Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Rostás Pál feltámadása
#72481

történelmi

Kisebbfajta csoda történt kétszáz éve, 1813. október 3-án: egy magyar huszár, bizonyos Rostás Pál hét francia lovassal és hatvan gyalogossal, Napóleon visszavonuló katonáival vette... több»

Mediawave 2005. - Corkestra (Hollandia)
#72482

zenés

A Corkestra valóságos zenei szüret: dallamgazdag, vidám, sokszínű, humoros és egy kicsit szokatlan. Zenéjük olyan egyedi, mint egy ujjlenyomat, sajátos dobelemekkel és effektekkel, a... több»

Rendező: Silló Sándor

Kocsár Miklós zeneszerző
#72483

életrajzi

Kocsár Miklós életműve szorosan kötődik a költészethez. Zenekari darabok, versenyművek, hangszeres szólódarabok mellett, többnyire magyar költők verseire komponált kórusműveket,... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Etűdök szárnykürtre és hegedűre
#72484

életrajzi

Kovács Ferenc eddigi pályája rendkívül sokszínű. A klasszikus, modern jazzen kívül ma is sokféle zenekarral szerepel aktívan (Djabe, Dresch Quartet, Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band... több»

Rendező: Czencz József

Szereplők: Kovács Ferenc

A tükör képe
#72485

játékfilm

A film egy híres történetet (Kurosava "A vihar kapujában" című filmjének alapnovellája) mesél el. Hosszú próbák során alakult ki a film ritmusa, amely a színészek segítségével... több»

Ó szól-e mi jó
#72486

dokumentum

"A kopasz Feri féle embereket (Rosszak, Csúfak...) mi becsületes, jóérzésű adófizető állampolgárok (Szépek és Jók...) magunktól elzárva (sitt) tartjuk. Mindeközben arra kell... több»

Rendező: Sós Ágnes

A tátrai zergék megmentése
#72487

dokumentum

A Tátra hegység egy különleges állat otthona, mely sehol másutt nem található a Földön. Az 1989-es szlovákiai rendszerváltás után a tátrai zergék száma rohamosan csökkeni... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Hangjegyesek
#72488

dokumentum

Magyarország hallatán még ma is a paprika, gulyás és a cigányzene hazájára gondol egy külföldi. A paprika és a gulyás megmaradt, de a cigányzene vagy inkább a cigány muzsikusok... több»

Rendező: Oláh Kata

Hamis vádak árnyékában - Délvidéki honvédsorsok 1942/2005
#72489

dokumentum

Ez a történet 2004 májusában kezdődik Szerbia és Montenegróban, pontosabban Újvidéken, az egyetlen magyar nyelvű napilap, a Magyar Szó székházában. Itt tartották meg a délvidéki... több»

Életem, Afrika
#72490

dokumentum

A filmben megelevenednek a híres Afrika-kutató és orvos életének színhelyei az özvegye és ismerősei segítségével.

Rendező: Xantus Gábor

Kétszer egy nem mindig kettő
#72491

játékfilm

Mindkét novella hőse egy fiú és egy lány. Valahol - uszodában, társaságban - megismerkednek és elindulnak egymás felé. Hogy társkeresésük sikeres-e, erről szólnak a történetek.

Rendező: Bán Róbert

Jelek
#72492

NA Jelek  (2007)

animáció

Falra karcolt üzenetek egyik csavargótól a másiknak.

Rendező: Pálfi Zsolt

Testvérem, József, testvérem Klára
#72494

dokumentum

Csonka József cigány missziós lelkész. Feleségével, Klárával 1999-ben költöztek a Hajdú-Bihar megyei Hosszúpályiba, tulajdonképpen haza, hisz Klára itt nevelkedett az oláh cigány... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Men of Granite
#72495

életrajzi

Szegény sorú emigráns iskolás fiatalok egy csoportja Granite Cityben minden korábbi jóslatot meghazudtolva 1940-ben az állami kosárlabda bajnokság bajnoki címéért száll harcba.  több»

Bach passiói
#72496

dokumentum

A passiót, Krisztus szenvedésének történetét a nagyhéten felolvassák a négy evangélista írása szerint. A 4. század óta énekelték, először csak recitálva, latin nyelven, majd a... több»

Rendező: Petrovics Eszter

Megmaradtak maradéka
#72497

dokumentum

A Kárpátaljai zsidók történelmét, hányatott sorsát és lehetséges jövőjét kutatja a háromrészes dokumentumfilm.

Rendező: Balog Gábor

#72498

thriller

Egy drogfutárnak a siker érdekében meg kell küzdenie egy kegyetlen rendőrfőnökkel és a rivális banda tagjaival.

Rendező: Oscar López

Szereplők: Fernando Gaviria

Ránk bízott örökség
#72499

dokumentum

"Alvilági" barlangolás hegyek, völgyek, erdők és puszták, mocsarak, tavak, folyók és holtágak között. Barangoljunk és csodáljuk meg mindazt, ami pénzben megfizethetetlen, s amit csak... több»

Rendező: Paczolay Béla

60 éve történt
#72500

dokumentum

Kárpátalja bekebelezésének szándékát 1944. november 19-én jelentették be Munkácson, egy pártkongresszuson. A pártkongresszuson megalakított Kárpáton Túli Ukrajna Néptanácsa... több»

Rendező: Ordódy György