Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Variációk egy témára
#72421

rövidfilm

Az alkotók szerint három tipikus változata van a háborúk borzalmaihoz való emberi viszonyulásnak. A variációkat három tételben fogalmazzák meg: 1. tárgyilagosan, 2. döbbenten, 3.... több»

Rendező: Szabó István

Verzió
#72422

NA Verzió  (1981)

kísérleti film

Filmio

A tiszaeszlári vérvád-per körülményeit felidézve a film megpróbálja feltárni a szereplők belső világát, egyéni és kollektív hiteikből fakadó motivációikat.

Minden kocka érték
#72423

életrajzi

Keszi Kovács Lászlónak, a magyar néprajzi filmkészítés kiemelkedő alakjának gazdag életútját mutatja be a portréfilm.

Rendező: Tari János

Szatmári tangó
#72424

dokumentum

"Ha nősül vagy férjhez megy a gyerek, a semmiből is előteremtik, ami a lakodalomhoz kell, még ha utána évekig nyomorognak is. Ilyenkor nem hagyom a bánatba fulladni őket és olyan... több»

Rendező: Zsigmond Dezső

Égszínkék madár
#72425

családi

Deli királyfi beleszeret Százszorszépbe, annak mostohája azonban nem őt, hanem saját lányát, a csúf és ostoba Harcsát akarja hozzáadni. Amikor Deli ennek ellenáll, Harcsa boszorkány... több»

Rendező: Hollós László

Te katonád voltam, Uram! (Te katonád voltam, Uram!)
#72426

dokumentum

Balassi Bálint 1594. május 30-án halt hősi halált Esztergomban, néhány nappal azután, hogy ágyúgolyó érte a lábát. Babits Mihály írta róla: "Ahogy a legelső magyar verset Dante... több»

Különös álom - Tátrai Band koncert
#72427

dokumentum

A Magyar Televízió felvétele a Tátrai Band 1997. december 29-én a Budapest Sportcsarnokban tartott koncertjéről. Elhangzó dalok: Hajnali szél; Ördög és pokol, Különös álom;... több»

Az égigérő fa
#72428

Jánoska, az egyszerű kanászgyerek kimenti az égigérő fa tetején raboskodó királykisasszonyt, ezzel elnyerve annak kezét és természetesen a vele ígért fele királyságot is.

Rendező: Csermák Tibor

Petőfi percei
#72429

játékfilm

"Egy hattyú száll fölöttem magasan, az zengje ezt az édes éneket, ó, lassan szállj és hosszan énekelj, haldokló hattyúm, szép emlékezet". Különleges Petőfi-műsor, Galán Géza... több»

Rendező: Zolnay Pál

Szereplők: Galán Géza

At the Foot of the Rainbow
#72430

dráma | romantikus | történelmi

Dannie McNoun a napjait a farm körüli teendőivel, horgászattal és pézsmapockok elfogásával tölti a legjobb barátjával és szomszédjával, Jimmy Malone-nal. 15 éve Dannie megkérte... több»

A Németh Gábor project koncertje
#72431

zenés

2006 májusában második lemezbemutató koncertjét tartotta a Németh Gábor project a Petőfi Csarnokban. A műsorban részleteket láthatnak a nagy sikerű előadásból.Közreműködik a... több»

Rendező: Hajdu György

#72432

akció | dráma | háborús | kaland | romantikus | történelmi | western

A film története szerint a 19. század közepe táján amerikai katonák arra kényszerítik a Shoshone bandát, vagyis egy csapatnyi indiánt, hogy hagyják el Észak-Kalifornia hegységeit,... több»

Pergőtűz
#72433

NA Pergőtűz  (1982)

dokumentum

A háborút megelőző évtized híradóiból, a Magyar Film Iroda által készített dokumentumokból vett összeállítással a film mintegy bevezeti a nézőt a 30-as évek végének... több»

Rendező: Sára Sándor

A láp és a pagony dalnoka
#72434

dokumentum

Bársony Istvánt /1855-1928/ vadászíróként tartják nyílván az erdő, mező irodalmának kedvelői. Egy régen divatos, ma már alig művelt irodalom rég elfeledett képviselőjét mutatja... több»

#72435

animáció

Filmio

Az első magyar rajzfilmsorozat ötletadó darabja, amelynek folytatásával a magyar rajzfilmgyártás történetében megszületik a modern gyerekfigura-típus Peti személyében. A központi... több»

Rendező: Macskássy Gyula

Betájolt öröklét
#72437

dokumentum

A film az UNESCO által világörökségnek nyilvánított pécsi ókeresztény emlékek bemutatását szellemileg is közel kívánja hozni a mai nézőhöz,- és elgondolkodtat arról is, hogy... több»

Rendező: Duló Károly

A Bükk orchideái
#72438

dokumentum

Kevesen tudják, hogy az orchideák nemcsak a trópusi éghajlatú területeken, hanem a mérsékekelt éghajlati övben, így hazánkban is megtalálhatóak. A Bükk hegység változatos... több»

Balladák filmje I.
#72439

dokumentum

Kallós Zoltán erdélyi folklorista portréján keresztül az élő folklór (bemérés, csíksomlyói búcsú, énekesek, balladamondók) Ceaucescu Romániájában.

#72440

dokumentum

A Csillagösvény c. film a Böjte Csaba ferences szerzetes alapította Dévai Szent Ferenc Alapítvány történetét és tevékenységét meséli el. Azt a gyermekmentő munkát, amely több... több»

Rendező: Vándor Attila