Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Az aranylány
#72462

dokumentum

Andreea Răducan 17 évesen a Sydney-i olimpián szerzett bajnoki címet női tornában, ám doppingolás miatt megfosztották az aranyérmétől. 15 évvel később Andreea még midig azért... több»

The Olive Sisters
#72463

Kik vagyunk valójában, és miért fontos a család az ember életében? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Amanda Hampson nagy sikerű regényének filmadaptációja.

#72464

dráma | romantikus

Két fiatal együtt tölti a nyarat Európában, miközben dokumentumfilmet forgatnak a szerelemről. Tanner és Christian rádöbbennek, hogy valójában saját szerelmük történetét filmezik,... több»

MüpArt Classic - Sors-kérdések
#72465

zenés

A koncertfilmben a két kiváló zeneszerző, Johannes Brahms és Antonin Dvořák egy-egy műve hangzik el, melyet a sok hasonló jegyen túl a két zeneszerző barátsága is összeköt. több»

Rendező: Gémes Katalin

Revi - Nem lehet a színészetet abbahagyni… - Portréfilm Reviczky Gábor színművészről
#72466

életrajzi

Reviczky Gábor színművész életének és pályájának legfontosabb helyszínein – Tatán, a Vígszínházban és Ráckevén – idézi fel a gyermekkorát és legemlékezetesebb színpadi... több»

A fertőrákosi püspöki kastély
#72467

dokumentum

A pusztuló és felújításra váró kastélyokat bemutató sorozat harmadik része a fertőrákosi püspöki kastély hányatott sorsát mutatja be.

Rendező: Lugossy István

Budavári Palotakoncert 2020
#72468

dokumentum

A Budavári Palotakoncert már nyolcadik alkalommal, Találkozások címmel kerül műsorra a megszokott helyszínről, az Oroszlános udvar impozáns környezetéből. Az idén Huszka Jenő és... több»

Hitler utolsó órái
#72469

dokumentum

1945. április 30-án a sarokba szorított Hitler öngyilkosságot követ el a bunkerje mélyén. A szovjetek még ezen a napon kitűzik a vörös zászlót a Reichstagra, egy héttel később... több»

Kutyakötelesség
#72470

animáció

A korabeli plakátok tanúsága szerint a Csuk és Gek szovjet ifjúsági film kísérőfilmje volt. A falusi környezetben játszódó történet főszereplője a barátságos és gyáva Bodri... több»

Rendező: Macskássy Gyula

A megnemtörtént forradalom áldozatai - 1956 Bukarest
#72471

dokumentum

A film a magyar forradalom következtében, a Bukaresti Műszaki Egyetemen kirobbant diáklázadás eseményeiről szól.

Rendező: B. Nagy Veronika

Cigánd - Egy falu az (ezred)végen I-II.
#72472

dokumentum | életrajzi

A szocialista mezőgazdaság első tönkrement termelőszövetkezete a cigándi Tisza termelőszövetkezet volt. Forgatócsoportunk 1988 óta kísérte figyelemmel az eseményeket, miközben... több»

Rendező: Harcsa Béla

Magyar néptánc Japánban
#72473

dokumentum

Talán kevesen tudják, hogy mennyire szeretik a magyar kultúrát a világ másik végén. Timár Sándor és Timár Böske világhírű néptáncosok,- a Csillagszemű Gyermektáncegyüttes... több»

Rendező: Tímár Mátyás

A gyöngéd barbár
#72474

dokumentum | életrajzi

A portréfilm elviszi nézőjét a Szemadam György életében meghatározó jelentőséggel bíró helyszínekre. A művész barátaival, mestereivel beszélgetve meséli el élete történetét.

Rendező: Kresalek Gábor

Szereplők: Szemadám György

Vasile
#72475

NA Vasile  (2017)

dokumentum | életrajzi

A rövid dokumentumfilm egy máramarosi román paraszt életét mutatja be, aki fényképezőgépével igyekszik mindent megörökíteni. több»

Rendező: Sakari Suuronen

Kalandjaim a parányok világában
#72476

dokumentum

A parányi élőlények valamennyi vizes élőhelyen megtalálhatók. Aprók ugyan, de ez mit sem von le jelentőségükből. A túlélés igazi mesterei ők. A harmadéves biológus hallgatót,... több»

Gyerekek - Koszovó 2000
#72477

dokumentum

Koszovó, 2000 tavaszán. A télnek vége de csak meteorológiai értelemben. Romok és fájdalom. Az értelmetlen pusztítás látleletei a napsütötte tájon. Begyógyíthatatlan sebek, az... több»

Rendező: Moldoványi Ferenc

A halál kapuja
#72478

dokumentum

1973. János kórház. Belgyógyászat. Apám veserákos, majd áttétesen a tüdeje is. Hónapok óta szenved. Amikor bent vagyok nála - látom szemén, hogy figyel, létezik, borzalmas... több»

Rendező: Tanos Miklós

OzoneUtazás: Grúzia
#72479

dokumentum

A film a gyönyörű Grúziáról szól, a Kaukázus ékkövéről, ahol szubtrópusi tengerpart, ötezer méternél is magasabb hegyek és egzotikus városok várják a turistákat. A legendák... több»

Levél Amerikába
#72480

dráma | játékfilm

Egy fiatal bolgár férfi, Ivan, megtudja, hogy legjobb barátja egy amerikai kórházban fekszik, kómában. Elkeseredett igyekezete ellenére képtelen kimenni barátjához, Kamenhez, hogy... több»