Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
#72441

dokumentum

A Csillagösvény c. film a Böjte Csaba ferences szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítvány történetét és tevékenységét meséli el. Azt a gyermekmentő munkát, amely több... több»

Rendező: Vándor Attila

Az utolsó kántortanító
#72442

dokumentum | életrajzi

Tanító... Jelent-e ez a szó ma még valamit; ma, amikor gyermekeinket már nem tanítók tanítják, hanem pedagógusok oktatják? Tanító... Vannak még, akik ismerik e fogalom régi nevét:... több»

#72443

NA Statárium  (1989)

dokumentum

A film az ötvenes évek békésmegyei ún. "gyújtogatási" koncepciós pereit idézi fel, az elítélteket, a kivégzettek családtagjait, az ítélkező bírókat, és egy aprótermetű,... több»

Rendező: Sipos András

Euripidész: Iphigeneia Auliszban
#72444

Iphigeneia a görög mondában Agamemnón és Klütaimnestra leánya. Mikor a Trója ellen készülő görög hajóhad Aulisz kikötőből szélcsend következtében nem tud elindulni, Kalkhas... több»

Az Éden feltámadása
#72445

dokumentum

Az óceánok koralljainak egyötöde az indonéz tengerekben él, ezek közt is az egyik legváltozatosabb élővilággal a Sulawesi-tenger büszkélkedhet. A felszínről akár 45-50 méter... több»

Rendező: Lőwy Gábor

3 Angels Go to Hollywood
#72446

vígjáték

A film története szerint három angyal Hollywoodba megy, hogy segítsenek egy producernek megmenteni a stúdiót. több»

Kísértés
#72447

NA Kísértés  (1942)

játékfilm

Horváth Cecil bosszút akar állni öccséért, akit bankrablás miatt elítélt Dr. Kétzy törvényszéki tanácselnök. Így előbb a közelébe férkőzik, majd magába bolondítja a mit sem... több»

Hangoskönyv
#72448

dokumentum

A Hangoskönyv I-II. Ember Judit ötödik filmje Nagy Imre életéről, személyiségéről, politikai pályájáról. A dokumentumfilmben Kaszás Gergő olvas fel a politikus Snagovban elkezdett... több»

Csak egy kislány...
#72449

dokumentum | életrajzi

2002. május 16-án Eggerth Márta koncertet adott a bécsi Theater an der Wienben. A koncertfelvétel és a művésznővel készült rövid interjú adja a portréfilm keretét. Eggerth Márta... több»

#72450

NA Alone  (2017)

horror

A film története szerint egy idősebb pár ránézésre boldog és háborítatlan életét éli egy kisvárosban, de egyik este életük váratlan fordulatot vesz... több»

Jázminillatú karácsony
#72451

dokumentum

Karácsonyi barangolásra indulunk Dél-Amerikába. Iguaçut, a világ egyik legnagyobb és legszebb vízesését választottuk kiindulópontul, ahol három ország találkozik: Argentína,... több»

Egy borértő ember
#72452

dokumentum

Portréfilm Acsádi Elek szilágysomlyói borászról.

Rendező: Kovács András

#72453

NA Gyilkoló  (2021)

(4)

akció | rövidfilm | sci-fi

Egy űrkutatási központ kamerája rejtélyes okokból elromlik. Leon, az egyik alkalmazott keresni kezdi a kamerát, hogy megjavítsa. Hamarosan kiderül, hogy egy űrlény tette azt tönkre. több»

La belle Epoque
#72454

rövidfilm

Egy terrorista csoport Ingusföldön egy csecsen férfi, Sagar vezetésével elfoglal egy iskolát. Az akció valódi politikai céljával a csoport tagjai sincsenek tisztában, pusztán a... több»

Idegen arcok
#72455

játékfilm

Egy fiatalkorú bűnöző, Barta János utógondozását két pszichológusjelölt, Gábor és Irén vállalja. Már a börtönben látogatják, majd időt, energiát, pénzt nem sajnálva... több»

Három séta
#72456

kísérleti film

Egy férfi a hídról a vízbe ugrik. A rendőrség kifogja, s megpróbálja tisztázni a helyzetet. A férfi író. A férfi szerelmes. Az egész őrült éjszaka csak egy novella? Vagy... több»

#72457

dráma

Egy fiatal francia nő Bejrútban találkozik egy szír férfival.

C'est la guerre
#72458

Történik a II. világháború idején. Egy házaspár otthonában katonaszökevényt rejteget, a Férj barátját. A Férjnek, aki hadiüzemben dolgozik, hivatalos ügyben el kell mennie azzal a... több»

A három nővér
#72459

dokumentum | életrajzi

Kétegyházától néhány kilométerre, egy kis tanyán él Faragó Gizi és kéthúga, vagyis "a három nővér". Gizi elvált, Mari özvegy, Erzsi vénlány. Egyikőjüknek sincs gyereke,... több»

Rendező: Kőszegi Edit

Magyar apró
#72460

dokumentum

A film apróhirdetések nyomában kutatva mutat be variációkat a magyar életre. Tragikus, komikus, olykor tragikomikus sorsok bontakoznak ki a néhány soros hirdetményekből.