Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Rajongó szerelem
#72461

dokumentum

Vajon mi késztet arra egy mai fiatalt, hogy apácának vagy szerzetesnek álljon? És változott valamit az élet a zárdákban és kolostorokban? A filmben fiatal apácák és szerzetesek... több»

Csillaghálóban II.
#72462

dokumentum

Emlékek szerelemről és barátságról Pilinszky János univerzumában. Pilinszky János (1921–1981) a 20. század egyik legnagyobb magyar költője volt, akinek szellemi jelenléte a mai... több»

Lucky Luke és a Daltonok öröksége
#72463

animáció

Lucky Luke, a tehénpásztor magányosan üget kedvenc lován Amerika sziklás vidékein. Nyugodt, hiszen úgy gondolja, hogy az ország legnagyobb bűnözői, a négy Dalton testvér rács... több»

Homo faber - A kézműves: Szűcsmesterek
#72464

dokumentum

"Megtanultam ezt a mesterséget és nem is bánom. Semmilyen mesterséget nem szeretek úgy, mint a szűcsséget. Nem tiszta munka, nehéz is, de ezt szeretem én. Amíg az ember ért valamit, meg... több»

Rendező: Kis Klára

Szereplők: Bartos János

Magyar Nemzeti Galéria
#72465

dokumentum

A Magyar Nemzeti Galéria című dokumentumfilm a Hősök tere egyik legpatinásabb épületének és tárlatának történetét meséli el. A magyar nemzet első számú galériája azonban nem... több»

Rendező: Buglya Sándor

#72466

dokumentum

A dokumentumfilm az 1949-es Magyarországra látogat el. Ebben az időben Rákosi Mátyás volt az ország vezetője, aki szovjet nyomásra a XX. század legnagyobb kirakatperének... több»

Rendező: Novák Tamás

Szereplők: Kálid Artúr

Az elefántkölyök
#72467

családi

Kipling klasszikus meséjének dia-adaptációja arról szól, hogy miért van az elefántnak ormánya. A film díszleteit és a bábokat a népszerű "Sicc" mesekönyvek illusztrátora Tankó... több»

A medve
#72468

NA A medve  (2007)

játékfilm

A medve főhőse egy anyagi gondokkal küszködő fiatal özvegy. Életét csak idős lakájával osztja meg, miközben hitelezői egyre csak zaklatják. Ezt követi A dohányzás... több»

A mókusok világa
#72469

dokumentum

A parkok és erdők kedves lakói az európai mókusok. Az európai mókus barna, fekete vagy akár szürke bundát is ölthet, javarészt mégis barnásvörös. Idejük nagy részében élelmet... több»

József Attila: Óda (József Attila: Óda)
#72470

1933-at írunk. A helyszín Lillafüred. József Attila írókongresszuson vesz részt a Kastélyszállóban. Egy eddig ismeretlen színésznő láttán írja meg a világirodalom egyik... több»

#72471

vígjáték

Madeát a bíróság közmunkára ítéli, akinek eltökélt szándéka, hogy Bam nénikéjével és Joe bácsikájával megpróbálja megmenteni a Moms Mabley ifjúsági központot a... több»

A Nobel-díjas hadifogoly
#72472

életrajzi

Ez a film az első magyar származású orvosi Nobel-díjas Bárány Róbert munkásságát, orvosi, tanári és emberi sorsfordulóit mutatja be. A film története még az I. Világháború... több»

Rendező: Szekeres Csaba

A Nézőpont Váltás
#72473

"Az eddig felvett anyagaimból készült montázs effektekkel, zenével, feliratozással. A történet a reggeli ébredéssel indul, és innen indul útjára, lényege, hogy humoros részekkel... több»

Rendező: Dubniczki Csilla

Egy darabka Erdély
#72474

dokumentum

Elbeszélés az Ojtozi-szorosból, a Keleti-Kárpátokban, Erdélyben élő Rózsa család három generációjáról, hagyományőrzésről, mentésről, mai életről, jövőről a kisebbségi... több»

Lucien Hervé portré
#72475

életrajzi

A világhírű magyar fotóművész, Lucien Hervé a párizsi magyar "fotóiskola" egyik kiemelkedő tagja, akit művészi látásmódja, fotóinak erős társadalomkritikai felhangja a világ... több»

Rendező: Seres Szilvia

Szereplők: Lucien Hervé

Columbo – Jobb ma egy veréb
#72476

krimi

Egy Las Vegas-i bukméker életveszélyesen megfenyegeti Harold McCaint, mivel a férfi már régóta hatalmas összeggel tartozik neki. McCainnek sürgősen pénzre van szüksége, s mivel nem... több»

Mediawave 2005. - Corkestra (Hollandia)
#72477

zenés

A Corkestra valóságos zenei szüret: dallamgazdag, vidám, sokszínű, humoros és egy kicsit szokatlan. Zenéjük olyan egyedi, mint egy ujjlenyomat, sajátos dobelemekkel és effektekkel, a... több»

Rendező: Silló Sándor

Keselyűk - A szörny szépsége
#72478

dokumentum

A keselyűknek rossz a hírük, a halál szele kapcsolódik azonnal felismerhető alakjukhoz, Charlie Hamilton James természetfilmes operatőr azonban meg van győződve róla, hogy a csúf és... több»

Rendező: Aidan Woodward

Szereplők: Orosz Anna

Etűdök szárnykürtre és hegedűre
#72479

életrajzi

Kovács Ferenc eddigi pályája rendkívül sokszínű. A klasszikus, modern jazzen kívül ma is sokféle zenekarral szerepel aktívan (Djabe, Dresch Quartet, Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band... több»

Rendező: Czencz József

Szereplők: Kovács Ferenc

A tükör képe
#72480

játékfilm

A film egy híres történetet (Kurosava "A vihar kapujában" című filmjének alapnovellája) mesél el. Hosszú próbák során alakult ki a film ritmusa, amely a színészek segítségével... több»