Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Einstein és az általános relativitáselmélet, egy különös történet
#72501

dokumentum

Einstein relativitáselmélete, amely a tudomány történetében mérföldkőnek számít, száz évvel ezelőtt látott napvilágot. Maga a tudományos elmélet kalandos utat járt be már eddig... több»

Alpári történet
#72502

dokumentum

A film három párhuzamos monológ. Egy süketnéma fiú, annak szerelme és mostohaanyja, életük legfontosabb eseményeit beszélik el, de a vallomások nem utalnak a szörnyű végre.

Rendező: El Eini Sonia

Szép város - Kolozsvár
#72503

dokumentum

A szép város ezúttal Kolozsvár. A lírai hangvételű filmetűd felidézi a magyar történelemhez, kultúrához ezer szállal kötődő részeit a városnak, de félreérthetetlenül utal az... több»

Rendező: Hegyi Béla

#72504

dokumentum

Egy kommandósokból és fedett ügynökökből álló nemzetközi egység veszélyes misszióra indul: megkísérelnek lebuktatni és felszámolni egy hírhedt lánykereskedő bandát, mely... több»

Luxus játékok
#72505

dokumentum

Az Egyesült Királyságban évente átlagosan 175.000 Ft-nak megfelelő összeget költenek el ajándékokra, gyermekenként. Ez a világon a második legmagasabb összeg, mindössze Ausztrália... több»

Bódy Gábor és a magyar experimentalizmus hőskora
#72506

dokumentum

Szabad válogatás néhány 1920 és 1940 között készült amatőrfilm-felvételből.

Rendező: Bódy Gábor

Egy naiv ember bársonyszékben
#72507

életrajzi

Mester Miklós száz éve született egy székelyföldi földműves családban. Történészhallgatóként került Budapestre, 1939-ben pedig - Teleki Pál miniszterelnök ajánlásával - a... több»

Rendező: Bokor Péter

Vásár
#72508

NA Vásár  (1986)

játékfilm

A Budapesti Nemzetközi Vásár színes forgatagában dolgozik Eszter, az angol tolmácslány. Először végez ilyen munkát, ezért elkápráztatják az új élmények, az eddig soha nem... több»

2000 méter
#72509

NA 2000 méter  (2000)

kísérleti film

Langyos esőcseppek, hűvös szél és remegés. A kirobbanni akaró erő, az akadály és mögötte a sáros, latyakos pálya. A zsoké suttogó bíztatása és izgatott toporgás mindenütt. Az... több»

Rendező: Nyitrai Márton

#72510

dráma | romantikus | sci-fi | thriller

Penny, egy rózsaszínű hajú lány beleszeret egy zaklatójába, Mirába. A drogok világában azonban az álmok és a valóság elkezdenek összemosódni.

Vannak változások
#72511

játékfilm

A Cinema 64 amatőrfilm stúdió tagjai 1968-ban Végh Antal szociográfiája nyomán másfélórás, 8 mm-es amatőrfilmet készítettek Penészleken. A 8 évvel későbbi visszatérés során... több»

Gyermekfilmek - Augusztus 3
#72512

-Gusztáv: Gusztáv a lépcsőházban Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Tréfás farkas Rendező: Jankovics Marcell, Nagy Lajos-Száz éve történt: Halló, halló! Rendező: Szoboszlay... több»

Nóra
#72513

NA Nóra  (1986)

játékfilm

Nóra évekkel ezelőtt titokban kölcsönt vett fel, hogy férje megrendült egészségét egy dél-európai utazással helyreállítsa. Annak idején apja nevét hamisította a váltó alá, s a... több»

István király szobrai
#72514

dokumentum

Négy különböző felfogású Szent István-szobrot mutat be a műsor. Humanista, elegáns uralkodót ábrázol az első, amely Magyarországon jóformán teljesen ismeretlen: az 1510-1520... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

A fitness tudományos szemmel
#72515

dokumentum

Ez a műsor annak a tudományos feltárása, amit jelenleg a testmozgás és az egészség közötti különleges összefüggésről tudunk. Egy útmutató, hogyan legyünk a lehető... több»

Lucky Luke és a Daltonok öröksége
#72516

animáció

Lucky Luke, a tehénpásztor magányosan üget kedvenc lován Amerika sziklás vidékein. Nyugodt, hiszen úgy gondolja, hogy az ország legnagyobb bűnözői, a négy Dalton testvér rács... több»

Gyermekfilmek - Július 8
#72517

-Gusztáv: Gusztáv macskát farag belőle Rendező: Nepp József-Magyar Népmesék: Az állatok beszéde Rendező: Horváth Mária, Hajdu Marianna-Pirosalma szép meséi: Malacék téli sportja... több»

Gyermekkorom emlékei
#72518

dokumentum

A dicsőszentmártoni Durugy Pál naív kőfaragó és festő élete.

Az elefántkölyök
#72519

családi

Kipling klasszikus meséjének dia-adaptációja arról szól, hogy miért van az elefántnak ormánya. A film díszleteit és a bábokat a népszerű "Sicc" mesekönyvek illusztrátora Tankó... több»

Apám zenéje
#72520

Az európai hírű karmester, Otmar Suitner élete és munkássága archív- és koncertfelvételek, fotók, valamint a családtagok visszaemlékezései alapján kerül felidézésre a művész... több»