Filmek

Legjobb filmek 1921-től 1930-ig

Saját filmes lista készítése
A bűvölet folytatódik
#72421

dokumentum

A nézők egy év szünet után most újra figyelemmel kísérhetik a Bűvölet című sorozat és Life Klinika mindennapjait. De mi is történt az előző évadokban? Ki az az Antonio, Sara,... több»

Rendező: Tóth Béla

Mozgó világ
#72422

dokumentum

Hogyan is történt a mozi és a film behatolása a mindennapi életünkbe itt, Magyarországon? Ugorjunk vissza közel száz évet az időben, lássuk, mi is történt akkoriban a szecesszió... több»

Rendező: Duló Károly

Itt forgattam - Káli medence
#72423

dokumentum

A kétrészes riportfilm második adása Jancsó Miklós rendezőt kíséri el régi filmjeinek helyszínére, a Káli-medencébe.

Rendező: Izing Róbert

#72424

NA Uprize!  (2017)

dokumentum | történelmi

A dokumentumfilm azokat a társadalmi, politikai és kulturális feltételeket vizsgálja meg, amelyek az 1976-os dél-afrikai diáklázadás kitöréséhez vezettek.

Rendező: Sifiso Khanyile

#72425

akció | kaland | misztikus | romantikus | thriller

Egy magazinfotózás váratlanul rossz fordulatot vesz, amikor a közelben felbukkan egy vérszomjas cápa. több»

Mozart: Esz-dúr sinfonia concertante, KV 364.
#72426

zenés

Születésének 250. évfordulóján, Mozart összes hegedűversenyét eljátszotta hangversenyen Kelemen Barnabás. A hét versenymű és kettősverseny ünnepi "összkiadása" a Duna... több»

Ecotopia
#72427

NA Ecotopia  (1995)

animáció

Szürrealisztikus ökológiai vízió egy elidegenedett, kiüresedett civilizáció szorongató légköréről, amelyben egy hajdani, természetbeli, idillikus lét csak álom.

Láng Edit - ”…a híd szerepében…”
#72428

dokumentum | életrajzi

Láng Edit 26 éves fiatal lány, mélyen elkötelezett hívő keresztény, aki azon fáradozik, hogy minél jobban betöltse a békéltető szerepét zsidók és keresztények között. A film... több»

Rendező: Mátis Lilla

Szereplők: Láng Edit, Mátis Lilla

Bevezetés az Általános Nyelvészetbe
#72429

dráma | rövidfilm

Egy nyelvész segítségül hívja szülei történetét, hogy bebizonyítsa, mennyire végesek a tudomány határai. Választ adnak-e a tudományok az élet problémáira, érintik-e egyáltalán... több»

Rendező: Szeiler Péter

Pásztó műemlékei
#72430

dokumentum

A Mátra és a Cserhát övezte Pásztó történelmi városrészében elhelyezkedő műemlékeket mutatja be a film. Az országszerte híres Oskolamester házát, a ciszterci kolostorépületet a... több»

Rendező: Shah Timor

#72431

krimi | misztikus | thriller

Sam Mitchelre, a chicagói nyomozóra bízzák egy sorozatgyilkos felkutatását, aki több mint egy tucatnyi afro-amerikai fodrászt ölt meg, s akiknek a skalpját ott hagyta az üzletükben... több»

Sóvidék
#72432

NA Sóvidék  (1995)

dokumentum

A Sóvidék Parajd, Szováta környéke és Korond patak völgye. A filmből megtudhatjuk, hogyan keletkezett itt, Erdély közepén a só, és hogyan alakultak kis belőle az e tájra jellemző... több»

Rendező: Jeli Ferenc

Mediawave koncertek 2004. - Dél-alföldi Szaxofonegyüttes
#72433

zenés

Az együttes évek következetes munkájával az egyik legrangosabb és legkarakteresebb magyar zenei alapú muzsikát játszó csapatává vált. Rendkívül pergő és sodró zenéjüket néha... több»

Rendező: Silló Sándor

Mecseki láthatatlanok
#72434

dokumentum

Napokkal a forradalom vérbe fojtása után is elkeseredett harcot vívtak a diákokból, hallgatókból és civilekből álló partizánok a Mecsekben. A mecseki láthatatlanok immár hatvan... több»

Edda koncert
#72435

zenés

Az Edda 2007 karácsonyán a Papp László Budapest Sportarénában fergeteges koncerttel ajándékozta meg a rajongóit. A zenekar töretlen sikerrel játssza dalait, melyek közül a... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

Freskó
#72436

NA Freskó  (1983)

rövidfilm

Az amatőrfilmesként, animációs filmek trükkoperatőreként indult rendező egy évtizeden át (1976 és 1986 között) több kísérleti rövidfilmet rendezett és fényképezett a Balázs... több»

Rendező: Tímár Péter

Sztálinvárosi kantáta
#72437

dokumentum | életrajzi

Horváth Péter negyvenéves, a Dunaújvárosi Vegyeskar kórusvezetője. Péter egy nap felkérést kap, hogy állítson színpadra egy elveszettnek hitt kórusművet, amely a kommunista időkben... több»

Rendező: Szollosy Gabriel

Pillantás a tabuk mögé
#72438

dokumentum

Ez a film a háború és a fokozódó függőség ellen irányul, amibe az emberiséget világszerte a globális hatalmi "elit" szorítja. Az "új világrendről" és építőmestereiről van... több»

A Szent Sír titkai
#72439

dokumentum

Egy közelmúltban elvégzett vizsgálat meghökkentő eredményt hozott: a legmodernebb kormeghatározási módszerek szerint a Szent Sír maradványai a Kr. u. 4. századból valók. Ha ez igaz,... több»

III. Coop Rally
#72440

dokumentum

A film arra vállalkozik, hogy a minőségi magyar termékeket az érdeklődés középpontjába állítsa. Bemutatja a magyar termelői és vállalkozói réteget, akik hangsúlyozzák, hogy a... több»

Rendező: Gyulai György