiért sokan csúfolják. Találkozik a hasonló képességű Sakurával, akivel később összeházasodnak. Hogy a nőt megvédje, a férfi részt vesz... több»

200 millió évesek
#72415

dokumentum

A teknősök életének ritkán látható és a kíváncsi szemek elől eddig elrejtett jeleneteit alkottuk meg a természetfilm-készítés trükkös eszközeivel. A teknősök a 200 millió év... több»

Rendező: Dévényi László

#72416

animáció

Bebörtönzött rab, vagy féltve őrzött személy? Luther Márton nehezen viseli a szobafogságot. Magányában latin, görög és héber írások felhasználásával német nyelvre fordítja az... több»

Rendező: Richly Zsolt

Kiégés - Ha megállok, meghalok
#72417

dokumentum

Kiégésről, mint betegségről 1974-ig a világon sehol sem beszéltek. Először Amerikában definiálták a betegséget. Nem fertőző, azonban az utóbbi évtizedekben a magyar embereket is... több»

Rendező: Szekeres Csaba

Yiddish Blues
#72418

dokumentum

A Budapest Klezmer Band 2001 májusában CD felvételt készít a Liszt Ferenc Kamarazenekarral közösen a Magyar Rádió hármas stúdiójában. A Jávori Ferenc, Fegya által komponált Klezmer... több»

#72419

animáció

Épp fél évszázada lépett Európa földjére az a híres rinocérosz, amely Dürer metszete révén a művészettörténet legnevezetesebb állata lett. A lisszaboni partraszállás (1515... több»

Júlia és a szellemek
#72420

Julia hûtlen férje, Giorgio mellett rendkívül elégedetlen háziasszonyi életével. Amint egy ünnepség során részt vesz egy spiritiszta szeánszon, kapcsolatba lép két erotikus... több»