Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Einstein – Az orangutánok birodalmában
#72441

dokumentum

Jó 20 órás autózás után éri el a stáb az őserdő közepén található kutatóbázist. Helyi munkatársak és svájci egyetemisták várják őket a Camp Suaq-ban. Caroline Schuppli... több»

Mary története
#72442

dokumentum

Az "Ahol cigány van, ott már gond van..." című filmben a rákospalotai Leánynevelő Intézetben egy leányanya kisfiával lakást kap és Mary, az intézet szociális munkása segít nekik... több»

Rendező: Gulyás János

Szereplők: Szabó Attiláné

Baranyai ballada Koós Zoltánról
#72443

dokumentum

Koós Zoltánról, az agronómusról emlékezik egy baranyai falu Görcsöny és Siklósbodony népe, a rokonok, barátok és a polgármester. Az életrajzból a XX. század második felének... több»

Rendező: Tényi István

Művészet és gasztronómia - A lascaux-i barlangrajzok és a környék ínyencségei
#72444

dokumentum

Amikor a cro-magnoni ember időszámításunk kezdete előtt 17 000 évvel lefestette az őt körülvevő állatokat, valójában a Művészet első ecsetvonásait húzta meg. Többféle festéket... több»

Fáklyaláng
#72445

játékfilm

Illyés Gyula drámaírói munkásságában a Fáklyaláng volt egyik legsikeresebb munkája, melyben az 1848/49-es szabadságharc bukása utáni válságot, tanulságot igyekezett drámai... több»

A bűvös szék
#72446

rövidfilm

Karinthy Frigyesnek a múlt század húszas éveiben született komédiája egy zseniális feltaláló fricskáján keresztül állítja pellengérre a kor korrupt hivatalnokait, a hűtlen... több»

Rendező: Gertler Viktor

Ponyvapotting
#72447

játékfilm | vígjáték

Ferenc és Péter amatőr filmes. Elhatározzák, hogy leforgatják életük filmjét, ennek érdekében stábjuk többi tagjával is szakítanak, és éjjel-nappal egy videokamerával járják a... több»

A Bakony szikláin, hegymászás mindenkinek
#72448

dokumentum

A Bakony egy igazán magyaros középhegységünk. Lankás vonulatai vad szurdokvölgyeket rejtenek - egy felfedezésre váró zárkózott szépség. Ám azt kevesen tudják, hogy e... több»

IKEA: a színfalak mögött (Az Ikea belülről)
#72449

dokumentum

Az IKEA kétségkívül egyike a világ legsikeresebb, legrejtélyesebb és legkönnyebben felismerhető brandjeinek: csupán a tavalyi évben 900 millió ember látogatott el áruházaiba 49... több»

Déja vu
#72450

NA Déja vu  (2005)

animáció

Élet, halál és magány allegóriája egy többgenerációs panellakás rekurzív terében.

Rendező: Klingl Béla

Természetjárás a múltban
#72451

dokumentum

Egy rendkívül érdekes, ma már nem is létező tudóstípushoz tartozott az olasz származású Luigi Ferdinando Marsili. Igazi polihisztor volt: többek között földrajzzal, történelemmel,... több»

Rendező: Zöldi István

Diktatúrák és zsarnokok
#72452

dokumentum

Egy ország erős kezű vezetőjévé, sőt zsarnokává válni nem egyszerű feladat, ám ha a gazdaság romokban áll és az emberek stabilitásra vágynak, optimálisak a feltételek egy... több»

Bódy Gábor és a magyar experimentalizmus hőskora
#72453

dokumentum

Szabad válogatás néhány 1920 és 1940 között készült amatőrfilm-felvételből.

Rendező: Bódy Gábor

Élhetnének...
#72454

dokumentum

A dokumentumfilm a Gyermekrák Alapítvány támogatásával készült. Bemutatja azt a küzdelmet, amelyet a rákos gyermekek és családjaik vívnak a gyilkos kórral. Az egészségügyi... több»

Élete a zene - Dagmar Kollert bemutatja Németh Sándor
#72455

dokumentum | életrajzi

Németh Sándor Dagmar Koller bécsi színésznővel, a Volksoper tagjával beszélget életéről és szerepeiről. Közben közismert operett és musical részleteket láthatunk. több»

Rendező: Herbert Grunsky

#72456

dráma | rövidfilm

Két együtt ebédelő férfi egy komoly témát vitat meg...   több»

Virágkoszorús fakereszt
#72457

dokumentum

Évszázadok óta hagyomány, hogy a magyar nemzet legnagyobb búcsújárásán, a csíksomlyói búcsú zarándokainak sorában, a gyergyóalfalvi keresztalja halad az élen és ők az elsők,... több»

Rendező: Zsigmond Attila

Vannak változások
#72458

játékfilm

A Cinema 64 amatőrfilm stúdió tagjai 1968-ban Végh Antal szociográfiája nyomán másfélórás, 8 mm-es amatőrfilmet készítettek Penészleken. A 8 évvel későbbi visszatérés során... több»

Gyermekfilmek - Július 21
#72459

-Gusztáv: Gusztáv vadászik Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: A pelikánmadár Rendező: Horváth Mária, Toró Annamária-Piros alma szép meséi: A három fonóleány Rendező: Höel... több»

#72460

animáció

Franklin és barátai egy izgalmas mélytengeri kalandra indulnak egy öreg tengeralattjáróval. Amikor azonban a kötelesség szólítja őket, részt vesznek egy igazi tengeri mentésben. több»