Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Felvidéki körút: Szlovákia szépségei
#72401

road movie

Felvidéki utunk során a régmúltat idéző nevek, az egykor magyar, történelmi helyek, városok, mint Zólyom vára, ahol Balassi Bálint született, a betléri Andrássy kastély, vagy a... több»

Rendező: Meronka Péter

#72402

A Filmek és sztárok című magazinműsor a filmvilág legaktuálisabb eseményeivel foglalkozik; egyenes adásban tájékoztat az egyes fesztiválok filmes történéseiről. Sztárok,... több»

Színházépítők
#72403

dokumentum

Ferdinánd Fellner és Hermann Helmer bécsi építészek negyvennyolc színházat építettek s ebből tizenegyet a történelmi Magyarország területén. A Víg, az Operett, a régi Nemzeti... több»

Rendező: Sára Balázs

Egy év Szibériában
#72404

dokumentum

Szibéria szélsőségesen mostoha időjárási és környezeti viszonyai között csak a legszívósabb és legjobban alkalmazkodó állatok képesek életben maradni. Aki a csodával határos... több»

Idegen test
#72405

NA Idegen test  (2002)

kísérleti film | rövidfilm

A film egy meditáció során megjelenő, vibráló látomás-sorozat segítségével keresi a válaszokat a testi lét összefüggéseire.Az egész életünkön át viselt hústömeg... több»

Rendező: Ulrich Gábor

Démonrádió
#72406

horror

A középiskolás Angelica összetűzésbe kerül az anyjával, miután az új barátnője, Staci hatására – első alkalommal az életében – megszegi a szabályokat. Nem sejti, hogy... több»

#72407

horror

A nyári vakációjukat élvező tinédzserek életét egy ismeretlen gyilkos keseríti meg, aki vadászni kezd rájuk. több»

Ízőrzők: Ozora
#72408

dokumentum

A Tolna megyei Ozora különleges település; hét dombra épült és kettészeli a Sió. A csodálatos természeti kincsek mellett a község kulináris területen is számos érdekességet és... több»

Rendező: Móczár István

Kéz kezet mos
#72409

vígjáték

Zentay bácsi a hozzá fordulóknak kellő ellenszolgáltatásért mindenfélét kijár. Felháborodik, amikor lányát feleségül kéri titkára, aki apját sem ismeri. Unokahúga, a szép Anna,... több»

Kisiskolásdi
#72410

dokumentum

A Bükk északi lábánál húzódik meg Mályinka, egy hatszáz lelkes kis falu. Iskolájába jár a helység apraja-nagyja. Együtt indul reggel otthonról kicsi és nagy, s a felsős... több»

Rendező: Szobolits Béla

Boldog Várad – Szent László városa
#72411

dokumentum

Nagyvárad az újrakezdések városa – hosszú évszázados történelme során többször is elpusztult, ám lakosai mindannyiszor újjáépítették, akár a tatárjárás, akár Dózsa... több»

#72412

NA Tesla  (2017)

akció | dráma | életrajzi | kaland | thriller

A film Nikola Tesla ifjúkorát mutatja be. Megismerhetjük, hogy milyen viszony fűzte a legendás feltalálót Thomas Edisonhoz, George Westingouse-hoz, Guglielmo Marconihoz, Albert Einsteinhez... több»

#72413

NA Mese a hantikról  (2010)

(5)

dokumentum

Hanti „western” az 1933-as kazimszki felkelésről, melynek során az osztyákok el akarták kergetni a vörösöket, hogy a saját szokásaik szerint élhessenek. A felkelést két évig... több»

Rendező: Oleg Fesenko

Az utolsó ördögök
#72414

dokumentum

A tasmaniai őslakosok szerint élt egykor a szigetükön egy gyönyörű, párducszerű állat, melyet valaki megátkozott, így balszerencséjére egy hosszú karmú, széles szájú, dühös... több»

Rendező: Ian Marsh

Mediawave koncertek - Savale Fanfare
#72415

zenés

A moldvai Savale Fanfare 11 tagú fúvószenekar rendkívül lüktető, balkáni népzenét játszik. Otthon mulatságokon, esküvőkön lépnek fel az ünnepeltek és egybegyültek... több»

Neumann János - John von Neumann
#72416

életrajzi

A huszadik század egyik legfontosabb tudósegyénisége volt Neumann János. A század első felében a matematika és az atomenergia felhasználása volt a meghatározó a világ fejlődése... több»

Rendező: Dénes Gábor

Dumatúra
#72417

NA Dumatúra  (2012)

játékfilm | rövidfilm

Ákos szerint a "dumatúra" az új évezred legfaszább élő-interaktív társasjátéka. Zsolt szerint azonban csak egy urban legend, aminek a nevét egy bukott exvivás segédszerkesztő... több»

Pán Péter és Ynew világa
#72418

dokumentum

Koronák, nyakékek, jeggyűrűk készülnek belőle, a gazdagság egyik jelképe a gyémánt. Akik ezt az ásványkincset birtokolják, a világ urai. Akik megnézik e műsort, kalandozhatnak a... több»

Béla király
#72419

játékfilm

A trilógia befejező darabjában a fiatal, uralkodásban gyakorlatlan, nehéz helyzetekben bizonytalan, dönteni nem tudó, lobbanékony király fejlődését kísérve a beérett, megfontolt,... több»

#72420

animáció

A kis sárkány kalandjai című sorozat főhőse egy kék sárkány, aki rajong a csokis kekszért és a narancsléért. Nagy a szíve és jóságos, ám roppant naiv. Ez utóbbi számtalanszor... több»

Rendező: Thomas Schneider