Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
A Szent Lőrinc folyó lazacai
#72421

dráma | játékfilm

Paolo és Filippo, a két szicíliai jóbarát az ún. Európai Iskola művészeinek szentendrei gyűjteményes kiállításán megismerkedik két magyar származású kanadai lánnyal: az... több»

SITKE 2008. - Koncert a kápolnáért
#72422

zenés

"Meg kell menteni a sitkei kápolnát!" - ez a mondat 22 évvel ezelőtt hangzott el egy összejövetelen, ahol többek között Balázs Fecó és Vida Ferenc, a Lord együttes alapítója is... több»

Rendező: Sebők György

Glory, glory, halleluja... (Glory, glory, halleluja...)
#72423

dokumentum

Varjak köröznek a téli, üres repülőtér felett: Taszár és környéke várja az első IFOR katonákat. A szubjektív hangvételű, lírai montázs a kezdeti reményektől napjaink... több»

#72424

dokumentum

A film híd múlt és jövő között. A film a tatai Eszterházy Kastély történetének egy fontos szegmensét emeli ki: az épület jelenéről szól, egy stagnáló jelenről és egy... több»

#72425

NA Monday  (2017)

dráma | rövidfilm | zenés

Egy üzletasszony elégedetlen az életével és a munkájával. Egy napon elérkezik a töréspont. több»

Rendező: Candice Vallantin

Szereplők: Marina Santo

Baki
#72426

NA Baki  (2002)

rövidfilm | vígjáték

Egy felszarvazott, szerencsétlen flótás elkeseredett lépésre szánja el magát. Bár a bosszú nem úgy sül el, ahogy tervezte, mégis szépnek tűnik az élet újra. Legalábbis egy rövid... több»

Körmöcbánya - Kremnica
#72427

dokumentum

A hét felvidéki királyi bányaváros egyikét, Körmöcbányát mutatja be a kisfilm. Az Európaszerte ismert bányaváros pénzverdéjéről is híres. A körmöci pénzverde az első... több»

Rendező: Nagy Imre

Mentés másként - Kiutak a hajléktalanságból
#72428

dokumentum

A film hajléktalan emberek útkereséséről szól. Egy egyedülálló anya, egy fiatal roma család és egy középkorú férfi mesél otthontalanságról, magányról, előítéletekről. A... több»

Hiatus
#72429

NA Hiatus  (2017)

dokumentum | életrajzi | rövidfilm

A film főszereplője egy brazil író, Clarice Lispector.

Rendező: Vivian Ostrovsky

Emlékképek a New York-i Magyar Színházról
#72430

dokumentum

2002-ben volt tizennyolc éves New Yorkban a Magyar Színház, százharminc bemutatót tartottak, tizenhárom éve Cserei Erzsébet az igazgatója. A filmben Dr. Varga László és Dr. Bíró... több»

Rendező: M. Szabó Imre

Nyáron piros, télen kék...
#72431

filmetűd | rövidfilm

A film Erdélyben, a gyimesi csángók körében játszódó balladisztikus történet.

Zegzugos történetek – A szegedi Boldogasszony meséi
#72432

dokumentum

„Vajon tudja-e mindenki, hogy Magyarország egyik legszebb nevű sugárútjáról, a Boldogasszony sugárútról több, zegzugos kis utca ágazik el, amelyek közül néhánynak különösen... több»

A Tóásó dosszié - Túlélve Bolíviát
#72433

dokumentum

Hogy lehetett kibírni öt év tíz hónapot a világ egyik legdurvább börtönében? Mi a háttere a vádalkunak, és hogyan sikerült elmenekülni az országból? Egyáltalán miért ment oda... több»

Rendező: Lukács Csaba

Jó estét Wallenberg úr!
#72434

dráma

A kicsit aggályos stockholmi főrabbi, dr. Marcus Ehrenpreis némi habozás után egyezik bele, hogy különleges küldetéssel Magyarországra utazzon. Raoul Wallenberg, akit befolyásos... több»

Felvidéki körút: Szlovákia szépségei
#72435

road movie

Felvidéki utunk során a régmúltat idéző nevek, az egykor magyar, történelmi helyek, városok, mint Zólyom vára, ahol Balassi Bálint született, a betléri Andrássy kastély, vagy a... több»

Rendező: Meronka Péter

#72436

A Filmek és sztárok című magazinműsor a filmvilág legaktuálisabb eseményeivel foglalkozik; egyenes adásban tájékoztat az egyes fesztiválok filmes történéseiről. Sztárok,... több»

Színházépítők
#72437

dokumentum

Ferdinánd Fellner és Hermann Helmer bécsi építészek negyvennyolc színházat építettek s ebből tizenegyet a történelmi Magyarország területén. A Víg, az Operett, a régi Nemzeti... több»

Rendező: Sára Balázs

Vigyázz, sziklapiton!
#72438

dokumentum

Dél-Afrikában él egy bestia, melynek se keze, se lába, mégis negyed óra alatt meg tudja fojtani áldozatát. A sziklapitonra az ország lakói nemcsak a mérete és az ereje miatt tekintenek... több»

Rendező: Graeme Duane

Idegen test
#72439

NA Idegen test  (2002)

kísérleti film | rövidfilm

A film egy meditáció során megjelenő, vibráló látomás-sorozat segítségével keresi a válaszokat a testi lét összefüggéseire.Az egész életünkön át viselt hústömeg... több»

Rendező: Ulrich Gábor

Démonrádió
#72440

horror

A középiskolás Angelica összetűzésbe kerül az anyjával, miután az új barátnője, Staci hatására – első alkalommal az életében – megszegi a szabályokat. Nem sejti, hogy... több»